Coronaviruset:

Dette skjer med «Allsang på grensen»

TV 2-programmet har fått klarsignal.

BLIR ALLSANG: Det blir «Allsang på grensen» også i år også til tross for coronaviruset. Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2.
BLIR ALLSANG: Det blir «Allsang på grensen» også i år også til tross for coronaviruset. Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av april opplyste kulturminister Abid Raja (44) at forbudet mot arrangementer med over 500 personer forlenges til 1. september.

Beslutningen vil naturligvis bety mye for mange den kommende tiden, og blant andre TV 2-suksessen «Allsang på grensen», som spilles inn fra Fredriksten festning i Halden, kunne påvirkes.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, opplyste nylig til Se og Hør at kanalen har jobbet med alternative planer lenge, og at avgjørelsen om å forlenge forbudet mot å samle flere enn 500 mennesker over sommeren, ikke kommer overraskende på

- Vi jobber med ulike løsninger og håper å ha landet noe i løpet av et par uker, fortalte han.

Nå er altså planen for TV 2-programmet klar, og det blir «Allsang på grensen» også i år, og premieren skjer torsdag 25. juni.

Vis mer

Det var VG som først omtalte saken.

Ny location

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, opplyser i TV 2s pressemelding at dette blir den første helnorske sesongen, hvor hele musikkbransjen er invitert til å være med gjennom sommeren.

Programleder Katrine Moholt (46) legger ikke skjul på at hun er veldig glad for at de har fått klarsignal. I år skal innspillingen flyttes noen hundre meter fra der det tidligere har blitt spilt inn, opplyser hun til Se og Hør.

- Det er så bra at vi får lage «Allsang på Grensen» i sommer også. Vi skal lage programmet med familier som publikum. Familier kan være sammen, også skal hver familie sitte med god avstand, forteller hun til Se og Hør.

Videre forteller 46-åringen at det blir en mer intim setting i år enn de har hatt tidligere.

- Sommeren blir helnorsk med bare norske artister. Fredriksten Festning er fremdeles stedet, men vi har flyttet oss høyere opp, og får dermed en fantastisk utsikt over Halden by, fortsetter Moholt, og legger til:

- Vi skal synge sammen med folket i år også, med artister som virkelig gleder seg til å opptre igjen etter uker uten kontakt med publikum.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

I TV 2s pressemelding opplyses det om at gjennomføringen av årets «Allsang på Grensen» er godkjent av kommuneoverlegen i Halden.

Med hensyn til coronaviruset blir det et mindre publikum under årets tv-sendinger, og utvalgte familier skal altså plasseres i trygg avstand fra scenen.

Moholt skal lede det velkjente tv-programmet sammen med Stian «Staysman» Thorbjørnsen (38).

Thorbjørnsen har tidligere uttalt til Dagbladet at han har vært fan av programmet i mange år. Han har tidligere vært med både som gjest og gjesteprogramleder.

- Jeg har vel vært med nesten hver sommer siden 2014, og har vært glad i Allsang-familien hele veien, fortalte han.

Den siste tiden har både tv-produksjoner og arrangementer blitt avlyst eller endret som følge av coronaviruset. Sendinger har gått for tomme saler og innspillinger har blitt utsatt.

Må i karantene før innspilling

Det er imidlertid ikke tilfelle for «Farmen kjendis» som starter innspillingen som planlagt 21. mai. For at produksjonen skal gå forsvarlig for seg, har produksjonsselskapet Strix utredet en rekke tiltak.

- Og vi har nå konkludert med at disse produksjonene er mulig å gjennomføre innenfor de smittevernsrestriksjonene som gjelder, sa programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen i en pressemelding.

Blant tiltakene som iverksettes er blant annet at «Farmen kjendis»-deltakerne blir pålagt 14 dagers hjemmekarantene i forkant av innspillingen, opplyste TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til Se og Hør.

- Det betyr at kan deltakerne kan leve uten avstandsregler seg imellom inne på gården, men skal fortsatt holde avstand til crew, forklarte han.

ETTER PLANEN: «Farmen kjendis» spilles inn 21. mai. Her er fjorårets deltakere. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ETTER PLANEN: «Farmen kjendis» spilles inn 21. mai. Her er fjorårets deltakere. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

De ansatte blir ikke pålagt karantene, men må holde avstand til hverandre og deltakerne etter Folkehelseinstituttets retningslinjer. Dersom avstand ikke er mulig, vil det bli benyttet smittevernsutstyr. Det blir i tillegg kuttet kraftig ned på statistbruken, og også her skal avstandsreglene følges.

LES OGSÅ: Dette skal hun gjøre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer