Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal:

Dette svarer hun om kjæresten

Forrige søndag bekreftet hekkeløperen forholdet til eks-alpinist Aksel Lund Svindal.

SVARER: Det er naturligvis stor interesse fra pressen rundt Amalie Iuels nye forhold. Dette sier hun. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SVARER: Det er naturligvis stor interesse fra pressen rundt Amalie Iuels nye forhold. Dette sier hun. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bislett Games-general Steinar Hoen kunne tirsdag presentere en rekke nye øvelser og utøvere til årets utgave av stevnet - døpt «Impossible Games» på grunn av coronapandemien.

Foruten langrennsdronning Therese Johaug, har Hoen fått med seg Norges største friidrettsstjerner, blant dem Karsten Warholm, Ingebrigtsen-brødrene og Amalie Iuel (26).

Sistnevnte bekreftet søndag at hun og tidligere alpinist Aksel Lund Svindal har funnet kjærligheten, og med det danner norsk idretts nye superpar. Det var også det første temaet som ble bragt på banen da Iuel tok imot spørsmål fra pressen.

- Jeg har sagt det jeg vil om den saken, sier Iuel.

- Har det fint

Da Dagbladet følger opp med spørsmål om hvor bra hun har det, på en skala fra en til ti, akkurat nå, svarer hun:

- Personlig har jeg det veldig fint, sier hun til Dagbladet.

Sesongen ble stanset for Norges beste hekkeløper og resten av friidrettsstjernene. Bislett Games har imidlertid klart å finne løsningen i samsvar med smittevernregelene.

FORELSKET: Friidrettsutøver Amalie Iuel er Aksel Lund Svindals nye kjæreste. Paret bekreftet den hete romansen på hver sin Instagram konto 17. mai. Video: DBTV/NTB Scanpix/Nicolai Aagaard Vis mer

Da lekene først ble annonsert tidligere i vår, ble det opplyst at Iuel skulle løpe 200 meter hekk med Isabelle Pedersen. Endring i smittevernreglene åpner imidlertid opp for flere deltakere.

Nå er det klart at hun i stedet løper 300 meter hekk, mot danske Sara Petersen og sveitsiske Lea Sprunger.

Motivert

Overfor Dagbladet innrømmer Iuel at konsekvensene av pandemien tidvis har påvirket treningen, men hun sier hun likevel føler seg bra.

- Leif Olav (Alnes, trener, red. anm.) er løsningsorientert, og han lar ikke viruset stoppe oss. Jeg føler vi har løst det ganske greit. Motivasjonsmessig er det fint. Det meste er utsatt, men det store målet er utsatt til neste år, og gir oss mer tid til å forberede oss. Vi må se det sånn, sier Iuel.

Derfor er det et høydepunkt at det kommer et stevne i norsk regi 11. juni.

- Jeg synes det er kjempekult at vi får til det. Det er over all forventing, når vi ikke trodde det kom til å bli noe særlig. Det er strålende at de også får med internasjonale utøvere, sier Iuel.

Årets sesong av «Love Island» hadde stor suksess, og fire par var kjærester ved programslutt. Nå svarer de på hvordan livet etter villaen har vært. Vis mer

LES OGSÅ: Åpner opp om kjærligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer