«Stjernekamp»:

Dette skjer i kulissene

Avslører det du ikke får se på TV i beste sendetid.

I siste episode av «Tett på stjernene» ser finalistene tilbake på vennskap og samhold. Video: NRK, «Tett på stjernene» Vis mer
Publisert

«Stjernekamp»-finalen nærmer seg med stormskritt - i skrivende stund er den kun et knapt døgn unna.

Da skal det avgjøres om det er KEiiNO-vokalist Alexandra Rotan (25) eller jodler og strupesanger Bjørn Tomren (40) som stikker av med den gjeve seieren.

FINALSTER: Bjørn Tomren og Alexandra Rotan er finalistene som kjemper om den gjeve seieren. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
FINALSTER: Bjørn Tomren og Alexandra Rotan er finalistene som kjemper om den gjeve seieren. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Det er ingen tvil om at det har vært noen hektiske uker for artistene. Det er imidlertid litt uklart hva de faktisk holder på med hele tiden - i hvert fall for seere som ikke følger sideprogrammet «Tett på stjernene».

Se og Hør har derfor tatt en prat med programmets artistansvarlig for å finne ut hva som egentlig foregår bak kulissene i det populære NRK-programmet.

Travelt opplegg

Kathrine Sæten Eliassen forklarer at det er mandag og tirsdag som er mest hektisk for artistene. Da skal det øves med coach, det skal prøves kostymer i NRK kostymeavdeling og de skal forberede låter med musikkprodusent i studio.

FØLGER STJERNENE: Artistansvarlig Kathrine Sæten Eliassen følger «Stjernekamp»-artistene svært tett. Foto: Privat
FØLGER STJERNENE: Artistansvarlig Kathrine Sæten Eliassen følger «Stjernekamp»-artistene svært tett. Foto: Privat Vis mer

- Koreografi da, har de tid til det?

- He he, såvidt! Hvis de har en låt der de trenger koreografi, så er det enten mandag eller tirsdag det også, sier hun, og legger til at det er mest travelt i starten av uken slik at alt er klart til lydprøver på onsdag.

Klipp fra NRK-programmet "Stjernekamp" der Helene Bøksle ringer broren sin for å få hjelp til "Your Mama.."-vitser. Vis mer

Får velge selv

Når det gjelder kostymeprøvene, forteller Kathrine at artistene ikke får bestemme hva de skal ha på seg helt selv. Det er én av få ting som ikke er helt fritt, forteller hun.

- Det er litt forskjellige mennesker som har meninger der, noen som har med scene og uttrykk å gjøre blant annet. Men artistene er selvsagt med på å mene ting og bestemme til slutt hvordan det skal være. Det viktigste er at de blir fornøyde.

Hva artistene skal synge, kan de imidlertid få velge helt selv.

- Det er helt fritt! Det er veldig gøy. Så er det av og til de må rådføre seg og ledes inn i riktig bane - og hvis de trenger tips og råd får de det - men til syvende og sist er det fritt, sier hun, og fortsetter:

IKKE VALGFRITT: Under gruppeoppgavene får ikke artistene velge selv hva de skal ha på seg. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
IKKE VALGFRITT: Under gruppeoppgavene får ikke artistene velge selv hva de skal ha på seg. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

- Det eneste de ikke får velge selv er fellesnummer og hemmelige gruppeoppgaver man ofte har. Det er ting produksjonen har bestemt. Så får artistene vite det samme dag som det er øving.

- Alle er forskjellige

At det er noen travle uker for de konkurrerende artistene, er altså ikke så rart.

Det mange imidlertid kanskje ikke vet, er at flere av dem ofte har en vanlig jobb ved siden av.

- Det avhenger fra person til person. Noen har jobb på si, noen tar på seg en god del spillejobber de andre dagene, mens noen velger å bare fokusere hundre prosent på «Stjernekamp». Alle er forskjellige, så noen får energi av å gjøre mye, mens andre trenger å fokusere på én ting.

Artistansvarlig Kathrine Sæten Eliassen pepper opp Carina Dahl før operasendingen. Video: NRK, «Tett på stjernene» Vis mer

Til tross for alt de har å gjøre, får artistene heldigvis god tid til å bli gode venner.

- De knytter så sterke bånd når de gjør noe som betyr så mye sammen, spesielt ved å være der på lørdagene. De blir genuint glade i hverandre, og de er så støttende og gir hverandre gode ord når det trengs. Man får fort et veldig sterkt bånd når man er sammen om noe sånt.

NÆRE VENNER: Artistene får ofte tette bånd gjennom opplevelsen. Her fra semifinalen i årets sesong. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
NÆRE VENNER: Artistene får ofte tette bånd gjennom opplevelsen. Her fra semifinalen i årets sesong. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Lite sladder

- Kan du røpe noen hemmeligheter fra kulissene?

- Jeg vet ikke om det er så mye hemmeligheter, det er veldig lite sladder fra «Stjernekamp»-gjengen. Da tror jeg kanskje du skal gå til et annet program å høre, flirer hun, og legger til:

- De er mye med hverandre, det er gøyalt og de bare koser seg. Hvis det er noen hemmeligheter så vet i hvert fall ikke jeg om det, og jeg er en av dem som er tettest på artistene.

Det ryktes allerede at det blir et forrykende show på finalesendingen lørdag kveld. Kathrine kan nemlig melde om at det har hørtes nydelig ut på prøvene før sendingen.

Dermed er det også trygt for både crew og artister å ta seg en real og velfortjent fest etter finalen.

- Nå finalen er ferdig tar vi oss en fest! Da får vi endelig lov til å klemme hverandre, og det skal vi gjøre. Det blir nydelig. Det pleier alltid å være veldig god stemning på finalefesten.

Finalen i «Stjernekamp» sendes på NRK1 lørdag klokken 19.50.

LES OGSÅ: Avslører romantisk date på scenen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer