Jay Z, Beyoncé og «Kimye»:

- Dette var siste spiker i kista for vennskapet

Jay Z og Beyoncé skal være rasende på Kanye West, og bryter angivelig nå alle bånd med ekteparet.

NY ISFRONT?: Vennskapet mellom stjerneparene Beyoncé Knowles og Jay Z, og Kim Kardashian og Kanye West skal være over. Her er Beyoncé og Kim på motevisning med lille North West da stemningen var bedre. Foto: NTB scanpix
NY ISFRONT?: Vennskapet mellom stjerneparene Beyoncé Knowles og Jay Z, og Kim Kardashian og Kanye West skal være over. Her er Beyoncé og Kim på motevisning med lille North West da stemningen var bedre. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom Kim Kardashian West (37) og Beyoncé Knowles (37) gjennom flere år har vært noe betent.

Grunnet deres respektive ektemenn har de to verdensstjernene likevel møttes ved en rekke anledninger, som oftest i forbindelse med større arrangementer.

Mens «Bey» er gift med rapper Jay Z (48), er Kim gift med skandalemaker Kanye West (41).

De to rapperne har samarbeidet ved flere anledninger, og selv om de enkelte ganger har havnet i konflikt med hverandre, kan forholdet anses som en ekte hip hop-«bromance».

Slik har det i alle fall vært - helt frem til nå.

Politisk krasj

Ifølge Radar Online er det angivelig full isfront mellom de to ekteparene. Jay Z og Beyoncé har for lengst gitt uttrykk for at de støtter Det demokratiske parti, og har gjentatte ganger gått i bresjen for navn som Hillary Clinton og Barack Obama.

Kanye West har på sin side vakt oppsikt etter flere støtteerklæringer i retning Donald Trump.

I april skapte artisten blest da han skrev til presidenten at de var brødre, og at de begge hadde «drage-energi».

Uttalelsen skapte reaksjoner i begge leirer, og West fikk kritikk fra kjente navn som som Ice-T, John Legend og Jordan Peele. Trump, på sin side, takket og kalte det hele «veldig kult».

- Rasende

Denne uken ble det også kjent at rapperen angivelig skal gjøre som kona, og besøke Donald Trump i Det hvite hus innen kort tid for å prate om politikk.

For drøye to uker fikk rapperen krass kritikk etter et kontroversielt opptrinn under innspillingen av det populære amerikanske humorprogrammet «Saturday Night Live».

Der valgte West å avslutte programmet med en lang monolog om ytringsfrihet, rasisme i USA, Trump og sine egne planer om å stille som presidentkandidat i 2020 - hele tiden ikledd en rød «Make America Great Again»-caps.

Ifølge Radar Online har artistparet nå sett seg kraftig lei på Kanyes «politiske tullprat».

- Jay Z og Beyoncé er rasende over Kanyes siste politiske utbrudd, sier en kilde nær «Irreplaceable»-sangeren til nettstedet.

- Han er en skam

Ovennevnte opptrinn skal også være en av hovedårsakene til at Jay Z og Beyoncé nå bryter ut av bekjentskapet.

- De mener at Kanye er en skam, og at han bare gjør dette for å tiltrekke seg oppmerksomhet. De vet at Kanye ser for seg en fremtid i politikken, men føler at de ikke kan la seg assosieres med ham fra nå av. De vil ikke ha noe å gjøre med hverken ham eller henne.

Konflikten mellom de to ekteparene startet først tilbake i 2016 under en konsert i Sacramento. Den gang fikk Kanye et sammenbrudd og stormet av scenen etter fire låter og et 30 minutters usammenhengende utbrudd.

Før West lot publikummet sitt i stikken, rakk han imidlertid å angripe Jay-Z og Beyoncé.

TETTE BÅND: Kanye West og Jay Z har hatt både et vennskapelig og et profesjonelt forhold. Her mottar de pris sammen under BET Awards i 2012, for albumet «Watch the Throne». Foto: AP/ NTB scanpix
TETTE BÅND: Kanye West og Jay Z har hatt både et vennskapelig og et profesjonelt forhold. Her mottar de pris sammen under BET Awards i 2012, for albumet «Watch the Throne». Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Rapperen antydet blant annet at Beyoncé nektet å opptre på MTV Video Music Awards tidligere samme år, dersom hun ikke vant prisen for «beste musikkvideo» foran Drake og Kanye selv.

- Jeg ble lei meg, Beyoncé! Jeg hørte nemlig at du ikke ville opptre dersom du ikke vant prisen foran meg og «Hotline Bling». Vi er alle flotte folk, vi er alle likeverdige. Men noen ganger blir ting for politisk og vi glemmer hvem vi er - bare fordi vi vil vinne. Men fuck det å vinne. Fuck å se kul ut. Fuck å se kul ut. Fuck å være kul. Fuck alt det der, sa West fra scenen.

USAS FREMTIDIGE PRESIDENT?: Rapperen Kanye West stjal showet under årets MTV Video Music Awards da han annonserte at han vil stille som presidentkandidat i USA i 2020. Video: Reuters Vis mer

- Tror Kim gjør alt for berømmelse

Samtidig skal Beyoncé aldri ha kommet særlig godt overens med rapperens kone.

- Beyoncé har aldri klikket med Kim. Hun verken liker eller respekter henne, og det har hun heller aldri gjort. Selv ikke før Kim møtte Kanye, har en kilde tidligere hevdet.

Det skal være Kims vei til berømmelse som har vært problemet for Beyoncé.

«Formation»-sangeren er nemlig ikke fan av reality-TV, der Kim og hele hennes familie har tjent millioner av dollar. «Keeping Up With The Kardashians» har gått på TV i over ti år, og har millioner av seere.

- Beyoncé tror at Kim gjør alt for berømmelse. Hun føler rett og slett at de er to helt forskjellige mennesker uten noe som helst til felles. Hun er alltid høflig når hun møter Kim, men man kan se at hun tvinger seg selv til det. Det er ikke noe varmt eller genuint når de to prater sammen, hevdet kilden videre.

LES OGSÅ: Sjokkerte med matvanene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer