- Dette var en del av en kriseplan

TV-kanalene gikk i svart etter terrorangrepene...

SVARTE SKJERMER: Tv Norge valgte å gå i svart på MAX og FEM, mens hovedkanalen sendte NRK1 etter terrorangrepene fredag. Foto: Tv Norge
SVARTE SKJERMER: Tv Norge valgte å gå i svart på MAX og FEM, mens hovedkanalen sendte NRK1 etter terrorangrepene fredag. Foto: Tv Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Mediebildet har vært fullstendig preget av de grufulle terrorangrepene helt siden terrortragedien, som har etterlatt seg et Norge i sorg, utartet seg fredag ettermiddag.

Alle de norske TV-kanalene valgte å endre innholdet i sendingene etter terroren, og på visse kanaler ble publikum møtt av svarte skjermer.

- Vi har en kriseplan når nasjonale tragedier inntreffer, så det var ingen vanskelig avgjørelse å ta. Da vi innså omfanget av tragedien besluttet vi å sende NRK1 på TVNorge. På lørdag besluttet vi i tillegg å ta av alle programmer på FEM og MAX, sier programsjef i TVNorge, Eivind Landsverk, til Seher.no.

Fra TV3-hold blir det opplyst at kanalen har retningslinjer å forholde seg til når katastrofer inntreffer. Også her de sendingene etter tragedien.

- Vi tok grep både for TV3 og Viasat 4 fredag kveld og tok ut filmer og serier som kunne oppfattes som upassende. Fra og med lørdag tok vi ut all reklame og promofilmer. Deretter valgte vi å kjøre filmer med mykt innhold. Fra og med mandag har vi kjørt normale sendinger, sier TV3s informasjonsmedarbeider Øyvind Rognlien Skovli til Seher.no.

TV-kanalene bekrefter at de taper store summer på endringene i TV-sendingene, men at de velger å se bort fra dette.

- Det har ikke vært noe fokus for oss i denne situasjonen, sier Skovli, som får støtte av Eivind Landsverk i TVNorge.


- Tall blir underordnet i en sånn sammenheng, sier han.

Selv om mediebildet fremdeles er preget av en massiv dekning av terrorangrepene, er de fleste kommersielle TV-kanaler i Norge nå tilbake til det ordinære programmet.

- Fra mandag var tilbake til en mer normal sendeplan. Vi har gjort noen endringer i programmet fremover på den måten at vi har tatt ut noe som kan virke upassende, men det er ingen store endringer. Nå er det viktig at alle kommer tilbake til normalen igjen, sier Eivind Landsverk til Seher.no.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dette har styrket monarkiets posisjon 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer