<strong>SIMULERTE SEX:</strong> Aksjonister simulerte torsdag sex ved alteret i Oslo Domkirke for å hylle Einar Gelius. Gelius selv er ikke spesielt glad for akkurat det. Foto: SCANPIX
SIMULERTE SEX: Aksjonister simulerte torsdag sex ved alteret i Oslo Domkirke for å hylle Einar Gelius. Gelius selv er ikke spesielt glad for akkurat det. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette synes jeg var over kanten

Einar Gelius innrømmer at han reagerer på det kontroversielle sex-stuntet.

Publisert
Sist oppdatert
Se video med Einar Gelius nederst i saken!

SEHER.NO: Torsdag skrev VG Nett at nakne aksjonister  fra organisasjonen «Fuck for Forrest» skapte fullt kaos da de simulerte sex ved alteret i Oslo domkirke Kristi himmelfarts morgen.

Opptrinnet ble gjort i en protest for Oslo bispedømmes behandling av Einar Gelius (52), som til slutt valgte å forlate sin prestestilling etter bråket som kom i kjølvannet av boka «Sex i Bibelen».

Samme dag var den tidligere presten en del av finaleheatet i TVNorge-programmet «4-stjerners middag». Og til Seher.no legger han ikke skjul på at han er svært kritisk til en slik støttte fra «Fuck for Forrest»-aksjonistene.

- Jeg er jo glad for all den støtten jeg kan få, men akkurat det synes jeg at var over kanten, forteller han til Seher.no.

Gelius mener nemlig at å simulere sex i Oslo Domkirke er en helt feil måte å si ifra på.

- Slike stunt er over kanten, og jeg er ikke veldig glad for det, nei. Jeg synes det er unødvendig, rett og slett. Men saken er viktig. Det jeg har sett at de har uttalt seg om i forhold til kirken og seksualitet og så videre - det er viktig. Men virkemiddelet, det reagerte jeg på, innrømmer han.

Ifølge VG Nett var det tre personer som fra «Fuck for Forrest» som var med i torsdagens aksjon.

- Hovedpoenget vårt er å vise støtte til Einar Gelius for den behandlingen som han har fått av kirken, fortalte mannen som går under navnet «Pem» til nettstedet torsdag.

Einar Gelius på sin side, begynner å bli vant til at det stormer litt.

- Jeg er ferdig med saken. Boka er viktig, og jeg er glad for boka jeg har skrevet. Stuntet i dag viser jo bare at dette er en sak som må diskuteres videre.

- Hva tenker du om at navnet ditt stadig vekk blir knyttet til sex?

- Sånn er det bare, sier Einar Gelius til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her tar sex-praten helt av på NRK  

Se video med Einar Gelius her:[obj:media:9703]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer