Hertuginne Meghan og prins Harry:

Dette skal hunden hete

Er navnet inspirert av parets neste tur?

NYTT «FAMILIEMEDLEM»: Tidligere i sommer adopterte Harry og Meghan en labrador. Nå er navnet avslørt. Foto: NTB Scanpix
NYTT «FAMILIEMEDLEM»: Tidligere i sommer adopterte Harry og Meghan en labrador. Nå er navnet avslørt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (33) har gått til anskaffelse av et nytt «familiemedlem», nemlig en hundevalp.

Det amerikanske nettstedet People kunne nylig avsløre at hertugparet hadde adoptert en labrador allerede i begynnelsen av sommerferien, og nå er angivelig navnet på valpen også avslørt.

Meghan og Harrys firbeinte familiemedlem har nemlig fått navnet «Oz», ifølge Daily Mail.

KOS: Harry og Meghan hilser på hundene til Irlands presidentpar under et besøk i Dublin i juli i år. Foto: NTB Scanpix
KOS: Harry og Meghan hilser på hundene til Irlands presidentpar under et besøk i Dublin i juli i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er uklart hva som er bakgrunnen for navnevalget, men det spekuleres i om det er inspirert av turen hertugparet skal på til Australia i oktober, der de skal åpne «Invictus Games» i Sydney.

Australia blir nemlig i mange sammenhenger omtalt som «Oz», som en forkortelse på uttrykket «Aussie», som igjen kommer fra «Australia».

En kilde nær paret har uttalt til People at valpen har vært med Harry og Meghan både til Cotswolds og rundt ved Nottingham Cottage, hvor paret bor.

Hundeelsker

Da Meghan og Harry gjorde sitt første intervju sammen, dagen de kunngjorde at var blitt forlovet, fortalte Meghan om sine to hunder, Bogart og Guy.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Mens Bogart måtte bli igjen på andre siden av dammen, da han var for gammel til å reise, fikk Guy bli med i flyttelasset til London.

Guy er blant annet blitt observert sammen med dronning Elizabeth (92), og ifølge flere utenlandske medier, blant annet Harper's Bazaar, slo hunden følge med dronningen til Windsor før bryllupet.

Meghans lidenskap for hunder skal ha bidratt til å styrke forholdet til ektemannens bestemor, dronningen.

82-åringen har hatt en rekke hunder opp gjennom årene, og fikk sin første hund da hun var 18 år gammel.

GLAD I HUNDER: Dronning Elizabeth var 18 år gammel da hun fikk sin første hund. Foto: NTB Scanpix
GLAD I HUNDER: Dronning Elizabeth var 18 år gammel da hun fikk sin første hund. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Alle hennes hunder har vært av rasen Welsh corgi pembroke, som har vært i den britiske kongefamilien i en årrekke.

Filmkjendis

Siden 1945 har dronning Elizabeth hatt over 30 hunder av rasen corgi.

Flere av hundene til den britiske dronningen har vært mye omtalt i mediene, og spesielt hunden Willow, som gikk bort tidligere i år, fikk ekstra mye oppmerksomhet.

Willow ble nemlig filmkjendis da dronningen sammen med hundene Willow, Holly og Monty, som også er døde, dukket opp i en video da OL i London gikk av stabelen i 2012.

Eskortert av «den hemmelige agenten 007» gikk dronningen og hennes høyt elskede hunder gjennom Buckingham Palace hvor de viste frem triks, som å rulle på gulvet og løpe i trapper, før de så eieren sin forsvinne i et helikopter med James Bond.

Dronningen har nå to hundene Vulcan og Candy.

Morsomme navn

Også her til lands er de kongelige glade i hunder, og vår egen kronprinsfamilie har to hunder av rasen «labradoodle», en blanding av labrador og puddel.

Milly Kakao ble et fullverdig medlem av den norske kronprinsfamilien i 2009, og fire år senere fikk hun valper.

FAMILIEHUNDER: Kronprinsfamilien er svært glad i sine to hunder. Her er Muffins Kråkebolle (t.v.) og Milly Kakao med og hilser på barnetoget utenfor Skaugum 17. mai i år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FAMILIEHUNDER: Kronprinsfamilien er svært glad i sine to hunder. Her er Muffins Kråkebolle (t.v.) og Milly Kakao med og hilser på barnetoget utenfor Skaugum 17. mai i år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

En av valpene ble værende hos kronprinsfamilien, og fikk navnet Muffins Kråkebolle. De to hundene er stadig å se på bilder av familien.

Muffins Kråkebolle skapte også litt dramatikk i februar i fjor, da hun ble meldt savnet etter å ha forsvunnet på tur. Historien endte heldigvis godt, da hun kom til rette senere samme dag.

I likhet med den britiske kongefamilien, har det vært tradisjon i den norske kongefamilien å ha hund. Det kunne kongehusekspert Kjell Arne Totland fortelle til Se og Hør i 2009.

- Kong Olav hadde både elghund og flere pudler. Mest kjent er kanskje puddelen Troll, sa han og fortsatte:

- Kong Harald og dronning Sonja hadde også hund i mange år. Mest kjent er kanskje de engelske setterne Au og Vela, som også var med kong Harald på jakt i Sikkilsdalen.

LES OGSÅ: Stjernen bekrefter sex-myte