<strong>KLAR TALE:</strong> - De valgte likevel å ansette meg, og det er jeg glad for. Samtidig må jeg passe på at jeg ikke jobber med saker hvor det kan bli satt spørsmålstegn ved min habilitet, Hilde Wøhni Joakimsen, eller «Lotto-Hilde», som hun populært kalles Foto: Norsk Tipping
KLAR TALE: - De valgte likevel å ansette meg, og det er jeg glad for. Samtidig må jeg passe på at jeg ikke jobber med saker hvor det kan bli satt spørsmålstegn ved min habilitet, Hilde Wøhni Joakimsen, eller «Lotto-Hilde», som hun populært kalles Foto: Norsk Tipping Vis mer

Dette vekker harme i NRK

- Det er riktig at noen har reagert, sier klubbleder i NRKs journalistlag i Troms, Øystein Antonsen.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: To måneder etter at hun spilte inn reklamefilm for norsk laks, ble Hilde Wøhni Joakimsen ansatt i NRK Troms og Finnmark. Nå ruller den NRK Aktivum-produserte raklamekampanjen på skjermen hos både TV 2 og TVNorge. Det vekker sterke reaksjoner, også blant hennes egne kolleger, skriver VG.

Ifølge avisen heter det i NRKs etiske regelverk at «NRKs redaksjonelle medarbeidere kan ikke drive medietrening, medvirke i reklame eller salgsfremmende aktiviteter for andre».

Klubbleder i NRK journalistlag i Troms, Øystein Andersen, innrømmer at reklamen har vakt oppsikt blant NRK-ansatte.

- Det er riktig at noen har reagert på ansettelsen. Jeg skjønner at både de og VG setter spørsmålstegn ved ansettelsen av Joakimsen, sier Andersen.

Lotto-Hilde selv understreker at NRK kjente til reklameavtalen før hun ble ansatt. Hun har likevel ingen problemer med å forstå at det blir satt spørsmålstegn ved noe slikt.

- De valgte likevel å ansette meg, og det er jeg glad for. Samtidig må jeg passe på at jeg ikke jobber med saker hvor det kan bli satt spørsmålstegn ved min habilitet, mener hun.

Klubbleder Knut-Sverre Horn i NRKs journalistlag i Finnmark, er ikke enig i utsagnene fra kollega Øystein Andersen.

- Både som klubbleder og som vaktsjef ser jeg på dette som helt uproblematisk, sier han til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Lotto-Hilde amgrepet av pøbel-hund  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer