Marie Fredriksson:

Dette skjer med million-arven

Marie Fredriksson etterlot seg 50 millioner kroner.

DØD: Roxette-sangeren Marie Fredriksson døde i desember, 61 år gammel. Foto: NTB Scanpix.
DØD: Roxette-sangeren Marie Fredriksson døde i desember, 61 år gammel. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I starten av desember forlot den folkekjære Roxette-sangeren Marie Fredriksson verden, 61 år gammel. «Listen To Your Heart»-sangeren hadde vært syk i mange år, og det var sykdommen som til slutt krevde livet hennes.

Hun ble rammet av en hjernesvulst i 2002, som hun etter tre år ble kvitt. Hun led derimot av senskadene som følge av den tøffe behandlingen, og satt på scenen under sine siste opptredener. Da dødsfallet ble kjent, ble 61-åringen hyllet av kolleger og fans fra hele verden, og det var tydelig at hun hadde betydd mye for mange.

Hun ble begravet i stillhet, og i etterkant har det vært relativt stille rundt både henne og de nærmeste. Nå har det derimot dukket opp nye opplysninger om Fredriksson, som viser hvordan arven etter henne skal fordeles.

Arver alt

Svenske Aftonbladet har fått tilgang på testamentet etter artisten. I det framgår det at hun satt på verdier til totalt 64 millioner kroner, blant annet en bolig og tomt i Danderyd i Stockholm til en verdi av 23 millioner kroner. Hun hadde derimot også rundt 14 millioner kroner i lån, noe som medfører at hun totalt var verdt rundt 50 millioner kroner da hun døde.

I testamentet kommer det frem at det er ektemannen Mikael Bolyos (62) som arver alt. Han giftet seg med den svenske sangeren i 1994, og fikk to barn i løpet av ekteskapet - datteren Inez Josefin (26) og sønnen Oscar Mikael (23).

EN GOD STØTTE: I sin selvbiografi skryter Marie Fredriksson av støtten ektemannen Mikael Bolyos har vist henne. Her er paret, som giftet seg i 1994 og har to barn sammen, i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O´Neill sommeren 2013. Enkemannen arver alt, kommer det nå fram. Foto: TT / NTB scanpix
EN GOD STØTTE: I sin selvbiografi skryter Marie Fredriksson av støtten ektemannen Mikael Bolyos har vist henne. Her er paret, som giftet seg i 1994 og har to barn sammen, i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O´Neill sommeren 2013. Enkemannen arver alt, kommer det nå fram. Foto: TT / NTB scanpix Vis mer

Han har arveretten, og må videre fordele det han vil til de to barna - som nå står igjen uten en mor. Bolyos har såkalt «fri förfoganderätt», som vil si at han kan forvalte arven som han vil. Han kan derimot ikke sløse bort alt, fordi arven etter ham igjen skal gå til barna.

Marie Fredriksson hadde en stor formue. Hun har også aktiva i flere selskaper, blant annet Amelia Music AS. I tillegg var hun medeier i et musikkproduksjonsselskap.

Smykker, kunst og antikviteter utgjør også en god porsjon av formuen, hele 2,5 millioner kroner. Det er heller ikke til å stikke under stol at millioner av solgte album verden over har bidratt til den høye formuen.

Overfor svenske Aftonbladet har ikke familiens manager Marie Dimberg hatt noe ønske om å kommentere saken.

DØD: Den svenskfødte, franske skuespilleren Max von Sydow har gått bort, 90 år gammel. Foto: NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Superstjerne

Marie Fredriksson var en svært folkekjær svensk artist, som sammen med Per Gessle (60) utgjorde den svenske popgruppen Roxette. Duoen ble dannet i 1986, og bandet har hatt fire førsteplasser på den prestisjetunge amerikanske Billboard-listen.

Sammen står de bak en rekke store hitlåter, som «The Look», «It Must Have Been Love», «Listen to Your Heart» og «Joyride», og de har solgt hele 75 millioner plater verden over.

VERDENSSTJERNE: Marie Fredriksson var kjent verden over. Her er hun fotografert i 2000, i forbindelse med et Dagbladet-intervju. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VERDENSSTJERNE: Marie Fredriksson var kjent verden over. Her er hun fotografert i 2000, i forbindelse med et Dagbladet-intervju. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

De siste 20 årene av livet hennes var hun derimot tidvis svært syk. I 2002 ble hun rammet av en hjernesvulst.

Legene ga henne den gang en 20 til 25 prosent sjanse til å overleve. Det ble starten på en tøff behandlingsrunde, som heldigvis skulle resulterte i at svulsten til slutt forsvant. Det var derimot ikke enden på visa.

Sykdommen var så alvorlig at Fredriksson fikk beskjed av legene om at hun bare hadde et halvt år igjen å leve. Likevel trosset artisten alle odds, og i 2005 ble hun kvitt kreften. Hun skulle derimot lide av senskader som følge av behandlingen. I dokumentaren «It All Begins Where It Ends», som ble sendt på svensk tv i 2012, snakket hun ut om sykdommen og kampen for å bli frisk.

Fredriksson måtte blant annet gå på en intensiv kortisonkur, og medisineringen fikk henne til å bli nærmest totalt ugjenkjennelig. På grunn av kortisonet hovnet Fredriksson voldsomt opp.

SATT PÅ STOL: Fredriksson satt på en barkrakk da hun opptrådte i 2015 i Trondheim. Her fra London i samme år. Foto: NTB Scanpix
SATT PÅ STOL: Fredriksson satt på en barkrakk da hun opptrådte i 2015 i Trondheim. Her fra London i samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var så grusomt. Jeg svulmet opp i hele ansiktet, hele kroppen. Jeg spiste så fryktelig mye kortison, sa hun den gang.

Situasjonen var så ille at ektemannen Mikael Bolyos holdt tilbake informasjon om sykdommen for kona. Han innrømmet i dokumentaren at det var ei tung tid å takle.

- Det var utrolig komplisert. Noe informasjon ville jeg jo ikke fortelle til Marie, for det var så fryktelig nattsvarte prognoser, sa han.

I 2009 bestemte Per og Marie seg for å dra ut på turné igjen, atter en gang som den verdenskjente duoen Roxette. Det ble derimot ikke helt uten problemer, da helsen slo seg vrang igjen. Under en konsert i Trondheim i 2015, måtte hun ha hjelp opp på scenen. Der satt hun på en barkrakk under hele opptredenen.

Sommeren 2016 skulle den svenske gruppen egentlig ut på siste del av sin 30-års jubileumsturné, men valgte å avbryte turneen etter råd fra Marie Fredrikssons leger.

Det betydde at bandets siste opptreden noensinne ble i Cape Town i februar 2016. I kommentarfeltet delte flere sorgen over å ikke få se bandet en siste gang, men vokalist Marie Fredriksson presiserte i innlegget at det rett og slett ikke lot seg gjøre.

LES OGSÅ: Tv-stjernen begraves i stillhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer