DiCaprio avslører hva som skjedde rett etter «Titanic»

- Det var sjokkerende, sier filmstjernen om tiden som snudde livet hans på hodet.

NÆRE VENNER: Her er Kate Winslet og Leonardo DiCaprio under BAFTA Awards tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
NÆRE VENNER: Her er Kate Winslet og Leonardo DiCaprio under BAFTA Awards tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er over 18 år siden Leonardo DiCaprio (41) og Kate Winslet (40) spilte mot hverandre i det Oscar-vinnende romantiske dramaet «Titanic».

Duoen spilte kjæresteparet Jack og Rose og prestasjonene deres gjorde dem til stjerner over natten, samtidig som filmen, økonomisk sett, ble den mest innbringende gjennom tidene.

- «Titanic» var et eksperiment for Kate Winslet og meg. Vi hadde gjort alle disse uavhengige filmene, og jeg elsket henne som skuespiller. Kate sa til meg: «La oss gjøre denne filmen sammen. Vi kan klare det». Så vi gjorde det, og det ble til noe som vi aldri kunne ha forutsett, forteller han til Deadline.com.

Oscar-favoritten, som nylig ble gjenforent med Winslet på den røde løperen, innrømmer at berømmelsen han opplevde etter filmsuksessen kom som en stor overraskelse.

- Det var sjokkerende. Folk sa: «Forstår du hvor stor denne filmen er?» Og jeg svarte:«Ja, den er stor. Det er en stor film.» Og de: «Nei, nei, nei. Dette er den største filmen noensinne.» Og jeg bare: «Ok, hva betyr det? Den er stor.»

Saken fortsetter under bildet.

UFORGLEMMELIG ØYEBLIKK: Når folk ser Leonardo DiCaprio og Kate Winslet  i samme rom er det mange som får flashback til «Titanic» fra 1997. Filmen ble gjennombruddet til begge de anerkjente skuespillerne, og etter innspillingen har duoen beholdt et godt vennskap. Foto: Heritage
UFORGLEMMELIG ØYEBLIKK: Når folk ser Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i samme rom er det mange som får flashback til «Titanic» fra 1997. Filmen ble gjennombruddet til begge de anerkjente skuespillerne, og etter innspillingen har duoen beholdt et godt vennskap. Foto: Heritage Vis mer

En ny verden åpnet seg

DiCaprio ble kort tid etterpå hele verdens yndling og fant seg selv klistret på forsiden av utallige magasin.

- Hele livet mitt dreide seg plutselig om ting som ikke handlet om skuespill, sier han videre til nettstedet.

Men han innrømmer også at prestasjonen i «Titanic» gjorde at han etterpå vasset i tilbud om hovedroller i alle de største filmene. Og selv om dette ville bane vei for karrieren hans, så var han umiddelbart klar over at dette ikke var det han ønsket seg.

- Jeg visste at det var en forventning om at jeg skulle gjøre en bestemt ting på det tidspunktet, og jeg visste samtidig at jeg måtte finne tilbake til hva som var min opprinnelige intensjon med å bli skuespiller fra starten av, forklarer han.

Saken fortsetter under bildet.

VENNER OG KOLLEGAER: Etter innspillingen av Titanic (t.h) har duoen beholdt et nært vennskap. Under SAG awards (t.v) sist måned koste de seg i hverandres selskap. Foto: Mary Evans Picture
VENNER OG KOLLEGAER: Etter innspillingen av Titanic (t.h) har duoen beholdt et nært vennskap. Under SAG awards (t.v) sist måned koste de seg i hverandres selskap. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

Derfor brukte «The Revenant»-stjernen sin nyvunne Hollywood-status til å fokusere på å lage filmer som var viktige og betød noe for ham.

- På dette tidspunktet visste jeg nøyaktig hva slags filmer jeg ønsket å lage, så jeg brukte berømmelsen som en velsignelse til å lage annerledes filmer. Nå ville folk nemlig finansiere disse, og slik hadde det aldri vært før «Titanic».

- Jeg tror det er en lengsel etter voksne filmer der ute som er spektakulære og har baller. Og jeg er selv fan av disse filmene og ønsker å se dem produsert. Så hvis jeg kan få dem finansiert, så føler jeg det fremdeles på samme måte og det gjør meg fortsatt glad, deler DiCaprio.

PRISVINNER: Leonardo DiCaprio har allerede blitt belønnet med en Golden Globe, en BAFTA og en SAG Award for sin rolle i «The Revenant». I slutten av måneden er han også Oscar-favoritt. Foto: Ap
PRISVINNER: Leonardo DiCaprio har allerede blitt belønnet med en Golden Globe, en BAFTA og en SAG Award for sin rolle i «The Revenant». I slutten av måneden er han også Oscar-favoritt. Foto: Ap Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg torturerte Leonardo DiCaprio på settet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer