I SORG: Ryan Murphy (t.v), mannen bak TV-serien «Glee», hadde et nært forhold til Cory Monteith, som døde av en overdose forrige helg. Nå snakker han ut om deres siste samtale og sjokket etter dødsfallet. Foto: Stella Pictures
I SORG: Ryan Murphy (t.v), mannen bak TV-serien «Glee», hadde et nært forhold til Cory Monteith, som døde av en overdose forrige helg. Nå snakker han ut om deres siste samtale og sjokket etter dødsfallet. Foto: Stella PicturesVis mer

- Dette var hans siste ord til meg

«Glee»-skaper Ryan Murphy snakker ut om Cory Monteiths tragiske bortgang.

SEOGHØR.NO: Forrige helg kom den triste nyheten om at «Glee»-stjernen Cory Monteith var funnet død, kun 31 år gammel.   

Iflølge obduksjonsrapporten var dødsårsaken en giftig blanding av heroin og alkohol, noe som tyder på at skuespilleren fikk et fatalt tilbakefall etter å ha blitt behandlet for rusproblemer tidligere i år.

Skaperen av TV-serien «Glee», Ryan Murphy, hadde et svært nært forhold til Monteith. «Glee» tar en innspillingspause etter det tragiske dødsfallet, men Murphy sier til E!News at de har bestemt hva som skal skje med rollefiguren til 31-åringen.

Finn Hudson dør i den tredje episoden av den neste sesongen, og etter det vil produksjonen ta en pause mens de bestemmer «Glee»'s videre skjebne. Lea Michele (26), Monteiths kjæreste og «Glee»-kollega, som er knust etter tapet, vil få mye å si for avgjørelsen, understreker Murphy.

- Hans siste ord til meg var «jeg vil bli bedre», og jeg har alltid følt og føler fortsatt at han gjorde det, at han virkelig ville kjempe mot rusproblemene, og at han var skamfull og ydmyket, sier serieskaperen til E!News. 

Den fortrolige samtalen fant sted i midten av juni, da Monteith uttrykte sin frykt for å bli sparket fra TV-serien på grunn av problemene sine. 

- Vi forsikret ham om at det eneste som betød noe var at han ble bedre, og sa at jobben hans var 100 prosent trygg. Vi heiet på ham alle sammen og prøvde å hjelpe ham på alle mulige måter, noe som gjør at dette føles enda mer tragisk og knusende.

- På en merkelig måte føles det også som om jeg sviktet, selv om jeg vet at det er svært vanskelig for misbrukere - så hva kan man gjøre? Men det er veldig vanskelig og veldig fælt. Jeg føler at vi gjorde alt vi kunne, og jeg vet at Lea føler at hun gjorde alt hun kunne, forteller Murphy åpenhjertig i intervjuet.

Cory Monteith var åpen om sine problemer med rus, og fortalte i 2011 at han begynte å slite med rusmisbruk allerede som 13-åring.

LES OGSÅ: Hyllet sin avdøde venn fra scenen