Gustav Magnar Witzøe:

Dette visste du neppe om Norges rikeste

Kjærlighetslivet, dommen og pengebruken. Norges rikeste person har hatt et spennende liv.

NORGES RIKESTE: Laksearving Gustav Magnar Witzøe troner igjen på toppen over landets rikeste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NORGES RIKESTE: Laksearving Gustav Magnar Witzøe troner igjen på toppen over landets rikeste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen ble skattelistene for 2019 offentliggjort, og i fjor var laksearving Gustav Magnar Witzøe (27) landets rikeste person.

SalMar-arvingen hadde ved utgangen av 2019 en formue på 20,9 milliarder kroner - Norges desidert høyeste.

Man kan heller ikke kimse av en inntekt på 183 millioner kroner, eller innbetalingen på 235,5 millioner kroner i skatt.

Det er ikke første gang Witzøe markerer seg høyt oppe på listene. I 2013 overtok han formelt eiendelene til faren i det verdenskjente lakseselskapet, som altså har gjort ham såpass bemidlet.

Selv om Witzøes formue ofte diskuteres i både norske og internasjonale medier, er det nok trolig mange som ikke kjenner historien om mannen bak tallene. Om den unge modellspiren fra Frøya, som har sittet i fengsel og kjører en svindyr luksusbil.

Slik er den unge milliardæren helt privat.

Hus

Gustav Witzøe jr. vokste opp på Frøya i Trøndelag, der familiebedriften holder til. Han er barn av Gustav Witzøe (67), som er en av landets fremste forretningsmenn. Med lakseoppdrettsselskapet SalMar har han tjent milliarder av kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer