Prinsesse Diana:

- Diana-hyllesten likner mer på Rod Stewart

Prinsesseporterettet latterliggjøres som en real kongetabbe.

FÅR KRITIKK: Byen Chesterfield i England hedrer avdøde prinsesse Diana med denne blomsterdekorasjonen. Ikke alle er like imponert. Foto: Chesterfield Borough Council / Facebook
FÅR KRITIKK: Byen Chesterfield i England hedrer avdøde prinsesse Diana med denne blomsterdekorasjonen. Ikke alle er like imponert. Foto: Chesterfield Borough Council / Facebook Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): 31. august var det 20 år siden prinsesse Diana døde i en tragisk bilulykke i Paris, og dagen ble markert i flere av verdens land.

Byen Chesterfield i England har valgt å hedre den avdøde prinsessen med en stor blomsterdekorasjon som står plassert på en brønn midt i hjertet av byen.

Dekorasjonen skal forestille et portrett av Diana, med årstallene 1997 og 2017 påskrevet på hver sin side.

Hyllesten gikk imidlertid ikke helt som forventet.

Blomsterportrettet blir nemlig latterliggjort i sosiale medier, og på under et døgn har bildene Chesterfield Borough Council la ut på Facebook, blitt delt nærmere 3000 ganger og fått om lag 2000 kommentarer - der de fleste er kritiske.

Flere mener nemlig at bildet er «forferdelig» og en «fornærmelse overfor Diana».

LIKHET? I kommentarfeltet til bildene trekker noen fram at blomsterdekorasjonen ser ut til å forestille artist Rod Stewart. Foto: NTB scanpix
LIKHET? I kommentarfeltet til bildene trekker noen fram at blomsterdekorasjonen ser ut til å forestille artist Rod Stewart. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ler så jeg griner

Noen går til og med så langt at de sammenlikner portrettet med den britiske karakteren Worzel Gummidge, det levende fugleskremslet spilt av Jon Pertwee på 70-tallet.

En av Facebook-brukerne trekker også fram at bildet likner mer på artist Rod Stewart enn på Diana.

«Jeg bor her i Chesterfield, og la meg fortelle deg, jeg kan kjenne blikket fra bildet, selv nå når jeg er hjemme i huset mitt», skriver en av dem som har kommentert på bildet.

«Virkelig det beste jeg har sett hele uka. Jeg vet ikke om det er hormoner, men jeg ler så jeg griner», skriver en annen.

«Dette var ment til å gå viralt / bli omtalt i internasjonale medier. Setter Chesterfield på kartet. Det er grusomt! Det ser også ut som at hun ble født i 1997 og døde i år», mener en tredje.

Saken fortsetter nedenfor.

- Laget for å bli snakket om

En talsmann for byen forsvarer blomsterpynten og forklarer overfor BBC at kunstverket er laget for å tiltrekke flere folk til byen.

- Dekorasjonen er laget av 14 frivillige ved hjem av den gamle Derbyshire-formen av å dekorere brønner. Det innebærer å skape mønstre ved hjelp av blomsterblader og andre naturmaterialer. All kunst er jo laget for å bli snakket om, og det ser ut som det er tilfelle med årets design, sier talspersonen og forklarer ytterligere:

- Kunstverket er laget for å tiltrekke besøkende til området, og hvis publisiteten oppfordrer flere personer til å komme og oppleve vår historiske markedsby og lokale butikker, så kan det være bra for Chesterfield.

DOKUMENTAR: I forbindelse med at det er 20 år siden Diana døde, stiller Prins William og Harry opp i en dokumentarfilm om moren. Video: HBODocs Vis mer

Besøkte minneshagen

Selv om Chesterfields forsøk på å hylle prinsesse Diana ikke gikk helt som det skulle, har de lyktes andre steder.

I hagen til Kensington Palace i London er det blitt utformet en egen hage til minne om den avdøde prinsessen.

Dianas sønner, prins William (35) og prins Harry (32) trosset regnet og besøkte minneshagen på dagen som markerte 20 år siden hennes død, torsdag 31. august.

Sammen med Williams kone, hertuginne Kate (35), ankom de to brødrene hagen for å se på blomstene, fotografiene og brevene som var lagt igjen av sørgende etter hennes død. De var der i omtrent én time, skriver The Guardian.

Også utenfor portene til slottet har folk lagt igjen personlige brev og blomster.

Saken fortsetter nedenfor.

MINNESMARKERING: Prins William og prins Harry på plass ved portene til Kensington Palace, der flere sørgende hadde lagt igjen brev, blomster og fotografier 20 år etter at prinsesse Diana gikk bort på tragisk vis. Foto: AP / NTB scanpix
MINNESMARKERING: Prins William og prins Harry på plass ved portene til Kensington Palace, der flere sørgende hadde lagt igjen brev, blomster og fotografier 20 år etter at prinsesse Diana gikk bort på tragisk vis. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Ny informasjon

I år har det dukket opp en rekke nye og hemmelige lydklipp, spilt inn av prinsessen selv før sin død. Der deler hun alt fra detaljer rundt det trøblete ekteskapet med prins Charles til problemer med spiseforstyrrelser.

Blant annet kom det fram at Diana og Charles kun møtte hverandre 12 ganger før de ga hverandre sine «ja» foran 3500 gjester og 750 millioner tv-seere i St. Pauls-katedralen.

- De hadde bare vært sammen, bokstavelig talt møtt hverandre, 12 ganger før de giftet seg, har produsent av dokumentaren «Princess Diana: Her Life, Her Death, The Truth», Susan Zirinsky sagt til Elle.

- Dianas venn, Lana Marks, sa til oss at Diana mot slutten av ekteskapet forklarte at hun bare hadde elsket en mann i livet sitt. Det var Charles, sa Zirinsky videre.

Ifølge The Guardian mente Diana at ekteskapet var uten kjærlighet og at det gjorde henne ulykkelig.

RESTAURERT: British Movietone har restaurert og digitalisert bryllupet mellom Charles og Diana i høy kvalitet. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Frustrerende å være kjent som prins Harrys eks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer