Prins Harry og Meghan Markle:

Dette vil prins Harry og Meghans bryllup koste

Vil gå inn i historien over de dyreste bryllupene.

BLIR MANN OG KONE: Om drøye to måneder gifter Meghan Markle og prins Harry seg - det blir ikke billig. Foto: NTB Scanpix
BLIR MANN OG KONE: Om drøye to måneder gifter Meghan Markle og prins Harry seg - det blir ikke billig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): 19. mai ringer kirkeklokkene for prins Harry (33), når han endelig skal få sin Meghan Markle (36) i St. George's Chapel i Windsor Castle.

Bryllupet blir trolig en av årets aller største begivenheter, og det er store forventninger til hvordan dagen, og det garantert spektakulære bryllupet vil foregå - men det blir ikke billig.

Ifølge Bridebook, gjengitt av The Telegraph, vil det ekstravagante bryllupet føye seg inn i rekken over de topp ti dyreste bryllupene i historien.

Fokuserer på sikkerhet

Da prins William og hertuginne Kate giftet seg i 2011, ble det estimert at bryllupet deres kostet omtrent 219 millioner norske kroner, mens prins Charles og Diana sitt i 1981, kostet hele 923 millioner norske kroner, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

FORELSKA: Meghan og Harry er aldri redde for å vise sine følelser for hverandre. Foto: NTB Scanpix
FORELSKA: Meghan og Harry er aldri redde for å vise sine følelser for hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre kommer det frem at de høyeste beløpene under Harry og Meghans bryllup, vil være sikkerhet, brudens kjole, mat og dekor.

Likevel er det trolig sikkerheten rundt paret som vil være i fokus - og her skal det ikke spares en krone. Det spekuleres nemlig i at de to turtelduene skal være svært utsatt, både med tanke på terrortrusselnivået i dag, men også fordi prinsen tidligere har tjenestegjort i Afghanistan.

Siden forholdet mellom Harry og Meghan ble kjent, har det også kommet en hel rekke rasistiske kommentarer mot den kommende bruden, og det er derfor ventet at sikkerheten vil være enda strengere enn da William og Kate ble smidd i hymens lenker.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Glasstelt

Den 19. mai vil hele Windsor by være sperret av. Det blir også satt opp et eget reglement for butikker og restauranter, og politiet vil til enhver tid være til stede. Sikkerhetsteamet, som vil kunne inkludere både snikskyttere, sivilkledd politi og et omfattende drone-system, kan koste nasjonen så mye som 30 millioner britiske pund, noe som tilsvarer omtrent 329 millioner norske kroner.

Nettstedets utregning av bryllupet inneholder blant annet 989 000 kroner til 20 sølvtrompeter, 549 500 kroner til deres sitron og hylleblomst-kake fra Violet Bakery i London, og hele 1,2 millioner kroner på blomsterdekor.

Det er imidlertid glassteltet, hvor selve bryllupsfesten skal bli holdt, som koster skjorta. Det er nemlig forventet at teltet kan koste hele 3,2 millioner kroner å leie.

Tidligere har det blitt kjent at Meghan og Harry har invitert 2640 personer til Windsor for den store dagen, og det ryktes om at de vil servere både pølser og varm te. Det vil koste omtrent 285 740 kroner.

Saken fortsetter nedenfor.

FLOTT: Meghan Markle og prins Harry skal gifte seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her er et bilde av hvordan det ser ut inne i kapellet. Foto: NTB scanpix
FLOTT: Meghan Markle og prins Harry skal gifte seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her er et bilde av hvordan det ser ut inne i kapellet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vil ikke overgå Kate

Likevel er det trolig brudens kjole som vil stikke av med et av de største beløpene. Det spekuleres i om den skal designes av Ralph and Russo, og det ryktes at kjolen kan være verdt mellom 3,2 og 4,3 millioner kroner. Likevel har kongehusekspert, Katie Nicholl, uttalt at Meghan trolig ikke vil bruke så mye penger på brudekjolen.

I hovedsak skal det handle om at Meghan ikke vil overgå prisklassen på Kates brudekjole fra 2011, men kongehuseksperten forsikrer om at «Suits»-stjernens kjole likevel vil være spektakulær. Hertuginne Kates Alexander McQueen-kjole skal ha kostet 2,7 millioner norske kroner.

Til tross for at det kommende bryllupet vil ha en svimlende prislapp, vil det derimot ikke være det dyreste bryllupet gjennom tidene. Mark Niemierko, som tidligere har planlagt flere bryllup med kongelige gjester, hevder at de to turtelduene trolig vil gå for et mer «low-key»-bryllup.

Han velger også å sammenligne kongefamilien med den verdensberømte Kardashian-familien, og tør og påstå at de er rake motsetning til hverandre - og at kongefamilien ikke ønsker å vise frem at de har tilgang på mye penger.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Senker prisen

I stedet for å bruke hele beløpet på kjolen, smykker og blomster, forteller Niemierko til nettstedet at de trolig vil fokusere på festen i etterkant. Her er det forventet at dronning Elizabeth (91) ikke vil være til stede.

Selv om brudeparet må ut med en sjokkerende sum for bryllupet, er det trolig mange av bidragsyterne som har senket prisen på varene sine, og heller ser på det som en mulighet til å bli sett av hele verden. Alt fra kjoledesignere, blomsterdekoratører og cateringfirmaer.

Det er også ventet at prins Charles vil punge ut omtrent 5,5 millioner kroner fra «egen lomme».

Prislappen på prinsebryllupet vil da være på nærmere 352 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: - Dette kan ende i katastrofe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer