Taylor Swifts nye musikkvideo:

Dette Taylor Swift-bildet startet rykteflom

Har du fått med deg referansene i Taylor Swifts «Look What You Made Me Do»?

ÈN ENSLIG DOLLAR: Taylor Swift-fansen mener den ene dollaren i musikkvideoen til «Look What You Made Me Do» er et hint til rettsaken mot David Mueller. Foto: Scanpix
ÈN ENSLIG DOLLAR: Taylor Swift-fansen mener den ene dollaren i musikkvideoen til «Look What You Made Me Do» er et hint til rettsaken mot David Mueller. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Fredag 25. august slapp Taylor Swift (27) den mye omtalte hevnlåta «Look What You Made Me Do», som var den første singelen fra studioalbumet «Reputation».

Siden slippet av låta har det boblet av teorier om hvem låta handler om og tekstlinjer i låta er blitt tolket til å handle om stjernens konflikter med Kanye West (40) og Katy Perry (32).

Swift-fansen spekulerer nå i de mer eller mindre skjulte referansene i musikkvideoen til låta og det kan se ut som om symbolikken, i tillegg til å handle konflikten med Perry, viser til Swifts mye omtalte kjærlighetsliv og overskrifter om stjernen.

Her er referansene du kanskje har gått glipp av:

I musikkvideoen ligger Swift i et badekar fullt av juveler. Ved siden av ligger en enslig dollarseddel som, ifølge The Cut, kan virke som et hint til den mye omtalte rettsaken mot radioprofilen David Mueller. Swift saksøkte Mueller for å ha «stukket hånda under skjørtet hennes og kløpet henne i rumpa».

Mueller, som mistet jobben i forbindelse med hendelsen, gikk til domstolen i Denver for å kreve erstatning fra Swift for tapt arbeidsfortjeneste, men saken ble avvist, ifølge Fox News.

Swift vant i sitt motsøksmål mot Mueller og fikk en symbolsk erstatning på én dollar fra Mueller.

Saken fortsetter nedenfor.

Kommentar til kjærlighetslivet

Taylor Swifts kjærlighetsliv og forhold er blitt hyppig omtalt i løpet av åra. Scener i musikkvidoen kan tolkes som kommentarer til ulike brudd og konflikter, men kan også tolkes som et spark til media.

Faksimiler fra musikkvideoen av Taylor Swift og hennes svartkledde dansere har sirkulert på nettet en stund og blitt sammenlignet med Beyoncés musikkvideo til låta «Formation». I Swifts musikkvideo har imidlertid alle danserne «I Love T.S» t-skjorter, som ifølge fans på Twitter er et klart hint til Swifts forhold til Tom Hiddleston.

I fjor sommer ble det tidligere paret latterliggjort på nettet etter å ha blitt foreviget av paparazzier på stranda. Hiddleston hadde da på seg en hvit t-skjorte som var påmalt «I love T.S.»-en åpenbar referanse til Swifts initialer. Bildene florerte på sosiale medier i ukesvis og ble beskrevet som «kleint» og «pinlig».

I begynnelsen av musikkvideoen til «Look What You Made Me Do» «begraver» Swift sitt «rykte» på en zombie-lignende gravplass. På en gravstein bak henne står navnet «Nils Sjoberg», som er pseudonymet Swift brukte da hun var medskribent på Calvin Harris's låt «This Is What You Came For». Ifølge ryktene skal samarbeidet ha ført til at paret skilte lag.

I musikkvideoen leder Swift en millitant armé av sexy kvinneroboter. Noe som, ifølge spekulasjoner, kan henvise til oppmerksomheten Swift fikk etter å ha opptrådt på Victoria's Secret-showet i 2014. I etterkant av showet sirkulerte et bilde på sosiale medier som angivelig viste at Swift kysset med Victoria's Secret-modellen Karlie Kloss.

Som kommentar til kysset skrev stjernen på Twitter:

«Som 25-års bursdagsgave fra media, ønsker jeg meg at dere slutter å tro at alle vennene mine dater meg. #tørst», skrev hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Nikk til Perry?

De to superstjernene Katy Perry og Taylor Swift vært i strid siden 2014.

Den har handlet om alt fra gamlekjærester til musikken, og har tidvis pågått brutalt i sosiale medier.

Sommeren 2015 blusset også konflikten opp igjen etter at dramaet rundt Swift og nevnte Calvin Harris stormet i sosiale medier. Etter bruddet skrev Harris på Twitter:

«Jeg vet at du ikke er på turné for øyeblikket og at du er på jakt etter noen du kan rive ned som du gjorde med Katy, men det blir ikke meg. Beklager».

SNAKKET OG SANG UT: Katy Perry gjestet «The Late Late Show with James Corden», og snakket om den årelange krangelen hun har hatt med kollega Taylor Swift. Video: CBS via CNN Vis mer

I 2014 fjernet Swift all musikken sin fra Spotify, men relanserte hele katalogen hos strømmetjenesten 9. juni 2017, samtidig som Katy Perry slapp albumet «Witness». Etterpå ble det spekulert i om Swift gjorde musikken tilgjengelig på strømmetjenesten for å skade Perry økonomisk.

Om ballen nå er lagt død mellom rivalene er usikkert. Taylor Swift ser uansett ut til å hinte i retning Perry i musikkvideoen hvor hun og vennene robber det som, ifølge LED-lysene i bakgrunnen, kan virke som et strømmeselskap som Spotify.

Sammen med vennene er hun utkledd med kattemasker, noe som kan tolkes som et nikk til Perrys fans, kjent som «KatyCats». På Taylors genser er det også avbildet et bilde av en tiger. Er den et hint til Katy Perry-låta «Roar»?

I musikkvideoen kan det også se ut som om Taylor har kledd seg opp som Perry for å sammenligne. Spesielt når hun holder en Grammy- som Perry aldri har vunnet.

LES OGSÅ: - Jeg klarer ikke å slippe ham fri

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer