Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

Dette tenker de om å bli mødre

«Farmen»-paret deler detaljer fra graviditeten og tanker rundt det å bli mødre.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud forteller åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik (31) og Lene Sleperud (32) kunne i april avsløre at de venter sitt første barn. De fortalte den gang at de hadde bestemt seg ganske raskt for at de skulle gå for IVF-behandling, som er en type assistert befruktning, også kalt prøverør.

En knapp måned senere delte de en video på Instagram, hvor de kunne røpe at det er en gutt de skal bli foreldre til.

Se og Hør dro hjem på besøk til paret for å høre hvordan det har vært å bli gravide, og hva de tenker om det å bli mødre.

SØNN: Ultralydbildene viser at Tonje og Lene venter en sønn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SØNN: Ultralydbildene viser at Tonje og Lene venter en sønn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Deler ansvaret

- Vi var veldig håpefulle da vi startet, og tenkte at vi kom til å bli gravide med en gang, men det ble egentlig en ganske tøff prosess. På tredje runde satt det, men det var tøffere enn jeg hadde trodd, forteller Lene.

Det er hun som skal bære frem barnet, i alle fall i første omgang. Hvordan de kom frem til det, var også en prosess.

- Vi tok en fertilitetstest i første omgang, fordi begge skal jo bære barn, sier Lene før Tonje skyter spøkefullt inn:

- Lene er jo faktisk 16 dager eldre enn meg så det var naturlig at hun som er eldst tok dette.

ASSISTERT: Tonje og Lene benyttet seg av IVF-behandling for å bli gravide. Foto: Frank Karlsen/ Dagbladet
ASSISTERT: Tonje og Lene benyttet seg av IVF-behandling for å bli gravide. Foto: Frank Karlsen/ Dagbladet Vis mer

Fertilitetstesten viste at kvalitetene på Lenes egg begynte å gå ned, og at hun ikke burde vente for lenge før hun prøvde å bli gravid.

Men, hun er likevel klar på at dette er et ansvar de deler:

- Én fordel må det være at vi er to kvinner, ler hun.

- IDIOTER: Jan Thomas ble opprørt - og skamfull - da han hørte historien om Edvin som ble slått ned på bussen, angivelig fordi han er homofil. Video: Dorholt / Langsem / Rydning Vis mer

Burde vært på Tinder

Da «Farmen»-paret skulle velge ut sæddonor var det viktig for dem og velge riktig. De ville vite alt.

- Man kan plukke ut tre donorer, og så velger klinikken en av de. Men vi ville velge tre som ligner på oss, samtidig som det var viktig å se personlighet, hvordan familien er og sykdomshistorie, forklarer Lene.

- Vi er opptatt av å gi best mulig forutsetninger til barnet vårt, understreker Tonje.

- Egentlig burde dette være på Tinder òg, skyter Lene inn.

Paret legger til at det i Norge er pålagt å bruke åpen donor, så da vil alle barn som ønsker det ha muligheten til å oppsøke donor. Dette er noe de synes er veldig fint.

SJOKK: Influencer Lainey Marie avslører på sin YouTube-kanal at hun er gravid - og mye lengre på vei enn hun trodde. Video: Laineymariebeauty / Youtube Vis mer

Bærer en alien

Hvordan er det å være gravid, Lene?

- Det er veldig rart, det er utrolig mye som skjer med kroppen, og det tar litt tid å venne seg til at man legger på seg. Men det er veldig fint, og nå i uke 20-21 begynte vi å kjenne litt spark. Det er morsomt å kjenne at noe lever der inne. Det er en helt syk følelse å tenke på at man lager et lite barn inni magen, svarer hun.

- Det føles ut som jeg bærer på et romvesen, legger hun til.

Tonje forteller at for hennes del er det hele mer uvirkelig.

Selv om hun ser magen vokse, får hun ikke et like tett forhold til barnet fra starten av som det Lene gjør. Men når hun begynte å kjenne sparkene, følte hun seg mer som en del av prosessen.

FÅR EN SØNN: Lene og Tonje venter en liten gutt sammen. Foto: Privat
FÅR EN SØNN: Lene og Tonje venter en liten gutt sammen. Foto: Privat Vis mer

Flere kilo vannmelon

Det er ikke uvanlig og tillegge seg ulike «cravings» når man er gravid. For Lenes del er det vannmelon det går i.

- Jeg har ekstremt «cravings» på vannmelon.

- Det går i hvert fall en halv vannmelon hver dag, og jeg tror det er sånn to til tre kilo, ler Tonje.

- Det er totalt krise hvis det ikke er vannmelon i hjemmet, så min oppgave i forholdet er å gå ut på vannmelon-jakt. En jakt jeg tar veldig alvorlig, følger hun opp med lattermildt.

AVSLØRER: I en episode av «Sofa» ser Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl på Selda Ekiz som er på Lindmo og snakker om graviditeten. Da avslører Martine at hun ønsker seg tvillinger. Vis mer

Bygger rede

Tonje og Lene deler flittig innblikk fra hverdagen sin gjennom hver sin Instagram-profil, og den oppmerksomme følger har kanskje fått med seg at det har gått mye i maling den siste tiden.

- Jeg bygger jo rede, det er det jeg holder på med nå. «Nesting» som det så fint heter. Så Tonje har måttet male både bad og soverom, men det tenker jeg at hun bare har godt av, forteller Lene spøkefullt.

- Problemet er at hun bare kjøper sånn maling som hun selv ikke kan male med, slik at jeg blir stående med all jobben etter hun har kjøpt inn, kontrer Tonje.

Når man er gravid er det visse typer maling man blir anbefalt å holde seg unna. Tonje har derimot en plan for neste gang det skal males noe:

- Når jeg er gravid kjøper vi også maling som gravide ikke kan male med!

TUNG TID: Hadia Tajik og Kristian Skard har lenge ønsket seg barn, men å få det, skulle bli vanskeligere enn de hadde trodd. Vis mer

Blir en «rakkerunge»

Hvordan ser dere på det å bli mødre?

- Det blir nok litt rart. Vi er vant til å bare tenke på oss selv, og reise rundt og gjøre akkurat som vi vil. Det tar sikkert litt tid å venne seg til, jeg kjenner jeg blir litt stresset av tanken, innrømmer Lene.

Samtidig er de enige om at det kommer til å bli utrolig fint å ha en baby de kan dele alt med, og oppleve nye ting sammen med.

- Så er det noe som heter «babybobla». Den har ikke vi så mye kunnskap om enda, men jeg tror man er klar når det skjer fordi man bare faller inn i den bobla med en gang barnet kommer.

På spørsmål om de har tenkt noe over hva slags navn de ønsker å gi babyen sin, svarer Tonje:

- Vi driver og diskuterer frem og tilbake til vi blir blå egentlig, men vi har ikke kommet frem til noe konkret.

- Nei, men vi tenker på litt sånne «rakkerunge»-navn egentlig, som Dennis og Emil og lignende. Men det får bli en overraskelse! sier paret.

Selv om de ikke helt har bestemt seg for hva barnet skal hete, er de veldig klare på hva de vektlegger når navnevalget skal tas:

- Fint og kult! Søtt, men samtidig tøft - det blir definitivt en liten «rakkerunge» uansett hvem av oss den tar fra, forteller paret.

LES OGSÅ: Slik fant hun ut at hun var gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer