«71 grader nord - team»:

Dette skjer med premien

Nå er vinnerne av «71 grader nord - team» endelig kåret.

VINNERE: Årets vinnere av «71 grader nord - team» er kåret, og vi har tatt en prat med en av dem. Video: Rød Løper/Discovery+. Reporter: Luna Lea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar begynte den aller første sesongen av «71 grader nord - team» å rulle over norske TV-skjermer. I det splitter nye konseptet har åtte kjendisdeltakere gått sammen som par og konkurrert mot hverandre i et kappløp på kryss og tvers i landet.

Det er ingen tvil om at parene har kjempet seg gjennom tøffe naturterreng og stått overfor en rekke utfordringer, noe som har ført til intense krangler, drama og tårer.

Søndag var det endelig duket for den store finalen. Parene som sto igjen og kjempet om førsteplassen var Elisa Røtterud (42) og Thomas Alsgaard (50), samt Jon Almaas (54) og Adam Schjølberg (40).

TÅRER: Det blir tårevått når en av deltakerne bryter sammen under kveldens episode av «71 grader nord - team». Video: Luna Lea/Discovery+ Vis mer

- Det er så trist

Fra bygda Flørli skulle parene padle fjorden helt inn, hvor de også måtte svare på en rekke spørsmål underveis.

Til slutt var det om å gjøre og komme seg fortest mulig på land, for så å kjempe seg gjennom de tunge svingene opp til Øygardstølen, hvor vinnerne skulle bli kåret.

Etter en lang og krevende finaleetappe, var det til slutt Elisa Røtterud og og Thomas Alsgaard som stakk av med seieren.

- Det har vært fantastisk morsomt. Jeg synes det er så trist at det er ferdig, utbrøt Røtterud i gråt, da det gikk opp for henne at de vant.

VANT: Elisa Røtterud og Thomas Alsgaard vant første sesong av «71 grader nord - team». Foto: Haakon Lundkvist
VANT: Elisa Røtterud og Thomas Alsgaard vant første sesong av «71 grader nord - team». Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

- Jeg synes det har vært spennende. Mange fine og varierte oppgaver og utfordringer. Jeg liker at det har gått i ett da, ikke så mange hviledager og transportdager. Det har vært bra, sa Alsgaard.

På spørsmål om hvordan det hadde vært å være på lag under oppholdet, svarte han følgende:

- Det har vært utfordrende og det er jo intenst da, men nå er vi jo her. Så det blir godt å få en pause nå.

- Betyr ikke så mye

I forbindelse med seieren tok Se og Hør en prat med Røtterud, som kunne fortelle at det egentlig ikke var så viktig for henne å vinne.

- Jeg trodde at jeg skulle bli hoppende glad for å få en førsteplass, men i etterkant så er det opplevelsene og mye av vennskapet som er verdsatt mest. Så den førsteplassen på «71» betyr ikke så veldig mye for meg, for å være helt ærlig, sa hun, og la til:

OVERSTÅTT: Etter en lang og utfordrende ferd kunne vinnerparet endelig feire seieren. Foto: Haakon Lundkvist
OVERSTÅTT: Etter en lang og utfordrende ferd kunne vinnerparet endelig feire seieren. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

- Den finaleetappen var utrolig lang i all videste verden. Vi var utrolig slitne, men så var vi jo på en måte mentalt klar for å få en avslutning på det.

- Skjønte du at dere kom til å vinne når dere løste den siste oppgaven?

- Ja, vi gjorde det. Jeg skjønte at Adam og Jon lå ganske langt bak oss, og det var jo utrolig tungt å bære den kassa, og Thomas var bare klar for å vinne. Men da vi svarte feil på en av oppgavene syntes jeg at det var veldig gøy, og tenkte at hvis de tok oss igjen, ville det blitt jævlig bra tv.

TREKKER SEG: En av deltakerne trekker seg fra «71 grader nord - team». Video: Luna Lea / Discovery+ Vis mer

- Hva synes du om samarbeidet mellom deg og Thomas?

- Samarbeidet mellom oss var interessant. Han er jo en tidligere individuell toppidrettsutøver og tok jo dette blodseriøst, mens jeg så litt mer leken og moro i det. For det var jo regler hele tiden som ble endret, og vinner man en etappe måtte jo det laget vente et kvarter og starte sist. Så jeg tok det etter hvert mindre og mindre seriøst. Men Thomas ville virkelig vinne for enhver pris.

- Har ikke kontakt

Fra tidligere episoder har det flere ganger gått en kule varmt mellom Røtterud og Alsgaard, og samarbeidet mellom de to skar seg etter hvert, til tross for at det startet bra.

Nå røper Røtterud hvordan stemningen er mellom dem i dag.

- Vi har ikke kontakt i dag. Det forblir mellom oss i gruppa. Jeg har jo hatt svært god kontakt med de andre deltakerne og vært på mange hyggelige middager, men noe utover det har jeg ikke noe behov for å kommentere.

I kjent stil får vinnerne i «71 grader nord»-universet en bil i premie. Det er riktignok ikke bare-bare å vinne en bil sammen, og Røtterud avslører hvordan de skal fordele det.

- Jeg har bestemt meg for å kjøpe ut Thomas, så jeg tar bilen.

TATT PÅ SENGA: Elisa Røtterud skjønte lite da hennes partner Thomas Alsgaard «snappet» under en tur i «71 grader nord - team». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Marianne Aambø, senior kommunikasjonsrådgiver i Discovery, som informerer om at Thomas Alsgaard ikke ønsker å svare på spørsmål vedrørende saken.

På spørsmål til Aambø om produksjonen har vært involvert i fordelingen av premien, svarer hun:

- Det laget som vinner, får en bil fra Toyota, så er det opp til dem hvordan de vil forvalte premien. Vi legger oss ikke opp i det.

LES OGSÅ: - Hadde litt fordommer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer