«Farmen» 2016:

Dette var ikke helt som det så ut på tv

I onsdagens «Farmen»-episode satt Alis ubetenksomhet bakstehuset i fare for å brenne ned. Eller?

OPPFATTA IKKE DRAMATIKKEN: I onsdagens episode av «Farmen» trår Laila Lochert (t.h.) til for å redde bakstehuset fra å ta fyr. Det virker som om det er Ali Ahmads ubetenksomhet med tjæregryta som setter huset i fare. Men selv kjenner han seg ikke helt igjen i framstillinga. Foto: TV 2
OPPFATTA IKKE DRAMATIKKEN: I onsdagens episode av «Farmen» trår Laila Lochert (t.h.) til for å redde bakstehuset fra å ta fyr. Det virker som om det er Ali Ahmads ubetenksomhet med tjæregryta som setter huset i fare. Men selv kjenner han seg ikke helt igjen i framstillinga. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

I TV 2-programmet «Farmen» denne uka er en del av det såkalte ukesoppdraget å utvinne tjære som skal brukes til å tjærebre bryggerhuset og hesteskuret.

I onsdagens episode ble det dramatisk når Ali Ahmad (29) går fra tjæregryta som står til oppvarming på ei takke i bakstehuset på gården.

Tjæra, som er svært brannfarlig, kokte over og rant ned på den glovarme takka. Dette førte til kraftig røykutvikling, som Laila Lochert (40) ble oppmerksom på da hun gikk inn i bakstehuset for å varme vann.

«Hva faen har skjedd nå?»

- Da jeg kom inn boblet tjæra over og rett ned på takka. Det var den røykutviklinga! Jeg kom nok i 12 time, for å si det sånn! Jeg var på rett plass til rett tid, ellers kunne hele bakstehuset ha brent ned, sier Lochert til Dagbladet.

BRANN PÅ FARMEN: «Farmen»-deltakerne blir paffe da de våkner opp midt på natten og oppdager at et uthus står i fyr og flamme. Dette er fra en annen sesong. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

I episoden kan det virke som om Ali Ahmad helt ubetenksomt og umotivert forlater bakstehuset der tjæra står på varmen, sammen med storbonde Burhan Qaderi (29).

Det neste man får se er at røyken kommer sivende illevarslende ut av pipa på bakstehuset, og at Laila Lochert redder situasjonen ved å løpe ut med tjæregryta.

Overfor Dagbladet røper Ahmad imidlertid hva som egentlig hendte. Det var ikke tilfelle at han ble lei av å passe på tjæregryta:

- Det som skjedde var at vi skulle gå og spise.

Visste at det var brannfarlig

29-åringen fra Oslo legger til at det også ble gjort en vurdering av hvorvidt gryta kunne bli stående på varmen i mellomtiden eller ikke.

- Jeg satte tjæregryta på et spesielt underlag med føtter på, slik at det ikke skulle bli for varmt mens jeg var borte. Jeg spurte de andre, og alle sa at det sikkert gikk greit, at vi kunne gå og spise.

PASSA PÅ: Ali Ahmad (t.v.) sier til Dagbladet at han og storbonde Burhan Qaderi gjorde sitt beste for at tjæregryta skulle stå trygt på varmen i bakstehuset. Foto: TV 2
PASSA PÅ: Ali Ahmad (t.v.) sier til Dagbladet at han og storbonde Burhan Qaderi gjorde sitt beste for at tjæregryta skulle stå trygt på varmen i bakstehuset. Foto: TV 2 Vis mer

- Men hvorfor oppdaget Laila hva som var i ferd med å skje i bakstehuset?

- Alle sammen var med og spiste, men Laila gikk vel ut igjen litt før oss andre. Så da jeg kom ut til bakstehuset igjen var det litt sånn «hva faen har skjedd nå?»

Laila Lochert sier til Dagbladet at hun gikk først fra måltidet fordi hun fort blir rastløs og ville komme igang med arbeidet igjen.

Hun påpeker at hun ikke visste at tjæregryta stod på varmen mens alle satt inne og spiste lunsj.

- Jeg ante ikke at det stod på noe tjære. Da hadde jeg gjort noe med det, for å si det sånn. For jeg vet hvor brannfarlig det er, sier Lochert i dag.

- Roping og gauling

I episoden er sekvensen der Lochert bærer ut den brannfarlige tjæra i all hast temmelig dramatisk.

Ahmad forteller på sin side at han ikke opplevde hendelsen som spesielt alvorlig der og da.

- Laila begynte å rope og gaule på meg. Jeg har nok en litt annen opplevelse av det som skjedde enn tv-seerne kanskje har, for jeg tar Lailas reaksjoner med en klype salt. Jeg oppfatta det ikke som så veldig alvorlig med én gang, Laila har en tendens til å overreagere iblant i mine øyne, sier han til Dagbladet.

ORDQUIZ: «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen er ikke så opptatt av trend-ord og storby-slang, og legger ikke skjul på at han har lite peiling. Vi ga ham derfor en utfordring. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Når Dagbladet snakker med Lochert om hendelsen, tar hun Ahmads karakteristikk av henne med godt humør:

- Det er ikke så rart at han trodde jeg overdrev, jeg er jo en høylydt nordlending! Men det hender at det er noe mening bak gnålet og gaulinga mi også.

Tok oppdraget seriøst

Til tv-kameraene sier Ahmad at han «hadde daua» hvis bakstehuset hadde brent ned på grunn av uhellet med tjæregryta.

I dag påpeker han imidlertid at han var mest redd for å ødelegge det felles ukesoppdraget.

- Men jeg tok det seriøst, det gjorde jeg jo. Det blir riktig å si at jeg var bekymra for at det kunne ødelegge resten av ukesoppdraget, men jeg trodde ikke bakstehuset skulle brenne ned, altså. Da jeg kom ut dit var røyken borte og sånn, jeg måtte bare vaske takka etterpå.

- Men det hadde jo vært action hvis bakstehuset hadde brent ned, hehe... Dét hadde satt sitt merke på gården! legger Ahmad spøkefullt til.

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2s pressekontakt for «Farmen», Alex Iversen, som ikke har noen kommentar til saken.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

SVENSKEJÆVLER I FARMEN: Med en avstand på 400 meter er svenskene nærmeste nabo til Farmen-gården. - De er hyggelige, men litt kjipe også, forteller programleder Gaute Grøtta Grav. Video: John T. Pedersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer