Helene Spilling:

Dette skal hun gjøre nå

«Skal vi danse»-vinner Helene Spilling har planene klare for nyåret.

NYE PLANER: Helene Spilling deler spennende planer. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
NYE PLANER: Helene Spilling deler spennende planer. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert

For en knapp måned siden kunne proffdanser Helene Spilling (25) slippe jubelen løs etter å ha gått til topps i «Skal vi danse» sammen med Simon Nitsche (29).

Duoen ble raskt favoritter hos både seere og dommere, og etter seieren har Nitsche returnert til jobben sin i Sportsnyhetene. Spilling derimot har tatt fatt på helt nye utfordringer etter TV 2-programmet.

På Instagram avslørte hun nemlig nylig at hun starter for seg selv.

«I dag har jeg blitt en nøkkel og mange kvadratmeter rikere! Jeg åpner mitt eget dansestudio!», skrev hun blant annet på Instagram til et bilde hvor hun poserte utenfor The Zone dansestudio.

Tar penger fra egen lomme

Overfor Se og Hør er hun tydelig spent på tiden som kommer, og forteller at hun i skrivende stund styrer og ordner for å få alt klart.

- Dette har vært noe jeg har tenkt på i veldig lang tid, og begynte kanskje spesielt i fjor etter «Skal vi danse» å tenke på det ordentlig, forteller hun, og fortsetter:

- Da begynte jeg å se etter lokaler, men det er mange lokaler som trenger mye oppussing og som det må gjøres ganske mye med.

SEIER: Simon Nitsche og Helene Spilling stakk av med seieren i årets Skal vi danse. Foto: Thea Hope. Reporter: Kine Falch / Rød Løper Vis mer

I tillegg påpeker proffdanseren at man er avhengig av egenkapital for å starte opp noe sånt, selv om man leier og ikke eier lokalet.

- Det blir litt penger fra egen lommebok i starten. Det er en del ting som skal kjøpes inn. Det går nok litt penger ut først før det kanskje kommer inn igjen.

Spesielt studio

Det nye studioet, hvor Spilling altså på nyåret starter for seg selv, ligger i Pilestredet i Oslo - og det er ikke et hvilket som helst studio hun nå overtar.

- Etter årets sesong snakket jeg med «Skal vi danse» fordi det bygget vi har brukt der skal rives. De er på utkikk etter nye lokaler, så jeg sa at «hvis dere kommer over noe, så må dere si ifra». Da tipset produksjonen meg om at det skal rives her, og at det blir stående ledig en stund, avslører hun.

«SKAL VI DANSE»: Aleksander Hetland er med som gjestedanser sammen med Simon Nitche og Helene Spilling. Vi benytter anledningen til å spørre hva han har gjort siden sist. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

25-åringen leier nemlig «Skal vi danse»-studioet, hvor proffdansere og kjendiser øver frem til tv-sendingene.

- Jeg håper jeg kan holde på her til det skal rives, legger hun til.

Spilling har god kjennskap til studioet, ikke bare fra deltakelsen i TV 2-programmet.

- Jeg trente også der da jeg var 13-14 år gammel, røper hun.

- Hva slags tilbakemeldinger har du fått de siste dagene?

- Jeg har fått kjempemange fine meldinger. Folk som har ringt meg og folk som spør når kursene kommer opp og sånt. Jeg håper jeg får lagt ut alle så fort som mulig så folk kan melde seg på og bli klare til nyåret når vi starter for fullt, svarer hun.

De siste dagene har hun imidlertid allerede undervist i sitt nye studio.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling har flyttet sammen med Birgit Skarstein - og nylig møttes de sammen med hver sin dansepartner for å markere begivenheten. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

Erfaring

Det er liten tvil om at hun har fått mange forespørsler og henvendelser allerede, og på spørsmål om hun har fått noen rare eller uhyggelige, svarer hun:

- Ja … hehe. Nei, vet du hva. Hittil har jeg ikke opplevd noen rare henvendelser. Og jeg håper jeg ikke trenger å håndtere det. Samtidig er jeg klar over at jeg nå blir tilgjengelig for folk på en helt annen måte. Men hittil har det altså bare vært greie og ålreite folk som har kommet innom studio for å lære seg å danse.

Mannen, eller kvinnen, i gata får altså mulighet til å lære av «Skal vi danse»-vinneren, men også andre proffdansere vil undervise når de har tid, forteller Spilling.

Hun er heller ikke redd for at hun vil tape økonomisk på dette.

- Hadde det gått kjempedårlig hadde det uansett vært en erfaring. Jeg synes man må satse og gutse, og jeg tror det kommer til å gå bra. Hvis det ikke gjør det er det verdt pengene likevel, mener hun.

COMEBACK: Adelén gjorde comeback i «Skal vi danse», seks år etter at hun vant konkurransen. Dette bruker hun tiden på nå. Vis mer

LES OGSÅ: Slutter: - Gråter så mye

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer