Gustav Magnar Witzøe:

Dette visste du neppe om Norges rikeste

Kjærlighetslivet, dommen og pengebruken. Norges rikeste person har hatt et spennende liv.

NORGES RIKESTE: Laksearving Gustav Magnar Witzøe troner igjen på toppen over landets rikeste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NORGES RIKESTE: Laksearving Gustav Magnar Witzøe troner igjen på toppen over landets rikeste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen ble skattelistene for 2019 offentliggjort, og i fjor var laksearving Gustav Magnar Witzøe (27) landets rikeste person.

SalMar-arvingen hadde ved utgangen av 2019 en formue på 20,9 milliarder kroner - Norges desidert høyeste.

Man kan heller ikke kimse av en inntekt på 183 millioner kroner, eller innbetalingen på 235,5 millioner kroner i skatt.

PRIVAT FYR: Selv om Gustav Magnar Witzøe er ytterst privat, har han fortalt enkelte hemmeligheter om fortiden. Her fotografert i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PRIVAT FYR: Selv om Gustav Magnar Witzøe er ytterst privat, har han fortalt enkelte hemmeligheter om fortiden. Her fotografert i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Det er ikke første gang Witzøe markerer seg høyt oppe på listene. I 2013 overtok han formelt eiendelene til faren i det verdenskjente lakseselskapet, som altså har gjort ham såpass bemidlet.

Selv om Witzøes formue ofte diskuteres i både norske og internasjonale medier, er det nok trolig mange som ikke kjenner historien om mannen bak tallene. Om den unge modellspiren fra Frøya, som har sittet i fengsel og kjører en svindyr luksusbil.

Slik er den unge milliardæren helt privat.

Hus

Gustav Witzøe jr. vokste opp på Frøya i Trøndelag, der familiebedriften holder til. Han er barn av Gustav Witzøe (67), som er en av landets fremste forretningsmenn. Med lakseoppdrettsselskapet SalMar har han tjent milliarder av kroner.

Jr. hadde altså til salt i grøten og vel så det i oppveksten. Han er registrert med adressen på småstedet Kverva på Frøya, der faren også eier bolig. I høst skrev iLaks at Witzøe senior hadde bygget en gigantvilla på 1750 kvadratmeter, med blant annet kino og svømmebasseng.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Den unge milliardærarvingen har fått en egen del av boligen, på rundt 200 kvadratmeter. Det er ikke kjent hva boligen er verdt, men det er snakk om mange millioner kroner.

Witzøe har også bodd i Trondheim, der han flyttet for å avslutte videregående, og i New York, der han prøvde å slå gjennom som modell. Han tar fortsatt modelloppdrag, med god støtte av kameraten - stylist Jan Thomas.

Formuen

Selv om han troner høyest på årets formueliste, kan ikke 27-åringen gå i banken og ta ut verdien i kontanter. Store deler av formuen hans er nemlig knyttet opp mot farens selskap. Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste, er det fortsatt far og SalMar-konsernsjef Gustav Witzøe som formelt bestyrer formuen.

MENTOR: Jan Thomas og Gustav Witzøe har vært kamerater og samarbeidspartnere i flere år. Her fotografert på åpningen av The Hub i fjor. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MENTOR: Jan Thomas og Gustav Witzøe har vært kamerater og samarbeidspartnere i flere år. Her fotografert på åpningen av The Hub i fjor. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Finansbladets oversikt over 2020-tallene her i landet, tilskriver Gustav med en anslått formue på 33,5 milliarder kroner. Det er nesten tre milliarder kroner mer enn året før.

«Sønnen Gustav Magnar overtok i 2013 formelt eierandelene til faren, hvilket sendte ham opp i tetsjiktet på Forbes-listen over verdens rikeste under 30,» heter det i Kapital-oversikten.

Bilen

Selv om mye av formuen er knyttet til selskapet, bruker Witzøe også store summer på seg selv. Han er sjelden å se uten klær eller veske med heftig prislapp, og har blant annet en forkjærlighet for franske Louis Vuitton. Jakken han har på seg på bildet under er fra merket:

Da han troppet opp på åpningen av The Hub i Oslo, var det ikledd den franske favoritten. Den ene delen av antrekket hadde en prislapp på 22 000 kroner alene.

MILLIONBIL: Witzøe har kjøpt seg en Lamborghini Urus til 3,5 millioner kroner. Foto: Albert Pena / CSM/ REX/ SHUTTERSTOCK/ NTB
MILLIONBIL: Witzøe har kjøpt seg en Lamborghini Urus til 3,5 millioner kroner. Foto: Albert Pena / CSM/ REX/ SHUTTERSTOCK/ NTB Vis mer

Witzøe sparer heller ikke på kruttet når det kommer til bil. I fjor ble han en av de første i landet til å kjøpe Lamborghinis nye SUV, Lamborghini Urus. Det er Dagens Næringsliv som omtalte kjøpet - som skal ha kostet 27-åringen 3,5 millioner kroner.

Satt i fengsel

Selv om Witzøe trolig er en habil sjåfør, har det enkelte ganger gått galt for arvingen. I russetiden ble han tatt i 116 kilometer i timen i 60-sonen på vei hjem, under en forbikjøring.

Han ble dømt til to ukers fengsel, og sonet dommen som pallespikrer i Værdal fengsel det året han var 20.

- En rar opplevelse. Litt som en konfirmasjonsleir. Men jeg følte meg skitt da det skjedde. Det var ordentlig kjipt. Nå kjører jeg betraktelig roligere, har han uttalt til Dagbladet Magasinet.

Gitt pandemien, har Witzøe tilbrakt store deler av året i Norge. Dermed har han trolig kjørt rundt på Frøya med den eksklusive bilen sin - litt mer forsiktig enn han gjorde som russ.

Kjærlighetslivet

Gustav Magnar Witzøe er en relativt mediesky type. Han har bare stilt opp i en håndfull intervjuer siden farens B-aksjer ble overført til ham, og det er primært gjennom Instagram mange kjenner ham. Der har han over 100 000 følgere.

Han deler primært bilder av seg selv, i settinger fra jobben som modell. Han har dermed til gode å dele noe bilde med en potensiell kjæreste. Ryktebørsen skal ha det til at noen har kapret hjertet hans, men det er ikke noe han har kommentert offentlig.

POPULÆR: 27-årige Gustav Magnar Witzøes sivilstatus er for øyeblikket uvisst. Han er imidlertid populær hos damene. Her poserer han med Tone Damli på Kjendisgallaen i 2018. Foto: Astrid Waller
POPULÆR: 27-årige Gustav Magnar Witzøes sivilstatus er for øyeblikket uvisst. Han er imidlertid populær hos damene. Her poserer han med Tone Damli på Kjendisgallaen i 2018. Foto: Astrid Waller Vis mer

Til Se og Hør uttalte han følgende om sitt romantiske liv i fjor:

- He-he, nei, det er ikke noe nytt der. Jeg har det fint, sa han hemmelighetsfullt.

Han har tidligere avkreftet at han er i et forhold med mentor og kompanjong Jan Thomas. Faktisk har han måttet gå ut mot rykter om at han skal ha vært homofil.

- Hvis noen kaller meg homo, så er ikke det noe jeg oppfatter som nedverdigende. Homofil er noe man er, ikke noe man velger. Det er ikke noe galt i det, har han uttalt til Dagbladet Magasinet.

LES OGSÅ: Fra millionformue til null

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer