«Exit»-regissør og produsent lover enda mer galskap denne gangen - basert på virkelige historier.
Første uka i mars er det premiere på NRK-serien «Exit 2».
Den fortsetter der sesong én slapp. Vi tas med inn i Oslos og Norges finansverden, mindre på godt enn på vondt.

Nå selges «Exit»-leiligheten
Trofékoner og modeller
Her får vi innblikk i en rå og kynisk verden der pengemakta rår og dop florerer, og kvinner er vakre trofeer.
«Exit»-serien fortsetter å vise finanslivets rå og brutale skyggesider.

Sesong to har fortsatt søkelys på finansmenn, men kvinnene er mer synlige i sesong 2 - ikke minst trofékonene spilt av Ine Marie Wilmann og Agnes Kittelsen.
Kvinner mer til stede - trofékoner som blir byttet ut med yngre modeller.
- Det er fremdeles de fire grisene som har hovedrollene. Men det er riktig at noen kvinneroller trer tydeligere fram, sier produsent Petter Testmann-Koch i produksjonsfirmaet Fremantle til Dagbladet.

Slik er «Exit»-skuespillerne helt privat
Det er ikke mye materiale som er sluppet i forkant av årets premiere, men i instagramklippet under ser man Adam (spilt av Simon J. Berger) avreagere med en klunk med sprit.
Oslo blir New York
Produsentene rakk å filme noen scener i Spania før coronapandemien kom. Når vi i de kommende episodene ser Hermine Veile (Agnes Kittelsen) i New York, befinner vi oss i Norge.
- Vi leide en gul, amerikansk taxi som befinner seg i Norge, og la på dataanimerte bilder fra New York, sier Testmann-Koch.

«Heimebane»-stjernen ble hetset etter videoene
Botanisk hage er blitt til Central Park, og Barcode er blitt til New Yorks skyline i «Exit» sesong 2. Scener fra Afrika er gjort i et studio i Oslo.
Produsenten forteller også at de fikk en rekke henvendelser av koner og ekskoner til finansmenn etter at «Exit» ble vist i fjor.

Altfor rått og vilt
- Noen av kvinnene fortalte historier det knapt er mulig å tro og forestille seg - om fester og hvordan de er blitt behandlet av sine menn. Enkelte ting var så rå og ville at vi ikke kunne bruke dem i serien, sier Testmann-Koch.
Han legger til at finansverdenen ikke bare er sånn som dramaserien viser.
- «Exit» er en samtidskommentar, som viser hvordan et parallellsamfunn kan oppstå når folk får mye penger og makt, føler seg over loven - og hvordan grensene blir flyttet, sier produsenten.
- Mer galskap
- Det blir mer galskap i «Exit 2», basert på virkelige historier. Fiksjonen overgår det virkelige livet. Det man kanskje tenker at ikke kan være sant, er faktisk sant, lover også regissør Øystein Karlsen, som sier det til NRK.

Dramaserien fortsetter der den slapp i fjor.
- Den er fortsatt basert på virkelige historier, men vi har gått til de historiene som er enda mer ekstreme. Vi viser hvitvasking, innsidehandel og ulikhet for loven, sier regissøren.
Filmet i Hemsedal
Dagbladet er kjent med at «Exit»-produksjonen søkte Statens vegvesen om tillatelse til periodevis å stenge biltrafikk i retning Hemsedal. Planen var ifølge produksjonen «å filme en bil på vei til fjells i vakker natur» med drone.

«Exit»-skuespiller: - Jeg ble ikke traumatisert
- Det utgjør bare en liten del av innspillingen.
- Det var et område på riksvei 52 forbi Bjøberg høgfjellshotell i Hemsedal. Dette gjorde vi av hensyn til bruk av drone. Det ligger ikke noe mer i dette, sier produsenten.
«Exit» er blitt solgt til 20 land.
LES OGSÅ: - Jeg ble rasende!