«The Big Bang Theory»

Dette visste du ikke om «The Big Bang Theory»-stjernene

Dødsfall, stygge ulykker og hemmelige forhold på settet.

POPULÆRE: Tv-serien «The Big Bang Theory» har rullet på tv-skjermen siden 2007. Foto: CBS/Chuck Lorre Productions
POPULÆRE: Tv-serien «The Big Bang Theory» har rullet på tv-skjermen siden 2007. Foto: CBS/Chuck Lorre Productions Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka ble det kjent at den populære komiserien «The Big Bang Theory» skal gi seg etter 12. sesong, noe som vil si at siste episode sendes i mai neste år.

Med hele 279 episoder blir det etter siste sesong historiens lengstlevende flerkameraproduksjon i sin sjanger. Siden første episode ble sendt i 2007, har serien fått 52 Emmy-nominasjoner og vunnet ti priser. Seriens skuespillere er også blant tv-stjernene som tjener mest i Hollywood, ifølge Variety.

Serien handler om en særdeles smart guttegjeng på fire, og deres hverdag med jobb, kjærlighet og noe spesielle interesser.

Selv om man har rukket å bli relativt godt kjent med karakterene gjennom snart 12 sesonger, er det ikke alt man vet om skuespillerne bak.

SLUTT: Etter elleve år er det nå slutt for den prisvinnende komiserien. Her er skuepillerne samlet under People's Chioce Award i 2016. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Etter elleve år er det nå slutt for den prisvinnende komiserien. Her er skuepillerne samlet under People's Chioce Award i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mistet faren

En av hovedkarakterene, det selverklærte geniet Sheldon Cooper, spilles av Jim Parsons (45). Han har vunnet en Golden Globe og fire Emmy-priser for sin innsats i serien.

I tida før han spilte den nerdete fysikeren, hadde Parsons blant annet en rolle i serien «Judging Amy», i tillegg til flere andre mindre roller.

Før han ble kjent, da han var 28 år gammel, gikk han gjennom ei svært tung tid. Faren hans, Milton Josepth Parsons Jr., ble drept i en bilulykke da han var bare 52 år gammel.

Skuespilleren har ikke sagt mye om den tragiske hendelsen, men tidligere i år åpnet han seg om tapet av faren.

Saken fortsetter under.

EKTEMENN: Jim Parsons (t.h) og ektemannen Todd Spiewak. Foto: NTB scanpix
EKTEMENN: Jim Parsons (t.h) og ektemannen Todd Spiewak. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har alltid lurt på hvordan det skjedde, men det viktigste er å vite at det skjedde fort og at det ikke var noe noen kunne ha gjort med det, sa han, ifølge Meaww.

Hemmelig forhold i ti år

I 2002, året etter at 45-åringen mistet faren sin, falt han for den grafiske designeren Todd Spiewak (41). Det skulle imidlertid ta hele ti år før Parsons valgte å fortelle offentligheten om forholdet sitt, og da han sto fram som homofil, gjorde han det i et intervju med New York Times.

Det var i anledning hans rolle i Broadway-stykket «The Normal Heart» at journalisten skrev følgende:

«The Normal Heart har likhetstrekk med Parsons på flere nivåer: Mr. Parsons er homofil og i et ti år langt forhold. Han sier at det å jobbe sammen med et ensemble på scenen igjen var som å få ny næring».

Skuespilleren har i seinere tid uttalt at han aldri tidligere hadde blitt spurt om legningen sin før New York Times-journalisten spurte ham rett ut.

- Jeg kan ikke beskrive hvor fantastisk det var. Han ga meg en gave ved å stille meg det spørsmålet. Plutselig var det offisielt, har han sagt om hendelsen, ifølge US Weekly.

EGEN STJERNE: I 2015 fikk skuespiller Jim Parsons sin egen stjerne på Hollywoods Walk of Fame i Los Angeles. Her poserer han med medskuespillerne. Foto: Reuters/NTB Scanpix
EGEN STJERNE: I 2015 fikk skuespiller Jim Parsons sin egen stjerne på Hollywoods Walk of Fame i Los Angeles. Her poserer han med medskuespillerne. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer

I mai i fjor overrasket duoen med å gifte seg.

Holdt på å miste beinet

Kaley Cuoco (32) spiller karakteren Penny i den populære humorserien. I liket med Parsons, ble «The Big Bang Theory» hennes virkelige gjennombrudd. Hennes mest kjente rolle i forkant av supersuksessen, var rollen som Bridget i «8 Simple Rules».

Noe få kanskje vet, er at 32-åringen sto i fare for å få en helt annen skjebne for åtte år siden. I 2010 falt hun nemlig av hesteryggen, noe som resulterte i at hesten tråkket på beinet hennes.

SKADET: Skuespiller Kaley Cuoco falt av hesten i 2010, men det løste seg heldigvis. Foto: NTB scanpix
SKADET: Skuespiller Kaley Cuoco falt av hesten i 2010, men det løste seg heldigvis. Foto: NTB scanpix Vis mer

I et intervju med Ellen DeGeneres samme året fortalte hun at ambulansepersonellet var nødt til å kutte av henne ridestøvlene. Hun fortalte videre at flere bein stakk ut av foten hennes.

Overfor DeGeneres har hun hevdet at legene fortalte henne at hun var i fare for å måtte amputere beinet, ifølge Entertainment Weekly.

Det skulle vise seg at skuespilleren slapp med skrekken. Hun måtte likevel operere inn to jernplater i beinet, og på grunn av den to uker lange sykehusinnleggelsen, gikk Cuoco glipp av to episoder av «The Big Bang Theory».

Datet i skjul

I tillegg til å være en talentfull skuespiller, har hun også flere hemmelige talenter. Som nevnt er hun glad i ridning, men hun har også et talent innen tennis.

Ifølge CBS konkurrerte hun på nasjonalt nivå i sporten som ung, før hun bestemte seg for å legge all sin tid i skuespillerkarrieren.

Saken fortsetter under.

Det stopper imidlertid ikke der. Ifølge The Richest spiller hun både trommer og synger, og har blant annet spilt inn sin egen versjon av låta «Somewhere Over The Rainbow».

Penny er kjæreste med Leonard Hofstadter i den populære tv-serien. Rollekarakteren spilles av Johnny Galecki (43), men det var ikke bare på settet at de to var et par. Ifølge Cuoco var de to hemmelig kjærester.

- Vi datet i nesten to år. Det var en stor del av livet mitt som ingen kjente til. Dette er første gangen jeg snakker om det. Det var vidunderlig, men ingen visste noen ting, uttalte hun i et intervju med CBS Watch Magazine i 2010.

Saken fortsetter nedenfor.

DATET: Skuespillerne har spilt et par i en årrekke, men skjulte at de to i starten også var et par i virkeligheten. Foto: NTB Scanpix
DATET: Skuespillerne har spilt et par i en årrekke, men skjulte at de to i starten også var et par i virkeligheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun hevdet videre at de to tv-stjernene bestemte seg for å ikke vise seg sammen offentlig for ikke å ødelegge for hverandres karrierer. Likevel var det ikke bare enkelt å holde romansen skjult, og det ble en av grunnene til at de gikk hver til sitt.

Alene i storbyen

Selv om Johnny Galecki er amerikaner, tilbrakte han sine første leveår i Belgia. Det var fordi faren var utstasjonert i byen Bree, gjennom det amerikanske luftvåpenet.

Galecki skal ha visst fra han var kun fire år gammel at han ville bli skuespiller, og hjemme igjen i USA gjorde han suksess på teatrene i Chicago.

Suksessen gjorde at familien bestemte seg for å flytte til Los Angeles, for at den unge gutten skulle få dyrke drømmen. Savnet til hjembyen Chicago ble derimot sterkt etter mindre enn et år. Men ikke for alle. Da familien besluttet å flytte hjem igjen, ble den da 15 år gamle Galecki igjen alene i Los Angeles.

FULGTE DRØMMEN: Johnny Galecki. Foto: NTB scanpix
FULGTE DRØMMEN: Johnny Galecki. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den unge gutten skal slettes ikke ha trivdes med å bo alene, og har i ettertid forklart at det var både skremmende og kjedelig.

Likevel har han forklart til L.A. Times at han slo fra seg tilbudet om å flytte inn over garasjen til sin daværende medspiller Robert Urich, fordi han ikke fikk lov til å røyke innendørs.

Den gang han prøvespilte for «The Big Bang Theory», skal han ha vært tiltenkt rollen som Sheldon, men skal selv ha følt at han ville passe bedre til rollen som Leonard.

Musiker

Kaley Cuoco er ikke den eneste som har gjort det stort innen sport. Kunal Nayyar (37), som spiller Raj i tv-serien, var i flere år blant Indias beste badmintonspillere.

Skuespilleren er imidlertid ikke født i foreldrenes hjemland, India, men i London. Familien flyttet derimot tilbake til India da Nayyar var ung, og det var altså her skuespilleren hadde sin sportslige karriere.

Skuespillerutdannelsen har 37-åringen fra USA, men det etter å ha flyttet dit av en helt annen grunn. Nemlig for sin bachelor i business.

FLERE TALENTER: Kunal Nayyar. Foto: NTB scanpix
FLERE TALENTER: Kunal Nayyar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Simon Helberg (37) spiller rollen som Howard Wolowitz. I motsetning til Nayyar, hadde Helberg familiære forutsetninger for å bli skuespiller. Han er nemlig sønn av den tyske skuespilleren Sandy Helberg (69), mens moren, Harriet B. Helberg (67), er en kjent castingdirektør.

Helberg selv var i mange år bare opptatt av å bli god i karate, inspirert av den populære filmen «Karate Kid» (1984).

Han la imidlertid opp karate-karrieren etter å ha fått sitt svarte belte, og har seinere brukt tid på andre ferdigheter. I dag er han ikke bare en kyndig skuespiller, men også en merittert pianist, og har gjort en rekke opptredener rundt om i Los Angeles med ulike band.

KARATE: Simon Helberg. Foto: NTB scanpix
KARATE: Simon Helberg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prisbelønnet komiker

Melissa Rauch (38) spiller rollen som Bernadette Rostenkowski, rollekarakteren som skiller seg ut på grunn av sin særegne og svært lyse stemme.

Skuespilleren har ikke denne stemmen selv, men har forklart i et intervju med Sidewalks at hun har tatt ideen om den lyse stemmen fra sin egen mor.

Rauch har ikke bare fått i gang latteren hos seerne i rollen som Bernadette. Hun er også er en prisbelønnet standupkomiker.

HUMOR: Melissa Rauch. Foto: NTB scanpix
HUMOR: Melissa Rauch. Foto: NTB scanpix Vis mer

I New York hadde hun standup som inntektskilde, og ble raskt et veletablert navn på Manhattan. I showet «The Miss Education of Jenna Bush» harselererer skuespilleren med den tidligere presidentdatteren og resten av familien Bush.

Rauch mottok gode kritikker og sørget for fulle saler, men aldri fra Bush-familien selv.

- Bush-familien hadde en stående invitasjon til showet, men så vidt jeg vet kom aldri noen av dem for å se det, forklarte hun i intervjuet.

Skolelys

Mayim Bialik (42) spiller rollen som Sheldons kjæreste Amy Farrah Fowler. Hun er av det skarpe slaget, noe skuespilleren deler med rollekarakteren.

Skuespilleren ble nemlig tatt opp til studier på både Harvard og Yale, men valgte å takke ja til studieplass ved UCLA, universitetet i Los Angeles.

HJERNEFORSKER: Mayim Bialik. Foto: NTB scanpix
HJERNEFORSKER: Mayim Bialik. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2008 fullførte skuespilleren en doktorgrad i nevrovitenskap ved universitetet, og er dermed offisielt hjerneforsker. Hun har likevel aldri tatt i bruk studiene, ettersom hun har fortsatt med skuespill, men hun har også andre sysler ved siden av.

I fjor ga hun ut ei bok rettet mot tenåringsjenter, «Girling Up», og har også tidligere utgitt en vegansk kokebok.

LES OGSÅ: Endte på operasjonsbordet på bryllupsreisen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer