«Maskorama»

Dette skjer med «Puddelen»

«Puddelen» misset sendingen sist lørdag grunnet karantene.

TV-SUKSESS: «Puddelen» i «Maskorama» gikk glipp av forrige sending på grunn av karantene. Foto: Julia Nagelstad / NRK
TV-SUKSESS: «Puddelen» i «Maskorama» gikk glipp av forrige sending på grunn av karantene. Foto: Julia Nagelstad / NRK Vis mer
Publisert

På lørdag ble det kjent at «Puddelen» i NRK-programmet «Maskorama» gikk glipp av helgas sending fordi vedkommende var satt i karantene. «Puddelen» var ikke syk, men kunne ikke delta som følge av smitteverntiltak.

Programmet gikk likevel som planlagt med en deltaker mindre, og det var partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum (41) som røyk ut av konkurransen. Han skjulte seg bak fugleskremselet.

Nå opplyser NRK til Se og Hør at «Puddelen» returnerer til programmet til helga, og er klar for å opptre igjen.

«MASKORAMA»: I lørdagens «Maskorama» fikk vi svaret på hvem som gjemte seg inni «Gaupa». Video: NRK Vis mer

- Jeg er glad for å melde at «Puddelen» er i fin form og klar til å opptre på lørdag. Hen skal framføre en mørk og mystisk versjon av «Toxic» av Britney Spears, som var øvd inn til forrige sending, sier prosjektredaktør Jan Egil Ådland.

Ikke diskvalifisert

Det har vært knyttet stor spenning til hva som ville skje med «Puddelen» siden vedkommende gikk glipp av sendinga sist. Ådland forklarer bakgrunnen for at «Puddelen» får en «ekstra sjanse» slik:

- Vår innstilling, da «Puddelens» karantene var et faktum, var at dette ikke skal medføre diskvalifisering i «Maskorama». Man sier heller ikke opp en sykmeldt person, sier han til Se og Hør.

Ådland har registrert at det har kommet reaksjoner i sosiale medier fra personer som er uenige i avgjørelsen.

SPENT: Silje Nordnes er aktuell som er programleder i NRKs nyeste tilskudd til lørdagsunderholdning, «Maskorama». Vis mer

- De argumenterer for eksempel med at dette er en konkurranse og ikke en jobb, og at en idrettsutøver ikke ville fått en ny sjanse om hen ble syk før et arrangement, sier han.

Ådland sier at produksjonen legger seg på en annen linje enn i idrettskonkurranser – og at «Maskorama» først og fremst er en gjettelek, og at deltakerne på sett og vis er på jobb når de deltar.

- Vår totalvurdering var derfor at det ikke var riktig å la en uforskyldt karantene føre til at «Puddelen» var ute av leken. En viktig del av konseptet og «avtalen» med publikum er dessuten at en maske skal av i slutten av programmet, og dette var ikke mulig for «Puddelen» som var blitt sendt i karantene, sier han til Se og Hør.

Ådland sier også at de ikke har hørt at Trygve Slagsvold Vedum, som gikk ut sist lørdag, har hatt noen problemer med dette.

- Det er også slik at for å gjøre leken så rettferdig som mulig, får «Puddelen» ikke ekstra øvingstid på sitt nummer denne uka, siden dette ble øvd inn forrige uke, avslutter prosjektredaktøren.

LES OGSÅ: Legger seg flat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer