<strong>BLIR PROGRAMLEDER:</strong> Skuespiller og aktivist Ulrikke Falch er aktuell som programleder i dokumentarserien «F-ordet» som har premiere i november . Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BLIR PROGRAMLEDER: Skuespiller og aktivist Ulrikke Falch er aktuell som programleder i dokumentarserien «F-ordet» som har premiere i november . Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Ulrikke Falch:

Dette skal Ulrikke Falch gjøre nå

Skal overbevise videregående-elever om at de er feminister.

Publisert
Sist oppdatert

Ulrikke Falch (21) har stadig mange jern i ilden, og til høsten debuterer skuespilleren og samfunnsdebattanten som programleder i P3-dokumentarserien «F-ordet».

Med programmet vil hun undersøke holdninger til kjønn og kjønnsroller, og i løpet av seks uker ønsker hun å overbevise elevene ved en vanlig videregående skole om at de er feminister. På den internasjonale mannsdagen 19. november får hun vite om hun lykkes.

- I Norge er vi veldig likestilte, men det finnes en del holdninger som gjør at vi forskjellsbehandler på bakgrunn av kjønn, sier Ulrikke på NRKs høstlansering.

Hun legger til at det ikke bare er jenter som utsettes for press.

- Det gjør guttene også, og det må vi gjøre noe med.

Vis mer Vis mer

Fra scenen forteller hun om da hun gikk i niendeklasse, og ble mobbet for å ha for muskuløse lår, og fikk beskjed om at hun ikke burde trene så mye. Hun forteller videre at hun ble veldig fokusert på hvordan kroppen hennes så ut, som resulterte i at hun utviklet spiseforstyrrelse og til slutt ble innlagt.

Saken fortsetter under bildet:

<strong>«SKAM»:</strong> lrikke ble kjent gjennom NRK-serien «SKAM». Her med kollegene Ina Svenningsdal, Lisa Teige, Ulrikke Falch, Iman Meskini og Josefine Frida Pettersen. Foto: NTB Scanpix
«SKAM»: lrikke ble kjent gjennom NRK-serien «SKAM». Her med kollegene Ina Svenningsdal, Lisa Teige, Ulrikke Falch, Iman Meskini og Josefine Frida Pettersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg til å ha vært aktuell med NRK-podkasten «Ulrikkes univers» denne våren, har det også blåst hardt rundt Ulrikkes feministiske engasjement det siste året. I mars tok hun en pause fra Instagram-kontoen sin med en million følgere i kjølevannet av diskusjonen rundt Vixen-saken og 8. mars-debatten. Det tok likevel ikke lang tid før hun var tilbake på Instagram, og fortsatte som en tydelig samfunnsdebattant.

- Feminisme handler om likestilling for alle, også hvite menn som pusher 50, Dan Børge, sier Ulrikke, og ser mot Dan Børge Akerø som leder høstlanseringen.

- Jeg skal bevise at feminister ikke er mannehatere. Vi skal fortsette å kjempe for likestilling, og alle skal med, sier hun.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: Ler av kjærlighetsryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer