Morten Ramm:

Dette skulle han egentlig bli

En oppfordring fra Harald Eia skal ha vært det som førte til komikerkarrieren.

IKKE PLANEN: Morten Ramm forteller nå at det var ikke helt planlagt at han skulle ende opp som komiker. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
IKKE PLANEN: Morten Ramm forteller nå at det var ikke helt planlagt at han skulle ende opp som komiker. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det viser seg at det ikke var en selvfølge at Morten Ramm (43) skulle ende opp som komiker. Ramm, som har fått det norske folk til å le i over 15 år, hadde nemlig andre ambisjoner da han var ung.

Komikeren gjestet nylig podkasten til Helene Olafsen (32) og Thomas Alsgaard (50) , «Alsgaard & Olafsen», hvor han forteller om tiden før han ble en av Norges største komikere.

Skulle bli lærer

Ifølge Ramm ble han ofte fortalt under oppveksten at han var morsom, likevel var det lærer han egentlig skulle bli. Han gikk på lærerhøyskolen i tre og et halvt år før han bestemte seg for å droppe ut, seks måneder før endt studie.

Da lærerkarrieren ble lagt på hyllen startet Ramm å jobbe i flyselskapet Norwegian. Der jobbet han blant annet med å videreutvikle Norwegians lavpriskalender.

ANMELDTE: Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at Morten Ramm la ut denne videoen på Instagram. Da tok han en uvanlig avgjørelse. Vis mer

Til Se og Hør sier komikeren at jobben i Norwegian var en veldig fin tid som han lærte mye av. Likevel var det ikke det som fristet å gjøre livet ut.

Fikk push fra Harald Eia

Ramm forteller videre i podkasten at han var glad i å spille fotball på fritiden, og ble med på et lag hvor blant annet den anerkjente komikeren Harald Eia (56) spilte.

- Harald sa til meg en gang at «du må slutte å bare jøgle på fest, du må begynne å skrive det ned». Og da begynte jeg å skrive det ned, forteller han til Alsgaard og Olafsen.

Mange ble nok best kjent med Ramm da han var med i «Torsdag kveld fra Nydalen», hvor han blant annet gjorde stor suksess med karakteren «DJ Dan».

BREKKER SEG: «Kongen Befaler»: Janne Formoe brekker seg når Harald Eia tar med sitt eget sæd i studio. Kommer på TV Norge på torsdag. Video: Discovery+ Vis mer

Etter flere år på TV, hvor han var innom ulike humorprogram, så han seg ferdig med det han kaller «parykker og løstenner».

Når Se og Hør spør 43-åringen om hvor han selv tror han hadde endt opp hvis han ikke ble komiker, svarer han:

DJ: Ramm fikk hele Norge til å le som karakteren DJ Dan. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DJ: Ramm fikk hele Norge til å le som karakteren DJ Dan. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hadde vel jobba i Norwegian frem til våren 2021, og så blitt lurt med over til Flyr, som alle andre der.

LES OGSÅ: Røper forlovelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer