HIKSTENDE TV-BILDER: Slik så det ut da Petter Northug jr. ble filmet i målområdet rett etter at gullvinneren hadde kommet i mål på 30 kilometeren i Holmenkollen i vinter. Foto: SCANPIX
HIKSTENDE TV-BILDER: Slik så det ut da Petter Northug jr. ble filmet i målområdet rett etter at gullvinneren hadde kommet i mål på 30 kilometeren i Holmenkollen i vinter. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette var et overtramp av NRK

Pappa Northug er rasende på statskanalen.

Publisert
SEHER.NO: Søndag 27. februar ble Petter Northug jr. verdensmester på 30 kilometer fellesstart under ski-VM i Oslo - hans første av tre gull i Holmenkollen. Landslagstrener Morten Aa Djupvik var utstyrt med mygg (en mikrofon) da han kastet seg over gullvinneren, som gråt heftige tårer, i målområdet.   

Tirsdag kommer boka «Gull og grønne svensker», skrevet av Vi Menn-journalist Thorkild Gundersen, ut for salg. Der raser skiessets pappa, John Northug, mot NRK, skriver VG.

- Det er dette vi har jobbet så mye med: Å skjerme ham de første sekundene etter målgang. Å få litt respekt på den lille intimsonen rett etter at et løp er over. Nå tror jeg ikke at Petter tapte noe ansikt på dette, men jeg synes likevel det er et overtramp fra NRK å bruke denne lyden sammen med bildene, og vise det på TV mens de samtidig viser Petters reaksjon fra sofaen, mener John Northug.

Den norske skistjernen fikk nemlig se bildene av seg selv i sofaen hos Espen Graff i VM-studio like etterpå - uten å vite at gledesgråten var filmet av NRK...

Til VG beklager nå sportsredaktør i NRK, Rune Haug, hendelsen.

- Det John Northug sier tar vi til etteretning. Og vi tar selvkritikk på at vi ikke informerte Petter Northug om hva som ville bli sendt mens han satt i sofaen. Jeg forstår at han ble satt ut, sier Haug til avisen.

Etter episoden var Seher.no i kontakt med flere, som mente Northug ikke tapte ansikt av at han ble sett gråtende på TV.

- Petter Northug jr. har en så sterk markedsposisjon fra før av. Så markedsmessig betyr ikke dette noe som helst. Men det at han reagerer på denne måten er nok positivt for ham omdømmemessig, det viser en annen side av ham. Det viser at han er en reflektert kar. Inntrykket var positivt før også, men enda mer nå, sa Tom Berntzen i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese til Seher.no.

Og Vi Menn som sponser Northug under slagordet «La menn være menn», mente han kom godt ut av det.

- Petter er et menneske. Han er en mann, og er som alle normale menn utstyrt med følelser. Hadde han vært en maskin, ville ikke det følelsesmessige utbruddet vært til stede. Men siden han er en mann, hadde han følelser etter målpassering, sa assisterende direktør i Egmont Hjemmet Mortensen og redaktør i Vi Menn, Alexander Øystå, til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Dropper ikke Northug etter dette  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer