TOPP-ALPINIST: - Jeg var mer nervøs på toppen før start enn da jeg ventet på Jasmin, sier beiler Jan Horn om sin fortid som i blant annet OL-løypene i Lake Placid og Calgary. Foto: Anders Myhren, Seher.no
TOPP-ALPINIST: - Jeg var mer nervøs på toppen før start enn da jeg ventet på Jasmin, sier beiler Jan Horn om sin fortid som i blant annet OL-løypene i Lake Placid og Calgary. Foto: Anders Myhren, Seher.noVis mer

Dette visste du ikke om Jasmins beiler

- Jeg var mer nervøs enn da jeg ventet på henne.

 Se videointervju med beiler-Jan nederst i artikkelen!

SEHER.NO: I seks programmer av sjekke-serien "Pia og Jasmin", har Jan Horn (51) fra Sandefjord pustet lettet ut etter hvert som Jasmin Haraldsen har sendt hjem en etter en av hans beiler-rivaler.

Men for trebarnsfaren fra Sandefjord er den nervøse stemningen som oppstod etterhvert som han har kommet nærmere finalen, ingenting sammenlignet med hans fortid i alpinbakken.

Den tidligere salåmkjøreren har deltatt i flere internasjonale bedrifts-verdensmesterskap, og har blant annet stått på ski i OL-bakkene i Lake Placid og Calgary. Mesterskapene samlet hundrevis av deltakere fra hele verden.

- Jeg var i slutten av 20-åra og for verden rundt sammen med flere andre. Jeg var nok litt mer nervøs før start enn da jeg ventet på Jasmin, fordi det var så mye folk rundt.

Det første man tenker når man ser en OL-løype er at det er så bratt. Jeg var ikke redd for å dette eller hekte, men ville kjøre en god omgang, sier han til Seher.no.

Tøff konkurranse
I bedriffts-VM i Calgary i 1988 kom Horn inn blant de 40 beste av 160 startende, noe han var godt fornøyd med. Flere av slalåmkjørerne Jan konkurrerte mot, var nemlig tidlige verdenscup-deltakere fra blant annet Østerrike

Selv vurderte han aldri en slik karriere.

- Jeg er fra Sandefjord, så jeg kom altfor sent i gang for det. Men vi var en fin gjeng som hadde mye moro, mens vi reiste rundt, smiler han.

I tillegg til høye plasseringer i bedrifts-VM i alpint, har også Jan en 2. plass i bedrifts-VM i seiling.

Svømte om kapp med beilerne
Selv om han nå har trappet ned på slalåmkjøringen og seilingen, legger han ikke skjul på at konkurranseånden våknet igjen under oppholdet sammen med Pia og Jasmin i Frankrike.

- Vi svømte om kapp med de andre beilerne til en bøye som lå 1000 meter i vannet, og jeg la alle bak meg, inkludert unggutta. Jeg hater nemlig å tape, men stemningen mellom alle mennene var god under hele oppholdet, sier han til Seher.no.

Nå er han klar for å be Jasmin med på båttur eller en runde i slalåmbakken, dersom det skulle bli de to.

- Jasmin er vist også en skiløper så da kan vi jo få noen hyggelige turer i løypene, og jeg håper hun vil være med på seilturer også.

"Pia og Jasmin" ser du mandager kl 20.30 på TV3.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!
 
LES OGSÅ:  - Det er ikke noe spesielt med Pia

Se Jasmins beiler vise fram minnene fra sin ukjente fortid her:
 


[obj:media:8057]