«Skal vi danse»:

Dette skjer med den siste plassen

TV 2 bekrefter ytterligere endringer i dommerpanelet.

TO SKAL UT: Verken Egor Filipenko eller Tore Petterson blir å se i neste sesong. Trine Dehli Cleve og Merete Lingjærde får selskap av Morten Hegseth. Foto: Espen Solli / TV 2
TO SKAL UT: Verken Egor Filipenko eller Tore Petterson blir å se i neste sesong. Trine Dehli Cleve og Merete Lingjærde får selskap av Morten Hegseth. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Fredag ble det kjent at TV 2 gjør store endringer i forkant av høstens sesong av «Skal vi danse». De erfarne dommerne Egor Filipenko (33) og Tore Petterson (42) er begge ferdige i programmet, og inn kommer VGTV-profilen Morten Hegseth (35).

De siste dagene har sikkert mange lurt på om det kommer flere nye fjes inn i dommerpanelet - men svaret på det er nei. TV 2 bekrefter overfor Se og Hør søndag at dommerpanelet krympes fra fire til tre medlemmer i høstens sesong.

Det betyr at bare Trine Dehli Cleve (60), Merete Lingjærde (59) og Morten Hegseth skal bedømme danseprestasjonene til kjendisene som skal svinge seg på parketten til høsten.

- Vi mener kombinasjonen av Trine og Merete med sin dansekompetanse, og Morten med sin folkelighet og kjappe replikk, blir en perfekt dommertrio. I tillegg tror vi at løsningen med tre dommere kan gi en fin dynamikk og flyt i programmet, sier programdirektør Kathrine Haldorsen i en kommentar til Se og Hør.

Hvem som skal delta, er for øvrig foreløpig ikke offentliggjort.

SKADD: Farmen-aktuelle Lasse Lom har tidligere vunnet italienske «Skal vi danse». Under et finalenummer gikk det galt, da han fikk albuen ut av ledd og røk av en muskel i armen. Vis mer

Takket for innsatsen

Det var fredag de store endringene i «Skal vi danse» ble bekreftet.

- Vi gleder oss over å ha fått Morten Hegseth inn i dommerpanelet i «Skal vi danse». Med sitt unike perspektiv og lange erfaring som underholdningsjournalist blir han et spennende tilskudd til «Skal vi danse» i høst. Morten skal på sitt vis sette ord på det folk hjemme i stuene ser, sa programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, til Se og Hør.

Samtidig takket TV 2 Filipenko og Petterson for innsatsen gjennom mange år:

- Vi ønsker å takke Egor og Tore for lang og tro tjeneste i «Skal vi danse», de har levert solide bidrag til «Skal vi danse»-suksessen de siste åra.

Petterson har vært dommer i programmet siden 2016 sammen med Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Egor Filipenko. Han har gjennom åra bemerket seg med sine fargerike klesplagg og hårsveiser, samt vitsene han har servert seerne.

Filipenko har sittet i dommerstolen siden sesong elleve i 2015.

SINGEL: Det er få som visste at da Nate Kahungu skulle danse finale i «Skal vi danse», var han midt i noe eget på privaten. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

- Ikke lenger ønsket

Lørdag skrev Tore Petterson på Instagram at han ikke fikk fortsette som dommer i det populære programmet.

«Da var det altså offentlig. Mine tjenester er ikke lenger ønsket av 'Skal vi danse' og TV 2», skrev han innledningsvis.

På spørsmål fra Se og Hør om hva han mente med dette, svarte han:

- Det høres jo veldig dramatisk ut. Det er ikke så dramatisk, sa han, og forklarte:

- De har jo fornyet seg og vil sette sitt eget preg. Det er nytt produksjonsselskap og de ønsket å gjøre forandringer. Det er selvfølgelig trist, for jeg har hatt det innmari gøy. Det er ingen som er uerstattelige, og det har jeg visst hele tida.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling har flyttet sammen med Birgit Skarstein - og nylig møttes de sammen med hver sin dansepartner for å markere begivenheten. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

Petterson fikk beskjeden fra produsenten for et halvt års tid siden.

- Man blir jo lei seg med en gang. Vi hadde en lang og fin samtale. De hadde ikke noen annen grunn enn at de ville skape noe nytt. De hadde ikke brukt meg i fem år om jeg hadde vært ubrukelig, sa Petterson.

LES OGSÅ: Derfor uteble de fra feiringen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer