Didrik hetset på Facebook

- Vi har registrert de ligger der, men bryr oss ikke om dem.

HATGRUPPER PÅ NETT: Didrik Solli-Tangen har tre dager etter MGP-seieren allerede opplevd hets på Facebook.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
HATGRUPPER PÅ NETT: Didrik Solli-Tangen har tre dager etter MGP-seieren allerede opplevd hets på Facebook. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Forrige uke skrev Seher.no at den norske MGP-deltageren Mira Craig (27) blir grovt hetset på Facebook. En av gruppene man kunne melde seg inn i på det populære nettsamfunnet hadde nemlig et navn som gjorde kraftig narr av artistens vekt.

Og det var ikke pene ord som blir brukt...

Men Mira er ikke alene om å bli hetset på det populære nettstedet. Nå er det også opprettet en hatgruppe rettet mot Norges Eurovision-håp, Didrik Solli-Tangen (22).

En av gruppene som er oppretet har fått navnet «Vi som HATER Didrik Solli-Tangen» og teller tre dager etter MGP-seieren 200 medlemmer. 

- Bryr oss ikke
Den norske MGP-artistens manager, Eivind Grøstad, hevder at Didrik ikke tar seg nær av gruppene som nå har blitt dannet.

- Nei, det gjør han overhodet ikke. Vi har registrert de ligger der, men bryr oss ikke om dem, sier han til Seher.no.

Forrige uke gikk advokat og ekspert på injurierett, Per Danielsen, ut og advarte om at det er den som starter en hatgruppe som står ansvarlig for eventuelle represalier i etterkant.

«Tort og svie»

Ifølge Danielsen kan sjikane eller krenkelse av privatlivets fred gi hetseren en bot på flere titusener kroner. I tillegg kan den som er utsatt for mobbingen kreve erstatning for «tort og svie», som kan ende i et erstatningsansvar på mellom 50.000 og én millioner kroner.

- Noen må sette ned foten, men det er en vanskelig vurdering om man bør gjøre det selv eller om man bare skal la det «blåse over». I Norge bør noen gjøre noe med dette, Mira burde saksøkt én for å statuere et eksempel, sa han den gang.

Langt flere fans enn hatere
De samme reglene gjelder selvsagt for hetserne av Didrik Solli-Tangen. I hvert fall om hetsen blir alvorlig nok.

Foreløpig har derimot ikke 22-åringen planer om å ta affære mot hetserne.

- Nei, ikke ennå. Men hvis det utvikler seg, vil vi gjøre det vi kan for å få det bort, forteller manager Grøstad.

Selv om Didrik Solli-Tangen har hatgrupper mot seg på Facebook, har han også flere fangrupper. Den offisielle teller i øyeblikket nesten 7.000 medlemmer.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Meldingene haglet ikke inn...
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer