NYTT UTSEENDE: Passasjerskipet Fjord Norway skifter utseende både utvendig og innvendig nå som DFDS har kjøpt det fra rederiet Fjord Line. Foto: DFDS
NYTT UTSEENDE: Passasjerskipet Fjord Norway skifter utseende både utvendig og innvendig nå som DFDS har kjøpt det fra rederiet Fjord Line. Foto: DFDSVis mer

DFDS til Newcastle

Rederiet DFDS har overtatt fergen Fjord Norway og pusser opp skipet for 50 millioner.

En epoke i norsk fergetrafikk er forbi i og med DFDS' overtakelse av passasjerfergen Fjord Norway fra rederiet Fjord Line, men samtidig begynner en ny. DFDS bringer nå skipet til Ørskov Skibsverft i Frederikshavn der det skal renoveres for 50 millioner kroner.


Hensikten er å pusse opp skipet i løpet av en intens treukersperiode og gi det samme type oppgradering som skipene på ruten Oslo-København har fått. Det vil blant annet si at skipet får nye restauranter og vinbarer  - Marco Polo, Blue Riband, Seven Seas og Red & White - og at de beste lugarene om bord totalrenoveres for å møte Commodore Class-standarden fra andre DFDS-ferger.


Fjord Norway døpes i Bergen 8. november, og ruten er i gang fra 9. november. Det blir utløp fra Bergen, Stavanger og Haugesund med kurs for Newcastle.