Finn Christian «Finken» Jagge:

Dette vet vi om bisettelsen

OL-helten døde bare 54 år gammel.

GIKK BORT: OL-helten Finn Christian Jagge gikk bort 8. juli, 54 år gammel. Nå har det kommet informasjon om hvordan bisettelsen blir. Her avbildet med kona Trine-Lise Jagge i 2010. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
GIKK BORT: OL-helten Finn Christian Jagge gikk bort 8. juli, 54 år gammel. Nå har det kommet informasjon om hvordan bisettelsen blir. Her avbildet med kona Trine-Lise Jagge i 2010. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 8. juli kom den tragiske nyheten om at den tidligere OL-helten og idrettsstjernen Finn Christian «Finken» Jagge hadde gått bort, bare 54 år gammel. Den kjente alpinisten - som la skiene på hylla i 2000 - døde som følge av tarmslyng med komplikasjoner, ifølge moren Liv Jagge-Christiansen (77).

Både det norske folk, kjendiser og Idretts-Norge mottok det tragiske dødsbudskapet med stor sorg.

Bisettes neste uke

I etterkant av dødsfallet har den avdøde 54-åringen blitt hyllet for sine sportslige prestasjoner, og flere har sendt sine varme kondolanser til Jagges etterlatte.

Dødsannsonsen ble lagt ut på Jølstads minnesider onsdag ettermiddag:

Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste kjæreste og ektemann. Vår svigersønn, sønn og bror, Finn Christian Jagge født 4. juli 1966, døde i Trine-Lises armer den 8. juli 2020, heter det i dødsannonsen.

Bisettelsen vil finne sted i Nordstrand kirke i Oslo tirsdag 21. juli klokka 13.00, med inviterte til stede, ifølge annonsen.

Dette vet vi om bisettelsen

Bisettelsen vil også direktesendes på Finn Christians minneside, via begravelsesbyrået Jølstad.

Av smittevernhensyn er det begrenset hvor mange som kan komme, og det er dermed ikke alle som får delta i bisettelsen. Trolig heller ikke alle av Finkens venner og bekjente. Ifølge Jølstads nettsider er det tillatt med maks 150 mennesker i Nordstrand kirke.

De er enn så lenge også pålagt å føre navnelister over samtlige som deltar i en bisettelse, og i et minnesamvær. Jølstad begravelsesbyrå opplyser til Se og Hør at de per nå ikke har ytterligere informasjon om bisettelsen.

- Vår største kjærlighet

Finn Christian Jagge etterlater seg kona Trine-Lise (48) og barna Otilie (21) og Finkus (16). Det var Jagges kone som bekreftet ektemannens dødsfall på Facebook 8. juli.

«Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste mesterhubby, døde i dag. Det er ubeskrivelig vondt og vi er helt knust», skrev hun i innlegget, som også besto av flere familiebilder.

Jagge ble akutt syk for om lag fire uker siden. Han ble innlagt på Ullevål sykehus, og tilstanden hans forverret seg få dager før han gikk bort. Det opplyste familien til Se og Hør - kort tid etter dødsfallet.

Etter dødsfallet snakket «Finken»s mor, Liv Jagge-Christiansen åpenhjertig om sønnens brå død i et intervju med Se og Hør. I intervjuet fortalte 77-åringen at hun sitter igjen med en stor sorg.

- Vi trodde det gikk riktig vei. Han var hjemme i to dager etter at han ble akutt syk for en måneds tid siden, sa hun til bladet.

I SORG: Liv Jagge-Christiansen åpnet opp om sønnens død i denne ukens utgave av Se og Hør. Her er «Finken» sammen med moren og faren Finn Dag i 1992. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Liv Jagge-Christiansen åpnet opp om sønnens død i denne ukens utgave av Se og Hør. Her er «Finken» sammen med moren og faren Finn Dag i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge moren ble sønnen innlagt på sykehus med tarmslyng, og senere skal det ha oppstått komplikasjoner. I intervjuet sa Liv Jagge-Christiansen også at sønnen skal ha kjempet seg gjennom første del av sykdommen, men at han stadig ble verre.

- Nitrist og sjokkerende

DØDE 8. JULI: Den tidligere alpinisten ble 54 år gammel. Vis mer

Etter Jagges bortgang delte venner og kolleger sine kondolanser, og dødsfallet ble omtalt som «nitrist» og «sjokkerende». «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen (61) var blant dem som tok «Finken»s bortgang med stor sorg.

- Først vil jeg kondolere til alle som har et forhold til ham som idrettsmann eller venn. Dette er veldig trist. Jeg husker ham spesielt godt som en av elleve mestere, i og med at han vant den tredje sesongen, sa Pedersen til Se og Hør.

Jagge deltok i «Mesternes mester» i 2011, der han stakk av med seieren.

Programlederen omtalte idrettshelten også som en person som var kjapp i replikken, som hadde masse energi og livslyst og som var full av vinnerinstinkt.

Jagge var en stor del av det norske alpineventyret frem til han ga seg i 2000. Han nådde karrierens store høydepunkt da han i 1992 tok OL-gull i slalåm i Albertville.

- EN MESTER: - Han vant, og ble det jeg vil beskrive som en verdig mester. Nå kan jeg bare se tilbake på minnene jeg har med ham, sa Pedersen om Jagge. Her er sistnevnte fotografert under innspilling i 2011. Foto: NRK
- EN MESTER: - Han vant, og ble det jeg vil beskrive som en verdig mester. Nå kan jeg bare se tilbake på minnene jeg har med ham, sa Pedersen om Jagge. Her er sistnevnte fotografert under innspilling i 2011. Foto: NRK Vis mer

Etter at han la opp var han trener for kvinnelandslaget i alpint på midten av 2000-tallet, fra 2005 til 2007. Senere har han vært å se på tv-skjermen, blant annet i «Skal vi danse» i 2007 og i NRK-suksessen «Mesternes mester» i 2011.

LES OGSÅ: Mistet sønn og ektemann på fem dager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer