<strong>SKYLDER PÅ NRK:</strong> - Det er publikum som har stemt fram Stella til å representere Norge, men hun ble valgt ut i et veldig dårlig år. Hun var den beste representanten ut fra de som var med, mener Jostein Pedersen. Foto: SCANPIX
SKYLDER PÅ NRK: - Det er publikum som har stemt fram Stella til å representere Norge, men hun ble valgt ut i et veldig dårlig år. Hun var den beste representanten ut fra de som var med, mener Jostein Pedersen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Didrik var en mye større skandale enn Stella

Den norske MGP-eksperten Jostein Pedersen med klar tale mot Stella, Didrik og NRK.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tirsdag sa det brått stopp for det norske Eurovision-håpet Stella Mwangi (24), da hun på sjokkerende vis ikke klarte å ta seg videre fra semifinalen under arrangementet, som i år finner sted i tyske Düsseldorf.

Men Jostein Pedersen (51), mannen som i en årrekke kommenterte Melodi Grand Prix og Eurovision for NRK, støtter Stella midt oppe i fiaskoen.
 
- Det er publikum som har stemt fram Stella til å representere Norge, men hun ble valgt ut i et veldig dårlig år. Hun var den beste representanten ut fra de som var med, og jeg synes synd på henne. Det er hun som må ta støyten - det blir som å skyte pianisten, sier Pedersen til Seher.no.

51-åringen mener at den største skandalen i norsk MGP-sammenheng var da Wenche Myhre ikke vant Eurovision med låta «La meg være ung» i 1964. Den nest største skandalen var, mener han, faktumet at Tor Endresen fikk 0 poeng for sin innsats med «San Francisco» i 1997.

På tredjeplass derimot, rangerer Pedersen Didrik Solli-Tangens plassering under Eurovision på hjemmebane i fjor. Ifølge den tidligere MGP-kommentatoren var det Didrik oppnådde den gang en mye større skandale enn at Stella Mwangi ikke tok seg til finalen i år.

- Didrik ble belønnet med en 20. plass, og det var en mye bitrere pille å svelge enn at en liten jente som forsøker å kvalifisere seg, mislykkes. Didrik oppnådde en av de svakeste plasseringer et vertsland noensinne har fått. I tillegg har man det faktum at et vertsland ofte vil få «sympatistemmer», forteller Pedersen, som er klokkeklar i sin tale.

- Det var en mye større skandale enn det vi ser nå.

Pedersen, som understreker at han ikke fikk sett tirsdagens semifinale, velger å legge mye av ansvaret på årets Eurovision-fiasko over på NRK.

- Jeg fikk med meg de norske sendingene i år, og må si at nivået var veldig lavt. Jeg kan ikke tenke meg at kommunene vil fortsette å finansiere MGP-sendinger etter resultatet Stella oppnådde, i tillegg til at det blir ekstra vanskelig å få tak i etablere komponister. NRK bør revurdere hele systemet, vi er et for lite land til å holde på sånn, mener Pedersen, som utdyper:

- Det er ikke norske kommuners ansvar å arrangere MGP - det må NRK gjøre. I år kom det inn urovekkende få stemmer, og jeg må si det er synd hvis NRK klarer å gjøre sitt største varemerke - MGP - til en uinteressant affære.

Nå etterlyser han det gamle systemet - med ett enkelt MGP-arrangement her i landet. Nemlig den store finalen.

- Det er ikke feil dramaturgi, det. Det har jo overlevd i 50 år, sier Jostein Pedersen til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Svenskene i sjokk etter Stellas exit  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer