Will Smith i «Men in Black»:

- Dette skulle egentlig ikke ha skjedd

Sjefen Steven Spielberg ville ikke ha Will Smith i hovedrollen i «Men in Black». Da bestemte regissør Barry Sonnenfeld seg for å stikke kjepper i hjulene.

JUBILEUM: Regissør Barry Sonnenfeld fikk viljen sin til slutt, og Will Smith og Tommy Lee Jones endte opp med hovedrollene i filmen «Men in Black». FOTO: Filmweb
JUBILEUM: Regissør Barry Sonnenfeld fikk viljen sin til slutt, og Will Smith og Tommy Lee Jones endte opp med hovedrollene i filmen «Men in Black». FOTO: Filmweb Vis mer
Publisert

Det er gått 20 år siden den Emmy-belønnede regissøren Barry Sonnenfeld ferdigstilte «Men in Black». I forbindelse med jubileet forteller regissøren til Huffington Post at han gikk litt uortodokst til verks for å få Will Smith i den ene hovedrollen, som «agent Jay».

Den anerkjente regissøren Steven Spielberg, som var Sonnenfelds sjef, ville ha skuespiller Chris O'Donnell i rollen. O'Donnell hadde fått mye oppmerksomhet etter filmer som «Scent of a Woman», «Three Musketeers» og «Batman Forever».

Sonnenfeld var derimot tydelig på at han ville at Will Smith skulle spille «Jay».

- Sa jeg ikke var spesielt god

- Spielberg fortalte meg at jeg måtte spise middag med Chris og overbevise ham om å spille i filmen, forteller Sonnenfeld til Huffington Post.

Han fortsetter:

- Jeg visste at jeg ville ha Will Smith, så jeg sa til Chris at jeg ikke var en spesielt god regissør og at jeg ikke trodde manuset var særlig bra og dersom han hadde noen andre valg burde han ikke spille i «Men in Black». Neste dag ga han beskjed om at han ikke var interessert i filmen.

Etter at O'Donnell var ute av bildet fortsatte Sonnenfeld med å forsøke å overbevise Spielberg om å gi rollen til Will Smith.

Flydd inn med helikopter

Sonnenfeld fikk ordnet det slik at et helikopter fløy Will Smith fra et bryllup i Philadelphia og inn til New York.

- Will og Steven kom godt overens, så det var sånn jeg fikk Will Smith til å spille rollen, sier Sonnenfeld.

GODE VENNER: Barry Sonnenfeld og Will Smith sammen på en pressekonferanse i 2012. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Barry Sonnenfeld og Will Smith sammen på en pressekonferanse i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han klarte forøvrig også å få viljen sin når den andre hovedrollen, «Agent Kay», skulle besettes. Sjefene ville ha Clint Eastwood, mens Sonnenfeld mente Tommy Lee Jones ville passe bedre.

Til slutt ble det Jones som fikk rollen.

LES OGSÅ: Avslører hemmeligheten bak datterens navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer