- Dette var ufølsomt og umusikalsk av meg

Petter Nome legger seg langflat etter egen Siv Jensen-hets.

FÅR BEKLAGELSE: - Mange debatter skal og må komme, de bør bli ærlige og rett på sak, men tida var ikke inne, skriver Petter Nome etter kritikken mot Siv Jensen og Frp. Foto: SCANPIX
FÅR BEKLAGELSE: - Mange debatter skal og må komme, de bør bli ærlige og rett på sak, men tida var ikke inne, skriver Petter Nome etter kritikken mot Siv Jensen og Frp. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tirsdag ble det kjent at den tidligere NRK-programlederen Petter Nome i etterkant av terrorangrepet i Oslo og massakren på Utøya skrev et debattinnlegg for den spanske avisen El Mundo med tittelen «Til dere som fostret drapsmannen». Der gir han Fremskrittspartiets leder Siv Jensen, deler av skylden for angrepet.

- Lederen, Siv Jensen, påstår hun ble sjokkert da det viste seg at Breivik viste seg å være tidligere partimedlem. Det var hun sikkert, og tårene trillet, skrev han ironisk, ifølge Dagbladet.


Etterpå fikk Nome sterk kritikk fra blant annet NHO Mat og Drikke, som ikke legger skjul på at de reagerer på Nomes debattinnlegg. Nome er selv administrerende direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, som er med i NHO Mat og Drikke.

Nå legger den tidligere NRK-stjernen seg langflat for kritikerne.
 
- Det var ufølsomt og umusikalsk av meg å gå ut med disse synspunktene i en slik form nå. Mange debatter skal og må komme, de bør bli ærlige og rett på sak, men tida var ikke inne. Jeg kommer ikke til å ta opp tråden i norske medier, skriver Nome i et brev til Frp-leder Siv Jensen og generalsekretær i partiet, Geir Mo, skriver Dagbladet.
 
Nome understreker at utspillet ikke var partipolitisk rettet. Samtidig legger han vekt på at utsagnene er hans ansvar alene, og at de ikke har noen sammenheng med hans engasjement i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Ifølge avisen har nemlig også de fått et beklagelsesbrev etter tirsdagens oppslag.

- Jeg forstår om noen av dere er kritiske, rasende og fortvilet over det jeg har sagt og skrevet. Overfor dere vil jeg først og fremst beklage at det kan ha rammet BROD og NHO, skriver han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Blir hengt ut som delansvarlig for terroren  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer