REISER ALENE: - Før var vi tre-fire stykker som reiste sammen, men nå reiser jeg alene, sier Roald Øyen om jobben med å lage rebus-programmet «Påskenøtter». Foto: Ingrid Marie Treborg, Seher.no
REISER ALENE: - Før var vi tre-fire stykker som reiste sammen, men nå reiser jeg alene, sier Roald Øyen om jobben med å lage rebus-programmet «Påskenøtter». Foto: Ingrid Marie Treborg, Seher.no Vis mer

Dette visste du ikke om NRKs «Påskenøtter»

- Det kan jo av og til se litt rart ut, innrømmer Roald Øyen.

SEHER.NO: Roald Øyen (69) er for mange en like viktig del av påske-feiringen som skiturer og appelsiner i solveggen, med sin årlige reiserebus «Påskenøtter».

Men selv om programmet har gått sin seiersgang på NRK i 27 år på rad, avslører Roald Øyen at det som regel er ensom jobb å reise rundt i verden for å lage oppgaver.

Mens NRK sendte over 70 ansatte til Vinter-OL i Vancouver for å jobbe med sportssendingene, reiser Øyen uten en eneste assistent.

- Før var vi tre-fire stykker som reiste sammen, men nå reiser jeg alene. Jeg gjør alt selv, og når jeg skal snakke til kameraet, må jeg stille inn kameraet på forhånd.

- Det kan jo av og til se litt rart ut, og jeg har blitt avbildet mange ganger, mens jeg står foran en kjent turistattraksjon og snakker, sier han til Seher.no.

Når det blir for vanskelig å klare alt alene, har han av og til bedt om hjelp fra de som måtte befinne seg i nærheten.

- Jeg bruker av og til forbipasserende som fotografer. Det går bra, de fleste klarer å få til gode nok bilder. Den største utfordringen med å reise på egen hånd, er at man også må sørge for alt det praktiske selv, blant annet tillatelser til å filme. Det kan ta mye tid, sier han.

Årets sesong blir imidlertid den siste med Roald Øyen i hovedrollen.

Vil ikke gi seg
Neste år runder han NRKs pensjonsalder på 70 år, men Øyen hevder han ikke syntes det var spesielt vemodig å gjøre ferdig sin siste påske-rebus.

- Jeg er jo ikke helt ferdig ennå, for jeg skal gjøre ferdig en siste runde med «Julenøtter» også. Jeg kommer nok til å fortsette å jobbe etter at jeg blir pensjonist.

- Jeg har noen småplaner, men det vil jeg holde for meg selv. Men jeg må ha et eller annet å gjøre. Jeg har fortsatt mye energi igjen. NRK har vært en fantastisk arbeidsplass, sier han til Seher.no.

Øyen er imidlertid mer usikker på om han kommer til å prøve seg neste års «Påskenøtter», hvis programmet skulle fortsette med en ny programleder.

- He he, det har jeg ikke tenkt på. Men jeg har sluttet å bli med på spørrespill, etter hvert som jeg har blitt eldre. Jeg merker nemlig at jeg bruker lengre tid på hente fram detaljkunnskapen, og så ergrer jeg meg når jeg taper, humrer han til Seher.no.

«Påskenøtter» ser du på NRK1 hele påsken kl 19.30. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901! 
 
LES OGSÅ: - Jeg måtte holde meg fast i en øl