DROPPET: Pia Haraldsen fikk ikke komme inn i USA for å dekke valgkampen. Nå slutter hun som korrenspondent for TV 2. Foto: SCANPIX
DROPPET: Pia Haraldsen fikk ikke komme inn i USA for å dekke valgkampen. Nå slutter hun som korrenspondent for TV 2. Foto: SCANPIXVis mer

- Diktaturet har seiret

TV 2 dropper Pia Haraldsens USA-prosjekt.

SEHER.NO: TV 2 kansellerer Pia Haraldsens dekning av den amerikanske valgkampen.

Årsaken er mistanke om visumtrenering.

- Jeg trekker meg herved som USA-korrespondent da amerikanerne enda ikke har besvart min visumsøknad. Diktaturet har seiret, skriver hun nå i bloggen sin.

Hun forteller hun at valgdagen i USA, 4. november er en stor dag, og det å dekke den fra pikerommet på Snarøya ikke er presidentkandidatene verdig, skriver tv2underholdning.no.

- De hadde fortjent meg nyvasket og fresh på plass i Washington DC.

Egentlig skulle Haraldsen dratt til USA 6. oktober for å dekke valgkampen for nettsiden. Avslag på søknaden om et journalistvisum satte en stopper for dette.

De amerikanske myndighetene mente at hun ikke var kvalifisert for en slik type visum. De ba henne derfor søke om et artistvisum, og dette gjorde hun.

Pia søkte på nytt 8. oktober. For å sikre visumbehandling i løpet av 15 kalenderdager, valgte TV 2 å betale 1000 dollar i henhold til de spesifikasjoner som ble oppgitt på amerikanske myndigheters nettsider.

I dag, onsdag 29. oktober, har det gått 21 kalenderdager. Visumsøknaden er ikke ferdigbehandlet. TV 2 mener dette er beklagelig - og betenkelig.

- Vi synes det er svært beklagelig at hun ikke har blitt innvilget visum, og mistenker amerikanske myndigheter for å bevisst forsinke søknadsprosessen, sier informasjonssjef Marianne Røiseland i TV 2 til nettsiden.

Til tross for avslaget, er Pia ved godt mot.

- Jeg er i godt humør og har kjøpt inn nytt silkesengetøy til valgnatten. Nå blir det frikveld og pysjamasparty med noen gode venninner natt til onsdag. Vi skal lese høyt fra selvbiografien til Barack Obama, ha putekrig og selvfølgelig følge valget utover natten. Jeg er sikker på at det kan bli riktig så hyggelig så lenge vi klarer å zappe oss forbi de kjedelige reportasjene til han skallede TV2-reporteren, Øyvind Brigg, avslutter hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: Palin er Pias store forbilde