Dette skjer med Amys penger

Amy Winehouse tjener millioner etter sin bortgang.

ARVER AMY: Amys foreldre, og muligens broren Alex, er de som skal forvalte arven etter Amy. Det er også de som bestemmer hva som skjer med de fremtidige inntektene til den avdøde artisten. Foto: All Over Press
ARVER AMY: Amys foreldre, og muligens broren Alex, er de som skal forvalte arven etter Amy. Det er også de som bestemmer hva som skjer med de fremtidige inntektene til den avdøde artisten. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Da Amy Winehouse døde 23. juli i år etterlot hun seg både en anseelig formue, en egen kleskolleksjon og et ikke utgitt album.

Nå er det klart hva som skjer med den avdøde artistens penger og fremtidige karriere. 

Amy Winehouse skal ha endret sitt testamente like etter at hun skilte seg fra ektemannen gjennom to år, Blake Fielder-Civil. Eksmannen, som skal ha introdusert artisten for heroin og crack kokain, vil dermed ikke tjene et rødt øre på sin avdøde ekskone.

Derimot skal Amy ha etterlatt sin formue til sine foreldre, og muligens til broren Alex, skriver eonline.com.

Amys far, Mitch Winehouse, har gått ut og bekreftet at han og Amys mor kontrollerer datterens formue. Det betyr at de både holder styr på de pengene Amy tjener etter hennes død, og at de tar beslutninger om hvordan hennes pågående karriere og inntekten av denne forvaltes fremover.

Denne uken kommer det nye Amy Winehouse-albumet «Lioness: Hidden Treasures.

- Amys eiendom, som min ekskone og jeg er en del av, kunne vi velge å utgi eller å la være å utgi. Vi dro og hørte på albumet, og det var veldig vanskelig for oss. Det var veldig følelsesladet, sier Mitch Winehouse i et intervju med ITVs «Daybreak».

- Vi måtte sette oss ned og høre gjennom det, og etter et par låter klarte vi å roe oss ned litt. Sønnen vår var også der, og vi måtte alle være enige om at albumet var av samme kvalitet, eller bedre enn «Frank» og «Back to black». Vi ble mer enn positivt overrasket, sier Mitch Winhouse til ITV.

Familien har opprettet «the Amy Winehouse foundation, som skal hjelpe trengende barn. Alt overskudd fra Amys siste kleskolleksjon og noe av inntektene fra det kommende albumet vil gå det til nystartede fondet. Resten tilfaller den avdøde artistens familie.

Ifølge eksperter er det forventet at nærmere 5,5 millioner kroner vil gå til fondet bare i år.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Jeg er fullstendig knust