«Sommerhytta»:

Dette skjer med spleisen

Folk samlet inn 190 000 til deltakerparet Anne og Jone, som havnet på andreplass i årets sesong.

NUMMER TO: Kjæresteparet havnet på andreplass i årets sesong, og fikk dermed ikke kalle seg hytteeiere. Foto: Espen Solli / TV 2
NUMMER TO: Kjæresteparet havnet på andreplass i årets sesong, og fikk dermed ikke kalle seg hytteeiere. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Sommerhytta» skapte stort engasjement og mye følelser. Etter at Veronica Johansen Rasmussen (26) og faren Kurt Rasmussen (48) stakk av med seieren, gikk de tre andre deltakerparene hardt ut og mente at konkurransen ikke hadde foregått på like vilkår.

Mange mente også at kjæresteparet Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (27) burde ha gått helt til topps. De havnet på andreplass, og fikk dermed ikke beholde hytta si på Mjøsli.

Det ønsket flere å gjøre noe med, deriblant «Sommerhytta»-seer Irene Sandmoen fra Oslo - som kort tid etter finalen opprettet en pengeinnsamling på Spleis.no der pengene skulle hjelpe paret til å få hyttedrømmen oppfylt.

STIKKER: Etter en konkurranse i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet. Da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

Pengene overført

Nå er spleisen avsluttet, og det har blitt samlet inn totalt 190 000 kroner til «Sommerhytta»-paret - fordelt på 902 givere. Det betyr at giverne i gjennomsnitt har gitt 210 kroner hver.

Beløpet er nå overført til Rosenlund Skretteberg og Engemoen Hansen, og satt i et langsiktig hyttefond. Pengene fra kronerullingen går altså til det opprinnelige formålet med spleisen.

- Pengene går til formålet og er satt til side, slik at drømmen kanskje en dag kan oppfylles, sier samboerparet til Se og Hør.

Det blir imidlertid ikke noen hytte på Mjøsli for kjæresteparet. Også de to andre tapende deltakerparene har sagt at de ikke har mulighet til å kjøpe hytta de bygde under innspillingen i fjor vår.

Initiativtaker Irene Sandmoen sier til Se og Hør at hun ikke har flere kommentarer om spleisen.

RING PÅ FINGEREN: Anna ser lyst på fremtiden sammen med Jone etter «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Spleisen skulle opprinnelig være åpen fram til august, men har blitt avsluttet før tida. Sandmoen har tidligere uttalt til Avisa-Vest at det hadde vært gøy om beløpet bikket 100 000 kroner, men kronerullinga endte nesten på det dobbelte.

- Betyr veldig mye

Irene Sandmoen fortalte til Se og Hør i juni at hun likte kjæresteparet og innsatsen deres i programmet så godt at hun startet en innsamlingsaksjon.

- Jeg har jo hatt dem som favoritt siden dag én. Jeg synes det unge paret fortjener ei hytte. Anna er kjempeflink på styling, også har hun jo laget en del av møblene til hytta selv. Det er blant det som gjør at jeg har fått et hjerte for dem. Jeg synes de virker veldig jordnære, sa hun da.

FULL FORVIRRING: Etter at Anna og Jone vinner en konkurranse i «Sommerhytta» blir det full forvirring om hvilken premie de skulle ha valgt. Video: TV 2 Vis mer

«Sommerhytta»-deltakerne selv beskrev det som veldig hyggelig at det ble satt i gang en innsamlingsaksjon. Ikke minst var det trivelig fordi paret gjennom sesongen opplevde mye kritikk og hets.

- Det er hyggelig at folk tenker at det betyr så mye for dem at vi skal ha hytte. Det betyr jo selvfølgelig mye for oss at vi har gjort såpass inntrykk. Det er veldig positivt for oss med en sånn boost på slutten, sa Engemoen Hansen til Se og Hør da spleisen hadde blitt opprettet.

Rosenlund Skretteberg omtalte initiativet slik:

- Det er jo ikke noe man forventer, man tenker at vi har tapt. At vi kan få et plaster på såret betyr veldig mye, og gjør det enklere for å oss å nå hyttedrømmen.

LES OGSÅ: Avslører sjokkpåstander

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer