Sara Høydahl:

- Din feite faen

Influenseren kom til et vendepunkt. Nå tar hun grep for å føle seg som seg selv igjen.

GIKK OPP: Høydahl gikk opp i vekt, men trodde ikke det ville plage noen andre enn henne selv. Foto: Privat
GIKK OPP: Høydahl gikk opp i vekt, men trodde ikke det ville plage noen andre enn henne selv. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Influenser Sara Høydahl (24) er best kjent fra YouTube og podkasten «ForsvinningsFredag». Nylig delte hun en video på sin Instagram hvor hun viste fram kroppen sin fra alle mulig vinkler. Hun tar også til tårene i videoen.

Det siste året har hun lagt på seg. Flere ubehagelige kommentarer og ukomfortable hendelser kulminerte i den ærlige videoen. Telemarksavisa omtalte saken først.

- Jeg delte den først og fremst for min egen del. Litt for å vise meg selv at det er lov å føle det sånn, at det er helt greit å ikke være like tynn som da du var 17 når du er 24 år, sier Høydahl til Se og Hør.

- Føltes grusomt

24-åringen forteller at hun til å begynne med ikke la merke til vektoppgangen. En dag skulle hun i en bursdag med noen venner og opplevde at hun ikke følte seg komfortabel i antrekket og at hun følte seg større.

Beskjeden fra vennene var tydelig - dette var noe bare hun la merke til og ikke noe noen andre tenkte på. Så gikk hun på vekten en dag.

- Da så jeg at det ikke bare var i hodet mitt, men at det var realiteten. Det føltes grusomt egentlig. Ikke bare fordi jeg hadde gått opp i vekt, men fordi jeg følte meg ukomfortabel, forteller hun ærlig.

Hun prøvde lenge å ikke være bevisst på det som skjedde med kroppen hennes.

- Det har føltes som en feberdrøm. Det har ikke føltes virkelig. Jeg har bare så lenge prøvd å ikke innse at jeg har lagt på meg og gått opp x antall kilo, det har aldri skjedd meg før. Brått skjedde det uten at jeg har noen forklaring, så det føltes ordentlig dritt.

«VIXEN»: Leah Isadora Behn ble årets beauty-influenser. Under takketalen hyllet hun både mamma og pappa. Video: Vixen Vis mer

Ekkel hendelse

Høydahl forteller om årets utdeling av Vixen Awards. Hun var til stede sammen med ei venninne. Da hun så bilder fra den røde løperen opplevde hun å få en «reality check».

- Er det sånn jeg ser ut? Det var et sjokk for meg, det kom fra en vinkel jeg ikke så ofte, forklarer hun.

Etter festlighetene forteller influenseren at hun omsider bestemte seg for å reise hjem. Utenfor lokalet traff hun på en guttegjeng som hun anslår var rundt 18-20 år gamle. Møtet startet hyggelig, den ene gutten fortalte henne hvor glad han var i podkasten hennes.

- Kompisen hans sa da at jeg burde gi han et kyss fordi han var så hyggelig. Jeg sa at det skjer ikke, jeg har kjæreste.

De neste ordene har brent seg fast i Høydahls minne.

- Da tar det ikke lang tid før en av guttene sier: «Han hadde ikke kyssa deg uansett, din feite faen». Det var et slag i magen.

VISER FREM: Influenser Sofie Karlstad velger å vise frem kjæresten sin i «Bloggerne», men det er en spesiell grunn til at hun velger å ikke dele for mye om han. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch / TV 2 Play Vis mer

Tar grep

Høydahl beskriver hendelsen som spesiell til tross for at hun har fått ufine kommentarer tidligere. Dette føltes annerledes fordi kommentaren gjaldt noe hun genuint sliter med.

- Det var ordentlig vanskelig, det føltes som hele verden stoppet opp da «feite faen» kom. Jeg snudde meg for å gå, og var sammen med tre andre. Jeg bare knakk sammen. Sånt skal jo ikke skje.

Ikke lenge etter publiserte 24-åringen den ufiltrerte og ærlige videoen av seg selv i undertøyet. Reaksjonene i etterkant har vært utelukkende positive. Flere har delt sine egne historier og takker for åpenheten.

- På en side er det veldig fint å se at man ikke er alene, men på en annen side gjorde jeg hele meg veldig naken i form av at alle kunne se det jeg ikke har turt å si høyt. Men det har vært godt for meg, jeg trengte å gå utenfor komfortsonen, erkjenner hun.

Målet fremover er klokkeklart - nå skal Høydahl føle seg som seg selv igjen.

AVSLØRER: Influenser Victoria Skau avslører at hun dater både gutter og jenter. Video: Luna Lea / Rød Løper Vis mer

- Det som er viktigst for meg er hvordan jeg føler meg selv, hvordan jeg føler at kroppen og helsa mi er. Nå prøver jeg å jobbe med hodet, det er der det ligger, sier hun og legger til:

- Målet mitt er å føle meg som meg selv og å kunne ha en bærekraftig helse, en livsstil jeg kan leve meg i mange år.

LES OGSÅ: Endeløs rykteflom: Kommer ikke unna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer