«Tre nøtter til Askepott»:

Dette skjedde bak kulissene til «Tre nøtter til Askepott»

Hemmelig forelskelse og skjult graviditet. Visste du dette om den populære julefilmen?

POPULÆR: Julefilmen om den foreldreløse jenta og den fortryllende prinsen er tradisjon for mange. I hovedrollene var Pavel Travnicek og Libuse Safránková - som også var forelsket i virkeligheten. Foto: IMAGO / All Over Press
POPULÆR: Julefilmen om den foreldreløse jenta og den fortryllende prinsen er tradisjon for mange. I hovedrollene var Pavel Travnicek og Libuse Safránková - som også var forelsket i virkeligheten. Foto: IMAGO / All Over Press Vis mer
Publisert

Den tsjekkiske julefilmen «Tre nøtter til Askepott» fra 1973 er et fast innslag på tv-skjermen hos mange på julaften. Klassikeren har blitt vist på NRK hver jul siden 1996, og i år er intet unntak.

Historien om tjenestejenta som vinner prinsen og halve kongeriket er velkjent for de fleste, men det ligger flere ukjente sannheter bak både handlingen og skuespillerne i den populære filmen.

Blant annet var de to hovedrolleinnehaverne, Libuse Safránková (65) og Pavel Travnicek (68), forelsket i hverandre ikke bare i filmen - men også i virkeligheten.

Det kunne sistnevnte, som spiller den kjekke prinsen, fortelle til KK i 2010:

- Libuse og jeg var forelsket i hverandre. La meg si det slik: Hun var 19 år, og jeg 23. Vi gikk andre året på teaterskolen da vi fikk tilbud om å spille i «Askepott». Vi var unge og uprofesjonelle, og Libuse både var og er en fantastisk vakker kvinne.

Videre kunne 68-åringen fortelle at de to snek seg inn i skogen i pausene for å kysse i det skjulte. Lykken skulle imidlertid vise seg å være kortvarig, men duoen beholdt vennskapet.

Pavel kunne for øvrig ikke ri da han fikk rollen som prinsen. Det avslørte han i et intervju med Dagbladet i 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.