FORKLARER SEG: - Jeg går ikke til angrep på hedersmannen Arne, jeg forklarer bare mitt resonnement i sin helhet. Det henger høyere, det er ikke personlig, sier Davy Wathne til Seher.no. Foto: TV 2 Sporten
FORKLARER SEG: - Jeg går ikke til angrep på hedersmannen Arne, jeg forklarer bare mitt resonnement i sin helhet. Det henger høyere, det er ikke personlig, sier Davy Wathne til Seher.no. Foto: TV 2 Sporten Vis mer

- Dette var ikke et personlig angrep på Scheie

TV 2 profilen Davy Wathnes utfall mot NRKs Arne Scheie skapte store overskrifter tidligere i sommer. Nå forklarer Wathne hva som lå bak uttalelsene.

Publisert
SEHER.NO: Etter å ha mistet store deler av tippeligarettighetene til Canal Plus i juni fikk TV 2-profil Davy Wathne (61) stor oppmerksomhet for sitt utfall mot NRKs Arne Scheie (67).

- Du får ikke meg til å bli halvpatetisk som Arne Scheie har vært når NRK har mistet rettighetene - med kommentarer i kategorien «stakkars folk som ikke får hørt på meg kommentere hopp», sa Wathne til VG Nett, mens Scheie selv ikke var spesielt lysten på å kommentere utspillet fra sin yrkeskollega i TV 2.

- Det velger jeg fortsatt ikke å kommentere. Jeg kommenterer det når NRK mister rettigheter, men ikke dette, sier Arne Scheie nå  til Seher.no.


NRK har etter hvert blitt vant til å tape rettighetskampen mot andre kanaler. Premier League, fotball-VM, landskamper og OL har i den senere tid forsvunnet fra sendeplanen til statskanalen. Ofte har Scheie uttalt seg til mediene i disse sammenhengene. Dette var også bakgrunnen for kommentarene fra Wathne.

- Har Davy Davy gitt deg en unnskyldning etter utsagnene rettet mot deg?

- Nei, det har han ikke.

NRK-kjendisen legger likevel ikke skjul på at han synes det er feil av Davy å gå ut mot ham på denne måten.

- Jeg prøver unngå å si negative ting om folk, det har ingenting for seg. I hvert fall ikke i det offentlige rom. Det kan kanskje skje internt i en redaksjon, men ikke gjennom media, sier den folkekjære NRK-profilen.


Til Seher.no understreker Davy Wathne at han aldri har gått ut mot Arne Scheie personlig, og at han bare svarte på spørsmålene han fikk fra VG Nett.

- Jeg har aldri bedt om denne oppmerksomheten, jeg, og har dermed ikke gått ut mot ham. Sånt gjør jeg aldri, sier TV 2-medarbeideren.

Wathne forklarer at det er mentaliteten blant enkelte i NRK-systemet som irriterer ham.

- Poenget er at hver gang NRK har mistet en rettighet, har NRK og Arne Scheie ordlagt seg på samme måten. De «beklager overfor det norske folk». Jeg skjønner bare ikke at de kan snakke på vegne av det norske folk, noe som stammer fra monopolsituasjonen de en gang var i. For meg er dette noe som henger igjen fra en svunnen tid, mener 61-åringen, som utdyper:

- Slik det er nå, finnes det et mangfold i norsk TV. Ingen kan snakke «på vegne av» det norske folk. Det blir pompøst - å tro at det du står for tilhører alle. De hinter frampå om at det norske folk får et dårligere tilbud. Det er arrogant og respektløst, derfor sa jeg det jeg sa om Arne Scheie.

Til Seher.no understreker 61-åringen at utspillet mot NRK-medarbeideren ikke var personlig ment.

- Jeg går ikke til angrep på hedersmannen Arne, jeg forklarer bare mitt resonnement i sin helhet. Det henger høyere, det er ikke personlig. Det er denne fordektige kritikken jeg reagerer på, sier Wathne, som mener TV 2 ligger «lysår» foran NRK i produksjonen av endel store begivenheter.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Nekter å bruke PC i bua  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer