Dette var ikke slik det så ut på TV

- Den episoden kunne lett misforstås.

UTE: Ingrid Haukland er ute av «X Factor». På TV fikk man nemlig se at hun forsvant hodestups ut av programmet etter en «konstruerte duell» mot Tanita Kolås. Foto: TV 2
UTE: Ingrid Haukland er ute av «X Factor». På TV fikk man nemlig se at hun forsvant hodestups ut av programmet etter en «konstruerte duell» mot Tanita Kolås. Foto: TV 2 Vis mer
Se videointervjuet med Tanita Kolås nederst i saken!

SEHER.NO: I fjorårets «X Factor» ble deltageren Rikke Lie utsatt for en voldsom seerstorm da hun gikk videre i programmet til fordel for svaksynte Elin Gaustad. I år skjedde nesten nøyaktig det samme - i hvert fall tilsynelatende - da Tanita Tolås (21) tok seg videre fra dommercampen på bekostning av Ingrid Haukland (24), som er operert for kreft i begge øynene.

Til Seher.no forteller Tanita at det langt ifra var slik at det sto mellom bare henne selv og Ingrid i årets versjon av den populære sangkonkurransen.

- Den episoden kunne lett misforstås. Det sto egentlig ikke mellom meg og Ingrid, men det ble klippet sånn. Fordi tre skulle videre og tre måtte ut. Det var ikke tre mot tre, eller meg mot henne. Men hun gjorde jo en fantastisk opptreden, hun tok jo helt av. Men Jan Fredrik måtte velge en vei, og da var det jeg som gikk videre, sier hun til Seher.no.

Den flotte 21-åringen innrømmer at hun synes det er litt kjipt dersom folk setter henne i bås på samme måte som mange gjorde mot sangtalentet Rikke i 2009.

- Det er litt kjipt når det blir klippet sånn, folk tror jo at det står mellom meg og henne. Men jeg tenker ikke så mye på det, egentlig. Jeg er bare kjempeglad for at jeg er her, forteller hun.


- Tror du dette var bevisst fra TV 2 og produksjonsselskapets side, for å skape en ny seerstorm?

- Det vet jeg faktisk ikke. Kanskje? Folk satt jo spent fast foran TV'en, sier Tanita, som ifølge henne selv ikke har mottatt mange reaksjoner etter at den «konstruerte duellen» ble vist på TV.

- Nei, jeg har ikke fått så mange reaksjoner. Heldigvis forstår vel folk at det er klippet til, sier hun.

Fra TV 2-hold opplyses det at måten det hele er klippet på, er helt bevisst gjort for å skape spenning. Men kanalen mener ikke det er gjort for å skape en ny seerstorm - denne gang mot Tanita.

- Nei, det er ikke tilfelle. Men det er bare et klassisk grep for å skape stemning. Man må huske at det var tre av seks som gikk videre fra dommercampen, og ikke én av to. Tre gikk videre, tre gjorde det ikke. Ingrid var en av dem som ikke fikk være med, sier presseansvarlig for  «X Factor» i TV 2, Bjarne Laastad, til Seher.no.

Ifølge Laastad har han ikke registrert like mange reaksjoner fra TV-seere mot den sangglade 21-åringen som han gjorde med Rikke Lie i fjor.

- Det vil alltid være reaksjoner, og det er jo også veldig fint. Det vitner om sterkt engsjement. Men etter hva jeg har registrert har ikke reaksjonene vært like store mot Tanita i år som hva vi så i fjorårets runde med Rikke, forteller han til Seher.no.

Fredag er det klart for årets første delfinale i  «X Factor». Den ser du på TV 2 klokka 19.30.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Brøt sammen under møte med pressen

Se videointervjuet med  «X Factor»-deltager Tanita Kolås her:[obj:media:9070]