Thomas Engeset:

Dette skal «Olsenbanden Jr.»-Kjell gjøre nå

Barnestjernen vil samle så mange single som mulig - i håp om at de finner lykken.

ANNERLEDES: 33-åringen har forandret seg siden han som 14-åring spilte Kjell i «Olsenbanden Jr.». Foto: Privat
ANNERLEDES: 33-åringen har forandret seg siden han som 14-åring spilte Kjell i «Olsenbanden Jr.». Foto: Privat Vis mer
Publisert

Thomas Engeset (33) er for mange best kjent som Kjell fra den populære miniutgaven av «Olsenbanden» - også kalt «Olsenbanden Jr.». Engeset spilte rollen som Kjell i to «Olsenbanden Jr.»-filmer, og på 2000-tallet var disse to blant de mest populære barnefilmene vi hadde her til lands.

Nesten to tiår senere har det skjedd mye i livet til mannen bak Kjell: Han har blitt pappa, jobbet som regissør i ti år - og denne uken ble det kjent at han blir ny programleder i «Alle mot 1», sammen med Selda Ekiz (37) og Victor Sotberg (30).

Dette er ikke det eneste jernet Engeset har i ilden for tiden: Han har et spennende prosjekt på gang, som allerede har fått en del oppmerksomhet.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

Engeset snekrer nemlig sammen en singelfestival som skal gjennomføres til sommeren. Det var Ringerikes Blad som omtalte saken først.

Når Se og Hør slår på tråden forteller den engasjerte 33-åringen at han har gått gjennom hundrevis av meldinger i innboksen, men at den stadig fylles opp på nytt.

Slik ble ideen til

Engeset synes selv det var helt fantastisk å være singel. Han elsket å dra på date og jo flere han gikk på, jo mer fikk han ut av hver enkelt.

- Etter at jeg fikk kjæreste opplevde jeg at de jeg snakket med slettes ikke synes det er så gøy å dra på date, sier 33-åringen til Se og Hør.

ELSKER DATING: Da Thomas Engeset innså at ikke alle synes dating er gøy, kom han på en idé. Foto: Privat
ELSKER DATING: Da Thomas Engeset innså at ikke alle synes dating er gøy, kom han på en idé. Foto: Privat Vis mer

Han mener at mange synes det er kjedelig, skummelt, tidkrevende eller skuffende å dra på date. Det er en enorm forskjell fra hva han selv følte.

- Jeg vurderte å skrive en liten bok om hvordan man kunne ha det gøy på date, men jeg er en altfor sosial fyr til å sette meg ned og skrive en bok, ler han.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB / Instagram Vis mer

På nyåret delte han et innlegg på Instagram hvor han spurte folk hvordan starten på 2022 hadde vært. Ifølge Engeset var det mange som svarte at de ønsket å finne kjærligheten og at de var lei av å være single.

Han bestemte seg derfor for å ta grep og ønsket å invitere til en singelfest på hytta.

Det hele startet på hans private Instagram, før han flyttet det over til en egen Instagram-profil med navn Singelfestivalen.

Sa pang

I løpet av bare noen minutter sto det «99+» i innboksen hans.

Landstedet, som var den tiltenkte lokasjonen, har for lengst blitt for lite, så nå er han i kontakt med flere steder på Hadeland. Den ferske festivalsjefen er nemlig tydelig på at han ønsker å avholde festivalen litt landlig.

FULL INNBOKS: Ifølge Engeset renner det inn med hevendelser fra datingklare single. Foto: Ganeshfoto
FULL INNBOKS: Ifølge Engeset renner det inn med hevendelser fra datingklare single. Foto: Ganeshfoto Vis mer

Engeset er smertelig klar over at det blir umulig å huse alle som ønsker å delta på festivalen det første året, men forklarer at fokuset nå er å danne et solid grunnlag og gjøre det bra fra starten av.

- Også er det jo gøy at det er litt eksklusivt det første året, legger han til.

DATING: «Bloggerne»-profil Eveline Karlsen har tidligere ikke vært særlig åpen for å få noen inn i livet sitt. Nå kan hun røpe at det begynner å endre seg. Video: Rød Løper / Celina Morken og TV 2 «Bloggerne». Vis mer

- Forelsket i absolutt alt og alle

- Hva får en barnestjerne til å ende opp her?

- Jeg er jo en person som hvis jeg hører mennesker på radioen, blir jeg så glad i dem at jeg får lyst til å sende dem en SMS. Jeg har en iboende kjærlighet for mennesker. Jeg blir litt forelsket i absolutt alt og alle, og får lyst til å samle på alle de menneskene jeg møter.

SUPERSOSIAL: Thomas Engeset elsker mennesker og er superglad i å prate med folk. Foto: Privat
SUPERSOSIAL: Thomas Engeset elsker mennesker og er superglad i å prate med folk. Foto: Privat Vis mer

Videre forteller Engeset om tanker han har rundt det å treffe mennesker som ønsker å finne kjærligheten. Selv synes han det er fantastisk å sette seg ned noen timer med mennesker han aldri har møtt før.

Han forklarer at alle har minst tre fascinerende historier fra livet sitt og at dating kommer med en fantastisk mulighet:

- En date er rett og slett en veldig rar greie fordi det finnes én kjøreregel. Du kan stille alt du vil av spørsmål, også må man svare. Når man innser det, blir det innmari spennende, uttrykker han entusiastisk.

Han følger opp med å forklare at det på date hører sjeldenheten til at noen sier at de ikke ønsker å svare på spørsmålet som blir stilt.

«5 i uka»: Første episode av det nye datingkonseptet byr på både tårer og baksnakking. Video: TV 2 Vis mer

- Hva med da du selv datet, ble du ofte gjenkjent som «Kjell »fra« Olsenbanden Jr.»?

- Det er egentlig litt vanskelig å si, jeg tror ikke folk på date hadde lyst til å ta den inngangen, svarer han, og følger opp med:

- Vet ikke hvor mye eller lenge man egentlig kan flyte på at man var skuespiller som 14-åring.

KJELL: Her er Thomas Engeset i rollen som Kjell i Olsenbanden Jr (til venstre i bildet). I midten står Benny, spilt av Lars Berteig og foran til høyre står Egon som spilles av Aksel Støren Aschjem. Foto: Cornelius Poppe / NTB
KJELL: Her er Thomas Engeset i rollen som Kjell i Olsenbanden Jr (til venstre i bildet). I midten står Benny, spilt av Lars Berteig og foran til høyre står Egon som spilles av Aksel Støren Aschjem. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Han minnes derimot et tilfelle hvor barnefilm-rollen fikk oppmerksomhet.

- Jeg var på en date hvor en pratet mye om at hun var skuespiller på en ungdomsskole-revy, også spurte hun om jeg hadde noe skuespillererfaring. Da ble hun ganske flau i ettertid, det var vondt for oss begge, røper han.

- Vokst og fått skjegg

Engeset opplever sjelden å bli gjenkjent, men det hender at folk får et tips som gjør at de kommer på hvor de har ham fra.

- Hvert tredje år er det jo en sånn «hva gjør gutta nå»-sak, så folk henger litt med på den måten. Men jeg har jo heldigvis vokst en meter og fått litt skjegg siden da!

TO FILMER: Det ble hele to Olsenbanden Jr.-filmer for guttetrioen! Foto: Cornelius Poppe / NTB
TO FILMER: Det ble hele to Olsenbanden Jr.-filmer for guttetrioen! Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Datingtiden er for lengst over for mannen bak singelfestivalen. Han har funnet kvinnen i sitt liv og har nå en sønn på halvannet år.

Pappatilværelsen trives han godt med:

- Jeg har gledet meg siden jeg var 16 og det har ikke skuffet. Jeg griner litt daglig bare ved å se på at guttungen slurper saft eller smiler.

HELOMVENDING: Sondre Opsaker Øines valgte å satse på Tor Kristian i «Naked Attraction». Etter innspillingen har det derimot skjedd ting. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

1,4 millioner nordmenn er single

Men nå dreier alt seg om singelfestivalen. Engeset forklarer at det er omtrent 1,4 millioner single nordmenn, og sånn synes han ikke det skal være. Han mener det bare er å brette opp ermene og komme seg i arbeid, for å få ned det tallet.

- For det er ikke sånn at alle de er frivillig single. Det er ikke så mange som har lyst til å sitte alene, mener han, og forteller også om noe av bakgrunnen for at han nå vil hjelpe:

- Jeg har alltid vært veldig glad i mennesker. Jeg tror jeg var fem år gammel da jeg fortalte moren min at jeg elsket å gå til frisøren. Da hun spurte hvorfor, svarte jeg: «Fordi da kan jeg prate så mye jeg vil til frisøren uten at han kan gå noe sted».

SINGEL PÅ ISLAND: Bildet er fra da Thomas Engeset selv var singel, og på tur til Island. Foto: Privat
SINGEL PÅ ISLAND: Bildet er fra da Thomas Engeset selv var singel, og på tur til Island. Foto: Privat Vis mer

33-åringen mener det bare er en løsning: Det er å komme seg frem i sandalene - man må gjøre noe aktivt.

- Har man lyst på kjæreste må man lene seg forover i skoene!

UHELL I KJÆRLIGHET: Benjamin ble Majas utvalgte i «Naked Attraction Norge», og de hadde en hyggelig date. Så tok det hele en brå vending. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

LES OGSÅ: Naken dating-deltaker saksøker for å ha blitt vist naken på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer