IKKE ENKELT: Å adoptere et barn til Norge er vanskelig, og et homofilt ektepar møter enda større hindringer.  Jan Thomas er snart for gammel til å adoptere, mens Christopher er for ung. Foto: Anders Myhren/Seher.no
IKKE ENKELT: Å adoptere et barn til Norge er vanskelig, og et homofilt ektepar møter enda større hindringer. Jan Thomas er snart for gammel til å adoptere, mens Christopher er for ung. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Dette var noe Hitler drev med

Professor raser mot Jan Thomas sin barneutvelgelse.

SEHER.NO: Mandag skrev VG at kjendisstylist Jan Thomas (43) og ektemannen Christopher Mørch Husby (20) planlegger å kjøpe egg fra en vakker modell for å få barn.

- Hvis verden er full av regler som gjør det vanskelig for oss å adoptere, noe det ser ut til, vil vi oppsøke en klinikk hvor man kan velge egg fra modeller og ta den vi synes ser aller best ut, forklarte Jan Thomas til avisen.

Babyplanen har skapt sterke reaksjoner, og professor i barne- og unges psykiske helse ved universitetet i Tromsø, Willy-Tore Mørch, raser over kjendisstylisten babyplan.

- Dette er rasehygiene. Å velge ut gode gener for å dyrke frem et bestemt utseende og bestemte egenskaper var noe Hitler drev med i sin tid. Dette trodde jeg vi var ferdige med, sier professoren til VG.

2. nestleder i KrF, Inger Lise Hansen, reagerer også på fokuset på utseendet.

- Å få barn er ikke det samme som å gå på shopping etter den fineste designerdressen eller de fineste designerskoene, sier hun til VG.

Modellmamma Eivor Øvrebø i Team Models og lederen for Stortingets familie- og kulturkomité, Gunn Karin Gjul (Ap) er også blant de som reagerer på kjendisstylistens fokus på utseendet.

Jan Thomas undestreker imidlertid i tirsdagens VG at han mener han brukte feil ord da han i mandagens avis fortalte om planene om å finne en modell som farmtidlig mor til hans barn. 43-åringen sier at ekteparet på ingen måte har planer om å finne en supermodellmor, men kun vil velge den surrogatmoren som er best for ekteparet.

Jan Thomas og Christopher har undersøkt mulighetene om å adoptere barn siden i fjor, men har slitt siden Norge ikke har noe samarbeid med land som tillater adopsjon for homofile. I tillegg er Jan Thomas snart for gammel til å adoptere, mens kjæresten hans er for ung.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901


LES OGSÅ: - Jeg hadde en filipinsk elskerinne