«Maskorama»

Dette tror Se og Hør

Fire masker har til gode å falle i høstens store snakkis. Disse kjendisene mistenker vi å stå bak.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Maskorama» har engasjert alle generasjoner denne høsten, og under finalen 12. desember kan julefreden endelig senke seg i de tusen hjem, for da er alle identiteter avslørt.

Før den tid skal imidlertid spekulasjoner, diskusjoner og kanskje feider holde desemberkulden på avstand, for nysgjerrigheten til det norske folk har fått det til å ryke av topplokket til selv den mest kritiske anmelder.

Også i Se og Hør-redaksjonen har «Maskorama»-mystikken festet seg i veggene, og vi besluttet at det hele måtte avgjøres på sivilisert vis - det lystige kaffeslabberaset ble flyttet inn på et alvorstynget møterom nummer 4.436.

Det har resultert i denne solide oversikten over mulige kandidater bak henholdsvis «Ravnen», «Vikingen», «Elgen» og «Trollet».

BLE OVERRASKET: Dommerne klarte ikke å gjette hvem som skjulte seg i «Puddelen» under «Maskorama» på NRK. Video: NRK Vis mer

Gir ikke opp prinsessehåpet

Hele redaksjonen er samstemte i at Markus Bailey (28) gjemmer seg bak «Elgen». En er til og med så skråsikker at vedkommende har veddet 500 kroner på at det er nettopp ham.

Selv har 28-åringen nektet hardnakket for dette, men redaksjonen er klar i sin tale: bullshit. Eller mooseshit, da.

ELGORAMA: «Du mener det er noen andre enn Markus Bailey som er «Elgen», Jan Thomas», sier programleder Silje Nordnes og ler. Foto: Julia Naglestad/NRK
ELGORAMA: «Du mener det er noen andre enn Markus Bailey som er «Elgen», Jan Thomas», sier programleder Silje Nordnes og ler. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

Det er jo mange som har håpet og trodd at det var kastet kongelig glans over tv-konseptet, og at Märtha Louise (49) gjemte seg bak «Enhjørningen». Noen i redaksjonen mener imidlertid man har angrepet problemstillingen helt feil - og at det i virkeligheten er kjæresten Durek Verrett (46) som har tatt en for det kongelige laget.

Kanskje «Elgen» viser til 46-åringens norske aner, og at kostymet er et hint om at deltakeren for tiden befinner seg bak erkenorske tujahekker i Lommedalen?

De færreste av oss har problemer med å se for oss Verrett som vrikker løs til «Get up (I feel like being a) sex machine», slik vi så i den aller første episoden.

Andre er ikke villige til å gi opp håpet om at Märtha Louise faktisk har kastet seg inn i konseptet, og mener Inger Lise Rypdal bare var en avledningsmanøver. Er det virkelig så utenkelig at Märtha Louise har skjult seg bak en Inger Lise Rypdal-maske?

KJOLE MED SLEP: Men ingen prinsesse. Eller? Foto: Julia Naglestad/NRK
KJOLE MED SLEP: Men ingen prinsesse. Eller? Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

Full forvirring rundt «Ravnen»

Hva gjelder «Ravnen» er redaksjonen mye mer delt, og her har vi gransket den lakkledde fuglens biceps for å komme nærmere sannheten.

Der har du en setning du ikke har lest før.

Vi nevner i fleng: Helene Olafsen, Anne Rimmen, Heidi Løke, Hege Bøkko, Marit Bjørgen, Suzann «Tutta» Pettersen, Anette Sagen og Bente Skari.

«Rød Løper»-profil Kine Falch (-eblikk) har lansert teorien om at det faktisk er Veronica Orderud som er klar for en runde i rampelyset. Den har enn så lenge ikke bred oppslutning i redaksjonen.

STERK: De vingene der holdes oppe av noen sterke armer. Foto: Julia Naglestad/NRK
STERK: De vingene der holdes oppe av noen sterke armer. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

Dobbeltspill?

«Vikingen» er også gjenstand for mye hodekløing og høylytt diskusjon.

Journalist Martine Johansen (som liker å synge «Shallow» på karaoke og derfor anses som en kvalifisert gjetter) klarer å vende nesten hele redaksjonens overbevisning om at kostymet gjemmer den norske youtuberen Herman Dahl, ved å lansere denne nokså elleville konspirasjonsteorien:

Nemlig at Andreas «TIX» Haukeland (27) så godt som har vært på to steder til samme tid.

Under lørdagens sending var nemlig «Vikingen» kledd i noe lignende artistens varemerke - den lange pelskåpen, samt et pannebånd - noe 27-åringen sjelden viser seg uten.

Kort tid etter «Maskorama»-sendingen serverte imidlertid Haukeland en rykende fersk låt på P3 Gull, noe som gjorde at de fleste avskrev ham som deltaker i programmet som ble sendt like før.

'SE, NORTHUG BAK RATTET': Var det slik Tix lurte oss alle? Foto: Fredrik Hagen / NTB
'SE, NORTHUG BAK RATTET': Var det slik Tix lurte oss alle? Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Men hvor lang tid bruker man egentlig fra X Meeting Point på Skjetten til gamle Deichmanske bibliotek i Oslo sentrum?

Nøyaktig 25 minutter, ifølge Google Maps. Haukeland dukker ikke opp i P3-sendingen før etter 35 minutter, og legger du inn litt reklamepause og godvilje, er han en soleklar «Maskorama»-kandidat.

Undertegnede er imidlertid overbevist om at det faktisk er Nicolay Ramm som gjemmer seg bak masken. Har vi noensinne sett de to på skjermen samtidig?

Hvor raske briller er det egentlig «Vikingen» har på seg? Og er virkelig Ramm så rask som brillene han synger om?

Vi kommer til å sitte med et meget raskt forstørrelsesglass lørdag kveld, Ramm.

VI SYNER: Du leste det på Se og Hør først - Nicolay Ramm er potensielt en jærskla rask bløffmaker. Foto: Julia Naglestad/NRK og Fredrik Hagen/NTB
VI SYNER: Du leste det på Se og Hør først - Nicolay Ramm er potensielt en jærskla rask bløffmaker. Foto: Julia Naglestad/NRK og Fredrik Hagen/NTB Vis mer

Hellig «Troll»-enighet

Redaksjonens sosiale medier-geni Nicolai Aagaard mener imidlertid at vikinghjelmen kan skjule enten Erik eller Kriss fra Erik og Kriss, men er ikke helt sikker på hvem, og ender opp med å helgardere seg. Nemlig at det er både Erik og Kriss.

De fleste er imidlertid enig i dette - Jan Thomas skylder Didrik Solli-Tangen en unnskyldning etter å ha gjettet at det var ham.

Så gjenstår «Trollet» da. Også her er Se og Hør sikker i sin sak - det kan ikke være andre enn Ulrikke Brandstorp som byr det norske folk på gåsehud hver lørdag. Vi har nemlig hørt henne på «Stjernekamp», og mener at det er få norske artister som har slik kraftfull stemme.

Etter at denne saken ble skrevet, har det imidlertid kommet nye opplysninger. Brandstorp dukker nemlig opp på scenen lørdag kveld, men uten kostyme. Hun skal nemlig synge duett med ingen ringere enn «Vikingen». Eller Nicolay Ramm da.

Men vi gir oss ikke, og tror det hele er nok en avledningsmanøver.

Du lurer ikke oss, produsent Kim Strømstad.

DET MÅ JO VÆRE DEG, ULRIKKE???: Vi gir oss ikke på denne. Foto: Julia Naglestad/NRK
DET MÅ JO VÆRE DEG, ULRIKKE???: Vi gir oss ikke på denne. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

To av ti av redaksjonens gjettemakere, tilsvarende tjue prosent i henhold til matematikk, mener imidlertid noe annet. En annen «Stjernekamp»-deltaker mistenkes for å gjemme seg under den irrgrønne stussen - Ingeborg Walther.

En annen kommer på at Emilie «Voe» Nereng ga ut en singel for ti år siden, og baserer vel egentlig hele sin mistanke på det.

Ellers mumler noen Ina Wroldsen og Alexandra Rotan, men ingen er villig til å trekke sin stemme på Brandstorp.

Det er imidlertid ingen tvil om at de fleste av oss kommer til å sitte klistret til skjermen disse to lørdagene, og alt om «Maskorama» skal vi selvsagt holde deg oppdatert på.

LES OGSÅ: Prøvde å trekke seg to ganger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer