Dette trodde ingen var mulig

En mann med ødelagt biceps, et knust kravebein, et døvt øre, skranglete knær og hjerteattak ble Mickeys redning.

SEHER.NO: Randy "The Ram" Robinson var en profesjonell fribryter på 80-tallet som var nødt til å legge opp etter et hjerteattakk. En ny kamp ville være livstruende.

Likevel klarte ikke den gjennomskadede slåsskjempen å fri seg fra tanken på et comeback. En ødelagt biceps, et knust kravebein, et døvt øre og skranglete knær var ikke nok til å holde ham tilbake.

Nå kommer filmen om gladiatoren, og det er ingen ringere enn Mickey Rourke som gjør et slagkraftig comeback.

Skuespilleren som selv hadde sin storhetstid på 80-tallet med kjente filmer som "9 1/2 weeks" og "Body Heat". Den veltrente skuespilleren ble et sexsymbol, men kjendisstatusen ble tung å bære. Privatlivet var turbulent, og et hardt liv og omfattende plastisk kirurgi satte sine spor. De neste tiårene ble Rourke mer eller mindre ugjenkjennelig.

På 90-tallet prøvde han seg som proffbokser, etter å ha trent boksing i ungdommen. Han gjorde dette for å teste seg selv, og se hva han kunne oppnå fysisk.

- Jeg var blitt selvdestruktiv og hadde ikke respekt for meg selv som skuespiller, uttalte han engang i et intervju.

Det kan virke som Rourke har fått den perfekte rollen. Kroppen hans har også fått mye hard medfart opp gjennom årene, og han får anledning til å kombinere boksetalentet med skuespillertalentet. Han skal ha pumpet seg opp nærmere 20 kilo, skriver The Times.

Han har fått et comeback få ville trodd på, og han har allerede høstet mye heder for rollen. Han er blitt nominert til en Golden Globe, og på filmfestivalen i Venezia i høst ble "The Wrestler" kåret til beste film.

- Rourke gjør en sterk og følsom prestasjon, noe som vil glede hans gamle fans og vinne ham nye, skriver The Times.

- Rourke skaper et elektrisk, humoristisk, dypt rørende portrett som umiddelbart finner seg en plass blant de store ikoniske filmprestasjonene i historien. Han har en imponerende fysikk til å være 57 år, med et ansikt som bærer preg av både kamp og inngrep er Rourke rett og slett overveldende som Ram, skriver Variety.

LES OGSÅ: Hva har skjedd med Rourke