«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Dette skjer med premien

Da Vegard Ylvisåker gikk seirende ut av realitykonkurransen, fikk han også med seg en splitter ny bil.

VINNER: Vegard Ylvisåker feirer seieren sammen med Fritz Aanes - som kom på tredjeplass - og Ida Njåtun - som kom på andreplass.Foto: Matti Bernitz
VINNER: Vegard Ylvisåker feirer seieren sammen med Fritz Aanes - som kom på tredjeplass - og Ida Njåtun - som kom på andreplass.Foto: Matti Bernitz Vis mer
Publisert

Torsdag var det endelig duket for finale i høstens «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Gjennom flere uker har seerne vært med når ti kjente fjes har besteget fjell, krysset elver og sovet under åpen himmel.

Den som til slutt entret målstreken på Svalbard som førstemann, og dermed kunne strekke armene i været og feire seier i programmet, var komiker Vegard Ylvisåker (43).

TÅREVÅTT: Endelig får vi svaret på hvem som er Norges tøffeste kjendis. Reporter: Sofie Losen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Som vinner av programmet fikk han naturligvis med seg den store premien, som i år var en helelektrisk bil til en verdi av 450 000 kroner.

- Christian (Brennhovd, red.anm.) har mast på den bilen og jeg synes veldig synd på han, så det blir vel en slags utlånsbil.

- Men jeg må ha en veldig bra forsikring, tror ikke den forsikringen finnes egentlig. Det blir sånn: «hvor gammel er han?», «han er over 23 år», men så er det sånn «ok, men det er Christian Brennhovd», fleiper 43-åringen.

Men selv om han som vinner av programmet også er vinner av bilen, betyr det derimot ikke at det bare er å ta imot bilnøklene å kjøre hjem.

VONDT: Det nærmer seg slutten for årets «71 garder nord kjendis», og det ble dramatisk da en av deltakerne måtte dra til sykehuset. Video: Discovery+ Vis mer

- Kjedelig

Ettersom Ylvisåker er en kjendis er han nemlig pent nødt til å betale skatt av premien sin.

Ifølge Skatteetatens nettsider heter det at gevinster som vinnes av kjendiser som deltar i realityprogrammer, konkurranser eller liknende vil som hovedregel være skattepliktige som lønn eller virksomhetsinntekt.

Det samme gjelder for honorar eller erstatning for tapt inntekt som utbetales for selve deltakelsen.

- Hva skal du gjøre med premien?

- Det er såpass kjedelig at jeg ikke har råd til å ta imot bilen. Da må man på en måte ha 220 000 kroner liggende, og det har jeg ikke, forteller komikeren, og refererer til skatten som må betales.

TÅRER: De var over halvveis i «71 grader nord», og det ble tårevått da en ny deltaker måtte forlate gjengen. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

Han legger til at han har full forståelse for at man må betale skatt, men at det er litt kjedelig å ikke kunne ta imot bilen.

- Bilen er kul så jeg kunne tenkt meg å beholde, men det kan jeg ikke. Jeg har vurdert å selge lekene til ungene så jeg kan samle opp 220 000 kroner, men jeg tror ikke det hadde vært så populært, fleiper han videre.

Planla å selge

Det er ikke noe nytt at kjendiser må skatte av realitypremier. Fjorårets vinner av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» - Henrik Elvestad (49) - kunne fortelle at han hadde planer om å selge bilen han vant.

- Jeg tror vel egentlig at jeg selger den, men det er ikke helt avgjort ennå. Jeg har en datter som fyller 18 år i desember, men å sende henne ut i en splitter ny bil ville ikke vært så smart kanskje, sa han den gang.

LES OGSÅ: Åpner seg om sorgen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer