FORE!: Tiger Woods får nå kritikk for å være for seint ute med beklagelsen, og at den bare bidro til å helle bensin på bålet.  Foto: All Over Press
FORE!: Tiger Woods får nå kritikk for å være for seint ute med beklagelsen, og at den bare bidro til å helle bensin på bålet. Foto: All Over PressVis mer

- Dette var nok en tabbe, Tiger!

- Han sa antakeligvis: "takk for rådet", men jeg vil gjøre det på min måte. Torsdag kveld kan det komme mer trøbbel.

SEHER.NO: Det som startet med en bilulykke og påfølgende sykehusbesøk for Tiger Woods i helgen, endte med en rekke utroskapsspekulasjoner og til slutt en beklagelse fra golfesset onsdag.

- Jeg har skuffet familien min. Jeg har ikke vært sann mot mine verdier og oppført meg sånn som familien min fortjener, skrev Tiger.

- Historiene om fysisk vold er falske og onskapsfulle. Elin har alltid gjort mer enn noen kunne forvente for å støtte vår familie. Jeg vil bli en ektemann og far som familien min fortjener. Til alle de som har støttet meg opp igjennom årene, ber jeg om unnskyldning, het det i pressemeldingen.

Golfstjernen hevder at han ikke har noen planer om å kommentere dame-historiene offentlig.

Men nå går PR-eksperter kraftig ut mot Woods, og mener han var altfor seint ute. Han brøt rett og slett den viktigste av alle PR-regler: legg deg flat så tidlig som mulig.

- Det beste er virkelig å si sannheten. Det første man bør gjøre er å bare innrømme feilen – den menneskelige feilen. Det som er viktig er hvordan man gjør det videre fra det, sier Terrie Williams, som driver et stort PR firma i New York til AFP.

Vince McGourty fra firmaet HCD mener Woods største  feil var å vente fem dager med å komme med uttalelsen. Men også den kryptiske beklagelsen får kritikk fordi den bare øker spekulasjonene om utroskapet. Hele tre forskjellige kvinner er blitt koblet til Woods av ulike tabloidaviser og magasiner.

McGourty tror Woods har fått rådet om beklagelsen tidligere, men at han selv har ignorert det.

- Han sa antakeligvis: "takk for rådet", men jeg vil gjøre det på min måte. Men på dette tidspunktet tror jeg han er smart nok til å vite at det ikke er noen vei utenom, og etter at rapportene startet å komme om utroskap sa ha nok: "Vet dere hva? OK. Jeg har ikke noe valg nå".

Williams sier at hun selv har hatt flere klienter de siste årene som ikke tok advarslene på alvor i starten, og som seinere har angret det. 

- Jeg har vært i den situasjonen mange ganger. Jeg vet at det rådet jeg gir har betydning. Men folk gjør hva de selv vil, sier hun til AFP.

Men sagaen om Tiger Woods og bilulykken stanser ikke der. Seinere i kveld skal en annen av kvinnene som skal ha hatt et forhold til Tiger holde pressekonferanse. Hva som kommer fram der er så langt ikke kjent. Men det kan bety mer trøbbel for verdens beste golfspiller.

Foreløpig har Nike og Tiger Woods andre sponsorer sagt at de ikke kommer til å trekke seg fra avtalene med golfesset. Men McGourty mener Nike bør gjøre en ending.

- "Just do it"-slagordet kommer ikke til å fungere for Tiger mer, sier han humoristisk.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: - Jeg har skuffet familien min