«Exit» sesong 2

Dette vet vi om nye «Exit»

Etter den første runden med mørkt finansdrama, ble skaperne nedringt av ekte finansfruer som fortalte dem historier så rå at de ikke kunne brukes i manuset.

FINANSGRISER: Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon Berger) og William (Pål Sverre Hagen). - De fire finansgrisene fra første sesong har hovedrollene i «Exit 2» også, men kvinnene får mer plass, sier produsent Petter Testmann-Koch. Foto: NRK / Fremantle
FINANSGRISER: Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon Berger) og William (Pål Sverre Hagen). - De fire finansgrisene fra første sesong har hovedrollene i «Exit 2» også, men kvinnene får mer plass, sier produsent Petter Testmann-Koch. Foto: NRK / Fremantle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Exit»-regissør og produsent lover enda mer galskap denne gangen - basert på virkelige historier.

Første uka i mars er det premiere på NRK-serien «Exit 2».

Den fortsetter der sesong én slapp. Vi tas med inn i Oslos og Norges finansverden, mindre på godt enn på vondt.

Trofékoner og modeller

Her får vi innblikk i en rå og kynisk verden der pengemakta rår og dop florerer, og kvinner er vakre trofeer.

«Exit»-serien fortsetter å vise finanslivets rå og brutale skyggesider.

BLIR DUMPET: Finansgutta leker med damer og dop, vraker koner og finner seg unge modeller. Her ser vi Hermine ( Agnes Kittelsen) og Adam (Simon J. Berger). Foto: NRK / Fremantle
BLIR DUMPET: Finansgutta leker med damer og dop, vraker koner og finner seg unge modeller. Her ser vi Hermine ( Agnes Kittelsen) og Adam (Simon J. Berger). Foto: NRK / Fremantle Vis mer

Sesong to har fortsatt søkelys på finansmenn, men kvinnene er mer synlige i sesong 2 - ikke minst trofékonene spilt av Ine Marie Wilmann og Agnes Kittelsen.

Kvinner mer til stede - trofékoner som blir byttet ut med yngre modeller.

- Det er fremdeles de fire grisene som har hovedrollene. Men det er riktig at noen kvinneroller trer tydeligere fram, sier produsent Petter Testmann-Koch i produksjonsfirmaet Fremantle til Dagbladet.

Det er ikke mye materiale som er sluppet i forkant av årets premiere, men i instagramklippet under ser man Adam (spilt av Simon J. Berger) avreagere med en klunk med sprit.

Oslo blir New York

Produsentene rakk å filme noen scener i Spania før coronapandemien kom. Når vi i de kommende episodene ser Hermine Veile (Agnes Kittelsen) i New York, befinner vi oss i Norge.

- Vi leide en gul, amerikansk taxi som befinner seg i Norge, og la på dataanimerte bilder fra New York, sier Testmann-Koch.

Botanisk hage er blitt til Central Park, og Barcode er blitt til New Yorks skyline i «Exit» sesong 2. Scener fra Afrika er gjort i et studio i Oslo.

Produsenten forteller også at de fikk en rekke henvendelser av koner og ekskoner til finansmenn etter at «Exit» ble vist i fjor.

SKÅL: Mye champagne og høy jetset-føring i «Exit 2» også, lover produsenten. Her ser vi Pål Sverre Hagen som finansmannen William. Foto: NRK / Fremantle
SKÅL: Mye champagne og høy jetset-føring i «Exit 2» også, lover produsenten. Her ser vi Pål Sverre Hagen som finansmannen William. Foto: NRK / Fremantle Vis mer

Altfor rått og vilt

- Noen av kvinnene fortalte historier det knapt er mulig å tro og forestille seg - om fester og hvordan de er blitt behandlet av sine menn. Enkelte ting var så rå og ville at vi ikke kunne bruke dem i serien, sier Testmann-Koch.

Han legger til at finansverdenen ikke bare er sånn som dramaserien viser.

FORTELLER SANNHETEN: Tobias Santelmann gjester ukens «Senkveld med Helene og Stian», og der forteller han blant annet om den store snakkisen etter NRK-serien «Exit». Video: TV 2 / NRK / Rød Løper Vis mer

- «Exit» er en samtidskommentar, som viser hvordan et parallellsamfunn kan oppstå når folk får mye penger og makt, føler seg over loven - og hvordan grensene blir flyttet, sier produsenten.

- Mer galskap

- Det blir mer galskap i «Exit 2», basert på virkelige historier. Fiksjonen overgår det virkelige livet. Det man kanskje tenker at ikke kan være sant, er faktisk sant, lover også regissør Øystein Karlsen, som sier det til NRK.

FIKK TV-PRIS: Skuespiller Simon Berger og serieskaper Øystein Karlsen er fornyde etter å ha vunnet internasjonal TV-pris for dramaserien «Exit» under TV-festivalen Series Mania i Frankrike.
FIKK TV-PRIS: Skuespiller Simon Berger og serieskaper Øystein Karlsen er fornyde etter å ha vunnet internasjonal TV-pris for dramaserien «Exit» under TV-festivalen Series Mania i Frankrike. Vis mer

Dramaserien fortsetter der den slapp i fjor.

- Den er fortsatt basert på virkelige historier, men vi har gått til de historiene som er enda mer ekstreme. Vi viser hvitvasking, innsidehandel og ulikhet for loven, sier regissøren.

Filmet i Hemsedal

Dagbladet er kjent med at «Exit»-produksjonen søkte Statens vegvesen om tillatelse til periodevis å stenge biltrafikk i retning Hemsedal. Planen var ifølge produksjonen «å filme en bil på vei til fjells i vakker natur» med drone.

- Det utgjør bare en liten del av innspillingen.

- Det var et område på riksvei 52 forbi Bjøberg høgfjellshotell i Hemsedal. Dette gjorde vi av hensyn til bruk av drone. Det ligger ikke noe mer i dette, sier produsenten.

«Exit» er blitt solgt til 20 land.

LES OGSÅ: - Jeg ble rasende!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer