Henrik Elvestad vant «71 grader nord kjendis»:

Dette tenker han å gjøre med premien

Tradisjonen tro vinner «71»-vinneren en splitter ny bil.

KAPRET FØRSTEPLASSEN: Komiker Henrik Elvestad fikk ikke bare heder og ære for at han vant konkurransen, men også en splitter ny bil. Foto: Haakon Lundkvist
KAPRET FØRSTEPLASSEN: Komiker Henrik Elvestad fikk ikke bare heder og ære for at han vant konkurransen, men også en splitter ny bil. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld fikk seerne omsider svaret på hvem som stakk av med seieren i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Etter en jevn og nervepirrende finale mellom Victor Sotberg (29) og Henrik Elvestad (47), var det sistnevnte som kunne heise flagget og slippe jubelen løs på toppen av Nordkapp.

VINNER: Det var til slutt komiker Henrik Elvestad som stakk av med seieren i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery + Vis mer

Overfor Se og Hør beskriver Elvestad det å ta seieren som veldig kult.

- Jeg har jo konkurranseinstinkt og da jeg først hadde kommet så langt, tenkte jeg at det hadde vært gøy å vinne hele dritten, men jeg tillot meg ikke å tenke det før jeg var i nettet, sier han.

- Det var ikke derfor jeg var med, og det å vinne føltes fjernt hele veien. Da jeg først kom så langt skjønte jeg at nå kan jeg fader meg stikke av med seieren og bilen, så da ga jeg alt, legger han til.

Som vinner av realityprogrammet stakk ikke Elvestad bare av med tittelen «Norges tøffeste kjendis» - han ble også eier av en splitter ny bil til en verdi av 514 000 kroner.

RYKER: Fay wildhagen klarte akkurat ikke å komme seg til finalen i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery+ Vis mer

Må skatte

Det er imidlertid ikke like enkelt som det høres ut. Ettersom Elvestad er en kjendis er han nemlig pent nødt til å betale skatt av premien sin.

Ifølge Skatteetatens nettsider heter det at gevinster som vinnes av kjendiser som deltar i realityprogrammer, konkurranser eller lignende vil som hovedregel være skattepliktige som lønn eller virksomhetsinntekt.

Det samme gjelder for honorar eller erstatning for tapt inntekt som utbetales for selve deltakelsen.

RYKER: Fay wildhagen klarte akkurat ikke å komme seg til finalen i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery+ Vis mer

- Hva tenkte du om premien?

- Det er jo flott det, og en mulighet til å betale 250 000 kroner i skatt. Man må jo skatte halvparten, det er knotete det der, men det er absolutt en flott bil som jeg såvidt har fått sittet i underveis på turen, svarer han.

På spørsmål om hva Elvestad skal gjøre med bilen, svarer han:

- Jeg tror vel egentlig at jeg selger den, men det er ikke helt avgjort ennå. Jeg har en datter som fyller 18 år i desember, men å sende henne ut i en splitter ny bil ville ikke vært så smart kanskje.

Måtte vente i flere måneder

Videre forklarer Elvestad at han hittil ikke har mottatt bilen, og at han tror det blir en stund til han får den.

Overfor Se og Hør forklarer pressekontakt i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», Marianne Aambø, at vinneren av konkurransen får tilsendt premien først etter at finalen er sendt på tv.

Dette var imidlertid ikke tilfellet i fjorårets sesong da programleder og komiker Jon Almaas (53) kapret førsteplassen. Almaas fikk nemlig beskjed om at han ikke fikk bilen før i oktober, et halvt år etter at finalen ble sendt.

VANT: Jon Almaas danket ut Øystein «Pølsa» Pettersen i finalen i fjor. Video: Dplay Vis mer

Hvorfor Almaas måtte vente i så mange måneder med å motta premien, som er unormalt lang ventetid, forklarte pressekontakt Marianne Aambø handlet om følgende:

- Vinnerbilen, en Toyota RAV4 Plug-In Hybrid, kommer ikke på norske veier før i september, og det er grunnen til at han ikke får den før. Jon fikk tilbudet om en annen modell som kunne leveres med en gang, men syntes det gikk fint å vente.

LES OGSÅ: Dette skal han bruke pengepremien på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer