STJERNE: Iman Meskini spilte karakteren Sana i «Skam». Fjerde og siste sesong av serien omhandlet karakteren hennes, og Iman oppnådde stor berømmelse - også internasjonalt. Nå avslører 21-åringen hva hun skal fremover. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STJERNE: Iman Meskini spilte karakteren Sana i «Skam». Fjerde og siste sesong av serien omhandlet karakteren hennes, og Iman oppnådde stor berømmelse - også internasjonalt. Nå avslører 21-åringen hva hun skal fremover. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Iman Meskini fra «Skam»:

Dette skal «Skam»-stjernen gjøre nå

Iman Meskini har flere baller i luften når hun nå «dimmer».

Publisert

(Se og Hør): Selv om «Skam»-eventyret er ved veis ende her i Norge, har flere andre utgaver av serien blitt rullet ut i blant annet Frankrike, Italia og USA.

Siste klipp av den norske, originale og hyllede serien ble vist i sommer, som for mange kan virke som evigheter siden. Sesongen med Sana i hovedrollen, spilt av Iman Meskini (21), fikk derimot den anerkjennelsen den fortjente - og er nå nominert til Gullruten.

Serien er nominert til beste dramaserie, og det blir utvilsomt hyggelig for «Skam»-gjengen å møte hverandre under utdelingen i Bergen i starten av mai igjen. Livet har likevel gått videre for de unge skuespillerne.

JUBLENDE: «SKAM«-gjengen vant hele to priser under Gullruten 2017, men alderen til flere av skuespillerne blir et problem på etterfesten. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer Vis mer Vis mer

Iman Meskini er blant dem som har valgt å gå en helt annen retning. Selv om serien hun er med i kan vinne pris, og hun selv er nominert til Publikumsprisen, har hun gått andre veier.

Lysende fremtid

Hun er for tiden i Forsvaret, men har heller ikke tenkt å tilbringe hele fremtiden der.

Det er i et intervju med Her og Nå at Meskini letter på sløret om fremtiden. Hun forteller at hun snart skal «dimme», altså at hun blir ferdig med førstegangstjenesten.

Den har hun tilbrakt i Luftforsvaret.

- Jeg har en stilling som heter avdelingstillitsvalgt. Forsvaret har én sånn i hver leir, for at ikke alle soldater skal gå til ledelsen med spørsmål, krav og henvendelser. Jeg er bindeleddet mellom soldatene og ledelsen, sier hun til bladet.

På grunn av førstegangstjenesten valgte den anerkjente skuespilleren å utsette studiene sine. Nå som eventyret i militæret er ved veis ende, har hun klare intensjoner om å komme seg tilbake på skolebenken.

Hun tar Midtøsten-studier med arabisk på Universitetet i Oslo, og tror det blir deilig å kunne dykke ned i bøkene igjen.

Saken fortsetter under bildet.

FJONG: Meskini er glad i å pynte seg. Her er hun og Tarjei Sandvik Moe på Slottet i forbindelse med besøket til prins William og hertuginne Kate. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FJONG: Meskini er glad i å pynte seg. Her er hun og Tarjei Sandvik Moe på Slottet i forbindelse med besøket til prins William og hertuginne Kate. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har tatt ett år, så studieplassen venter på meg. Det er et kult studium, om historien og kulturen i Midtøsten og Nord-Afrika. Jeg valgte det fordi det var for lite fokus på det i grunnskolen. Dessuten er arabisk et veldig fascinerende språk, forteller Meskini, selv om hun også erkjenner at hun ikke snakker språket særlig godt.

Det er ikke det eneste jernet 21-åringen har i ilden. På Instagram avslørte hun nylig at hun er med på prosjektet «Just Speak Clothing», et motemerke som lager «klær med mening».

- Sårbart

Iman er ikke den eneste av gjengen fra «Skam» som har valgt å gå en helt annen vei etter at serien tok slutt. Hun kan derimot fortelle at de fortsatt holder kontakten.

Noen av skuespillerne var nylig i Paris sammen, som ble godt synlig på deres respektive Instagram-kontoer.

STAS: Da hertuginne Kate og prins William besøkte Norge tidligere i år, fikk et knippe av «Skam»-stjernene møte dem. Iman Meskini var blant annet til stede på Hartvig Nissen videregående skole da hertugparet tok turen. Foto: NTB scanpix
STAS: Da hertuginne Kate og prins William besøkte Norge tidligere i år, fikk et knippe av «Skam»-stjernene møte dem. Iman Meskini var blant annet til stede på Hartvig Nissen videregående skole da hertugparet tok turen. Foto: NTB scanpix Vis mer

De ble stoppet av fans hvor enn de gikk, og det er tydelig at serien har betydd mye for mange.

- Det har betydd så mye, for så mange, å finne «Skam». Og etter hvert også; å finne hverandre. Så står de der foran oss, og begynner å gråte. Det blir så sårbart. De tør å vise sårbarhet, og det er så fint. Det er jo denne sårbarheten vi selv har forsøkt å uttrykke, gjennom fire sesonger av «Skam», sier hun.

Etterlengtet

Intervjuet med Meskini er ikke den eneste «Skam»-relaterte nyheten denne uken.

Etter at Frankrike, Italia og Tyskland har sluppet sine egne «Skam»-versjoner, er det endelig action i den amerikanske «Skam»-leiren.

Onsdag ble nemlig et 22 sekunder langt videoklipp publisert på Facebook-siden «Skam Austin», som en forsmak på hva man har i vente fra Julie Andem og hennes amerikanske team. Premieredatoen for serien blir tirsdag 24. april.

SKAM AUSTIN: Dette 22 sekunder lange klippet er første smakebit fra den amerikanske versjonen av «Skam», som er regissert av Julie Andem selv. Video: Skam Austin / Facebook Watch Vis mer

Serien lover nye «drypp» daglig via Facebook. I klippene avsløres det at Andems amerikanske svar på Hartvig Nissen vgs., er Bouldin High Gymnasium.

Amerikanske «Skam» har premiere to og en halv måned etter franske «Skam», som var det første landet som slapp sin egen versjon av den norske TV-suksessen.

Det er produsenten Simon Fullers selskap XIX Entertainment som har kjøpt rettighetene til å produsere «Skam» til det amerikanske TV-markedet. Fuller står bak internasjonale suksesser som «Idol» og «So You Think You Can Dance».

Fuller er også mannen bak den ikoniske popgruppa Spice Girls, som herjet hitlistene på nittitallet med hits som «Wannabe» og «2 Become 1».

NRK slapp lørdag en «Skam»-lignende serie, helt uten forvarsel. Rikskringkasterens nye TV-baby er døpt «Blank», og handler om livet etter videregående.

LES OGSÅ: - Derfor kysset ikke Sana og Yousef

ØDELA VEGGEN: Cengiz Al skulle trikse litt på «Skal vi danse»-trening, men det gikk ikke helt etter planen. Det resulterte i stedet med et stort hull i veggen. Au, da! Video: TV 2, Seoghør.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer