BLE SENDT HJEM: - Det hadde jo litt med saken å gjøre at jeg ikke ville fått alt av utstyr dersom jeg trakk meg uten en reel utstemming, sier Tonnie Lobekk, som her informerer de andre deltagerne om at de godt kan gi henne få poeng. Foto: TVNorge
BLE SENDT HJEM: - Det hadde jo litt med saken å gjøre at jeg ikke ville fått alt av utstyr dersom jeg trakk meg uten en reel utstemming, sier Tonnie Lobekk, som her informerer de andre deltagerne om at de godt kan gi henne få poeng. Foto: TVNorge Vis mer

Dette var et avtalt spill

- TVNorge ville ikke at jeg skulle si det helt tydelig, avslører den utstemte «71 grader nord»-deltageren.

Publisert
SEHER.NO: I mandagens episode av «71 grader nord» var det to deltagere som måtte gi opp kampen om å ta seg først til Nordkapp. De to var Vidar Holmen (37) og Tonnie Lobekk (22).

Som Seher.no kunne melde tidligere mandag, ville Tonnie opprinnelig trekke seg fra oppdraget, som blant annet bestod i å sykle opp Vikafjellet. Men ifølge 22-åringen selv, fikk hun ikke lov av produksjonen å trekke seg.

Mot slutten av mandagens program fikk TV-seerne se at Jæren-jenta fortalte sine konkurrenter at hun ikke ville ta seg nær av det dersom de ga henne færrest poeng. Hun ville med andre ord ikke reagere dersom det var hun som måtte reise hjem.

Problemet er bare at det hos samtlige allerede var bestemt at det var nettopp Tonnie som skulle stemmes ut.

- Det avtalte vi da vi gikk på truger litt tidligere. Men TVNorge ville ikke at jeg skulle si det tydelig i programmet. Jeg reiste faktisk helt frivillig. Og så hadde det jo litt med saken å gjøre at jeg ikke ville fått alt av utstyr dersom jeg trakk meg uten en reel utstemming, forteller «71 grader nord»-deltageren.
 
Tidligere mandag fortalte den spreke ungjenta til Seher.no at hun til tider følte at hun sinket de andre deltagerne.

- Jeg følte at jeg begynte å sinke de andre, og ville egentlig bare hjem. Da vi var på Ulriken litt tidligere hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle gi meg, men så har jeg en tulling av en ektemann som nektet å la meg gi opp. Han ba meg prøve en gang til, noe jeg også gjorde. Men kroppen var ikke hundre prosent restituert, sa Lobekk til Seher.no da.

Hun innrømmer at det var godt å komme hjem igjen til ektemannen Børre og sønnen Bastian etter eventyret hun nettopp hadde opplevd.
 
- Børre hadde dårlig samvittighet for at han ikke hadde tatt meg med hjem fra Bergen da han møtte meg der. Men jeg må si det var godt å komme hjem og få hentet inn igjen litt.

Pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus, sier til Seher.no at Tonnie på ingen måte ble nektet å trekke seg fra programmet.

- Tonnie ble ikke nektet å reise hjem, men da hun ville trekke seg i begynnelsen av etappen oppfordret vi henne til å prøve å fullføre den - både for hennes og gruppas del. Det har vist seg tidligere at selv om det butter litt imot kan deltagerne endre synet på det å trekke seg når de kommer i gang med oppdraget, sier Medhus.

Hun bekrefter at den utstemte deltageren selv ønsket å reise hjem da oppdraget var fullført - og godkjent.

- Tonnie ønsket å dra hjem etter endt oppdrag, og hun ville da at de andre deltagerne skulle gi henne færrest poeng. Men man har jo aldri noen garanti for hvordan de andre deltagerne stemmer.

- Er det kontraktsfestet at deltagerne får reise hjem dersom de vil det?

- Det står ingenting i kontrakten om at deltagere ikke kan trekke seg underveis, opplyser TVNorges pressesjef til Seher.no.
 
«71 grader nord» ser du på TVNorge mandager klokka 20.30. Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Noen ble tatt med buksene ned  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer